Διακοπή της δίκης στην Κομοτηνή

Metohi Vistonida

Εχθές και σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κομοτηνής διεξήχθη σε καλό και ειρηνικό κλίμα η δίκη κατά της δικαστού Μαρίας Ψάλτη και του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονή Βατοπαιδίου αρχιμ. Εφραίμ και πατέρα Αρσενίου. Η δικαστής κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος για τη μη έκδοση αποφάσεως του Πρωτοδικείου Ροδόπης όπου εκδικαζόταν η αγωγή της Μονής Βατοπαιδίου κατά του Ελληνικού Δημοσίου και οι πατέρες κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στο παραπάνω αδίκημα.

Ολοκληρώθηκε η αποδεικτική διαδικασία, εξετάστηκαν σχεδόν όλοι οι μάρτυρες κατηγορητηρίου (κατηγορίας και υπερασπίσεως), όμως…λόγω ελλείψεως χρόνου και της σοβαρότητας της υποθέσεως η δίκη διεκόπηκε για να συνεχισθεί στις 8 Οκτωβρίου, δηλαδή την πρώτη δικάσιμο ημέρα. Η ημερομηνία αυτή δόθηκε αναγκαστικά, γιατί δύο από τους δικαστές συμμετέχουν αύριο σε Πενταμελές Δικαστήριο -οπότε δεν μπορούσε να συνεχιστεί αύριο η δίκη- ενώ την επόμενη εβδομάδα μέχρι τις 7 Οκτωβρίου δεν γίνονται δίκες λόγω των εκλογών.

Στις 8 Οκτωβρίου, σε συνέχεια της δίκης, θα εξετασθούν οι υπόλοιποι μάρτυρες υπερασπίσεως (δύο υπέρ της Μονής και  δύο υπέρ της δικαστού Μαρίας Ψάλτη), θα γίνουν οι απολογίες των κατηγορουμένων, οι αγορεύσεις των δικηγόρων, η πρόταση του Εισαγγελέα και κατόπιν θα εκδοθεί η απόφαση.

Αρέσει σε %d bloggers: