Θαύματα της Αγίας Ζώνης (31)

Η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου

Η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου

99. Σάς κάνω κοινωνούς των θαυμασίων…

30-5-2006

Ιερά Κοινοβιακή Μονή

Συλλήψεως του Τιμίου Προδρόμου

Καστρίτσης Ιωαννίνων

«Δράττομαι της ευκαιρίας να σας κάνω κοινωνούς των θαυμασίων, που επιτελεί η Υπεραγία Θεοτόκος διά μέσου της χαριτόβρυτης Τιμίας Ζώνης, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή σας. Στην Ιερά Μονή της Καστρίτσας προσέρχεται πλήθος προσκυνητών, ιδιαιτέρως όμως προστρέχουν γυναίκες, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τεκνοποιήσεως…στις πονεμένες αυτές γυναίκες παραχωρούμε κορδέλες που έχουν ευλογηθεί από την Τιμία Ζώνη.

Για λόγους διακριτικότητας δεν καταγράφουμε τα προσωπικά στοιχεία των πιστών… Καταθέτουμε μόνο ενδεικτικά την μαρτυρία της κυρίας Γεωργίας Σεϊτανίδου, η οποία κατόρθωσε να τεκνοποιήσει μετά από επτά χρόνια γάμου. Η ίδια αναφέρει ότι και δύο ακόμη γυναίκες, η αδελφή της κα Βασιλική Σεϊτανίδου και άλλη μία…μέ ανάλογο πρόβλημα απέκτησαν παιδιά αφού τους έδωσε την Ζώνη της. Επίσης η σύζυγος του αδελφού της κυρίας Βέρα Νάκου, η οποία είχε ταλαιπωρηθεί από αλλεπάληλες αποβολές, έφερε εις πέρας την εγκυμοσύνη με τον ίδιο τρόπο».

Μετά βαθυτάτου σεβασμού

Η Ηγουμένη Φιλοθέη και αι συν αυτή αδελφαί.

100. Σε μια εβδομάδα μπαίνω στον ένατο μήνα

18-7-2006, Θεσσαλονίκη

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω…γιά τις τίμιες ζώνες της Υπεραγίας Θεοτόκου που μου αποστείλατε τον Νοέμβρη του 2005 και που δεν έχω αποχωριστεί ποτέ…Τον ίδιο κιόλας μήνα υποβλήθηκα στην πρώτη προσπάθεια εξωσωματικής και έμεινα έγκυος ευθύς αμέσως χάρη στην Τιμία Ζώνη. Το ποσοστό επιτυχίας που δίνουν οι γιατροί για την πρώτη προσπάθεια είναι γύρω στο 30%.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι μαζί με το θαύμα της εγκυμοσύνης μου η Παναγία ήταν κοντά μου τις πιο κρίσιμες στιγμές της κύησής μου, δίνοντάς μου κουράγιο και ελπίδα. Έτσι παρόλες τις όποιες δυσκολίες και δοκιμασίες αισίως σε μια εβδομάδα μπαίνω στον ένατο μήνα και περιμένω όλο αγωνία να σφίξω στην αγκαλιά μου το κοριτσάκι μου…».

Με εκτίμηση

Φωτεινή Μπ.

101. Μή φοβάστε, όλα θα πάνε πολύ καλά

«Η κόρη μου όταν επρόκειτο να γεννήσει είχαμε πρόβλημα. Πέρασε τον χρόνο που έπρεπε και εμείς σαν γονείς ανησυχούσαμε πάρα πολύ, διότι το βρέφος δεν έπαιρνε την σωστή θέση για να γεννηθεί. Εγώ παρακαλούσα σιωπηρός την γλυκιά μας Παναγία να βοηθήσει την κόρη μου.

Στον Άγιο Νεκτάριο όπου εκκλησιάζομαι γνώρισα τον κ. Πασχάλη, μια ευλογημένη ψυχή, ο οποίος μου έδωσε μια κορδέλα ευλογημένη στην Τιμία Ζώνη, χωρίς εγώ να του μιλήσω για την κόρη μου. Έμεινα άφωνος για το ανεκτίμητο δώρο της Παναγίας.

Κατά την στιγμή του τοκετού της κόρης μου βάλαμε την κορδέλα πάνω της, έκανε ο γιατρός τον σταυρό του και είπε: «Μή φοβάστε, όλα θα πάνε πολύ καλά». Γέννησε η κόρη μου ένα υγιέστατο αγοράκι».

Υγιαίνετε εν Κυρίω Ιησού

Σπανός Σοφιανός

102. Κάποιο λάθος πρέπει να έγινε…

Ο προσκυνητής της Ιεράς Μονής μας, Ίκαρος Πετρίδης, περιγράφει σε επιστολή του, με ημερομηνία 19 Ιουλίου 2006, –στήν οποία επισυνάπτει και την ακτινολογική εξέταση (Υπερηχογράφημα νεφρών) – την θεραπεία του από την Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου.

Ξεκινώντας από την Κύπρο για να επισκεφθεί το Άγιο Όρος, μαζί με φίλους του, έφθασε στην Θεσσαλονίκη, όπου διέμεινε σε ξενοδοχείο. Εκεί μετά από αφόρητους πόνους μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και μετά από εξετάσεις διαγνώσθηκε οξύς κολικός νεφρού. Οι ακτινογραφίες έδειξαν ύπαρξη πετρών και στους δύο νεφρούς. Μετά από δισταγμό, αν έπρεπε να πραγματοποιήσει το προσκύνημά του, έφθασε την Μονή Βατοπαιδίου. Μετά την ευλογία του Ηγουμένου ο ιερέας τοποθέτησε την Τιμία Ζώνη και διάβασε την κατάλληλη ευχή μέσα στο ιερό Βήμα. Πήρε και κορδέλα της Τιμίας Ζώνης και την έδεσε στην μέση του. Η κατάστασή του έγινε υποφερτή. Στις Καρυές ο ιατρός επιβεβαίωσε την διάγνωση και τον συμβούλεψε να σταυρώσει τα νεφρά του με λίγο λαδάκι της Παναγίας. Αυτό και έκανε.

Όταν γύρισε στην Κύπρο, έδειξε τις αναλύσεις των ιατρών της Ελλάδος και έκανε μετά από την συμβουλή του ιατρού κατάλληλες ακτινολογικές εξετάσεις.

«Είχα ενδόμυχα», γράφει ο ίδιος, «μιά ελπίδα ότι η Υπεράχραντη Μάνα μας Υπεραγία Θεοτόκος θα με έκανε καλά, αλλά όταν το σκέφτηκα είπα ότι καλό θα ήταν να συνέβαινε, αλλά αυτό δεν ήταν για μένα. Στις 12:00 όταν τελείωσαν οι εξετάσεις του ακτινολόγου, μου είπε ότι κάποιο λάθος θα πρέπει να έγινε, διότι εγώ ήμουν πεντακάθαρος από πέτρες. Ούτε στα νεφρά, ούτε στην ουροδόχο κύστη. Μάλιστα στην γραπτή ανάλυση που μου έδωσε αναφέρεται ότι όλα είναι φυσιολογικά χωρίς οποιοδήποτε ίχνος ξένης ουσίας στα υπό εξέταση όργανά μου».

Αρέσει σε %d bloggers: