Ένας χρόνος λειτουργίας του ιστολογίου μας… (με φωτογραφικό υλικό)

VatopaidiFriend: Πριν από ένα χρόνο ακριβώς, η ιστοσελίδα αυτή, ξεκίνησε την λειτουργία της με βασικό σκοπό, να πληροφορεί για την αλήθεια σχετικά με την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αισχρή συκοφάντησή της, εφόσον δεν δίνεται η δυνατότητα στους πατέρες, αλλά και δεν μπορούν εκ της θέσεώς τους να αντιμετωπίσουν τα σύγχρονα ΜΜΕ. Στη συνέχεια, όταν πλέον η λάσπη ελαττώθηκε – όχι γιατί ησύχασαν οι πολέμιοι αλλά απλά δεν μπορούσαν να σκεφτούν άλλα ψέματα να πουν – έπρεπε να συνεχίσουμε το ιστολόγιό μας διευρύνοντας τη θεματολογία του (για αυτό μπήκε και στον τίτλο του ιστολογίου το «και όχι μόνο») μέσα όμως στο πνεύμα των ανθρώπων που έχουν γνωρίσει το Άγιο Όρος και έχουν αγαπήσει τη Μονή Βατοπαιδίου. Αυτό σήμαινε, ότι επιφορτιζόμασταν με την υποχρέωση να «αναπαύουμε» τους επισκέπτες μας, να τους κάνουμε να αισθάνονται «στο σπίτι τους», παρέχοντάς τους την καλύτερη δυνατή φιλοξενία και τέλος φεύγοντας, να παίρνουν μαζί τους ένα λόγο παρηγοριάς, ένα κομμάτι πνευματικής σοφίας, μια ευχάριστη πνευματική αίσθηση που θα τους βοηθάει να συνεχίσουν την ημέρα τους σύμφωνα με το θέλημα του Κυρίου. Αυτά είναι τα οφέλη που αποκομίζει κάποιος μετά την επίσκεψή του στο Βατοπαίδι και αυτά προσπαθούμε να εφαρμόσουμε πιστά. Έτσι όσοι δεν μπορούν να επισκεφτούν την Μονή, θα αισθάνονται ότι πήγαν και όσοι έχουν πάει, θα ανανεώνουν συνέχεια την αίσθηση που τους άφησε. Αυτό θα ήθελαν οι πατέρες που τόσο πρόθυμα και ευγενικά, περιποιούνται όλους αδιακρίτως τους προσκυνητές. Αυτό τούς είπε ο Χριστός να κάνουν και τα έμαθαν από Γέροντα σε Γέροντα.

Επειδή η μέρα αυτή είναι ξεχωριστή για εμάς, θα θέλαμε να την αφιερώσουμε στον μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ, τον Καθηγούμενο της Μονής, Αρχιμανδρίτη κ.κ. Εφραίμ και στην αδελφότητα που με την σκληρή δουλειά, την υπακοή και την προσευχή, κατάφεραν, μέσα σε λίγα μόνο χρόνια να επιτελέσουν το θεάρεστο έργο της αναστήλωσης της ιστορικής Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, και σας χαρίζουμε μερικές φωτογραφίες από το έργο τους. Από ότι έχουμε πληροφορηθεί θα κυκλοφορήσει το ημερολόγιο του 2010 της Ι.Μ. Μονής Βατοπαιδίου, που θα είναι αφιερωμένο στα 20 χρόνια από την κοινοβιοποίησή της και στο έργο που έχει διατελέσει η Αδελφότητα της Μονής.

Ειδικά σε αυτό το άρθρο θα θέλαμε τα σχόλιά σας για το τί θα επιθυμούσατε να βλέπετε στο ιστολόγιο των φίλων της Μονής Βατοπαιδίου, για αυτό το λόγο ενεργοποιούμε τη δυνατότητα σχολιασμού.

Η Συνοδία του Γέροντος Ιωσήφ στη Νέα Σκήτη πριν την εγκατάστασή τους στην Ι. Μονή Βατοπαιδίου και η Αδελφότητα της Μονής το 2006

Η Συνοδία του Γέροντος Ιωσήφ στη Νέα Σκήτη πριν την εγκατάστασή τους στην Ι. Μονή Βατοπαιδίου και η Αδελφότητα της Μονής το 2006

Η Ανατολική Πτέρυγα πριν και μετά την ανακαίνιση

Η Ανατολική Πτέρυγα πριν και μετά την ανακαίνιση

Ergatospito

Εργατόσπιτο στην Ι.Μ. Μονή Βατοπαιδίου πριν και μετά την ανακαίνιση

Το βόρειο τμήμα της ανατολικής πτέρυγας (Πύργος Αγίου Χρυσοστόμου) πριν και μετά την ανακαίνιση

Το βόρειο τμήμα της ανατολικής πτέρυγας (Πύργος Αγίου Χρυσοστόμου) πριν και μετά την ανακαίνιση

Ο μύλος πριν και μετά την ανακαίνιση

Ο μύλος πριν και μετά την ανακαίνιση

Το παλαιό Σκευοφυλάκειο πριν και μετά την ανακαίνιση

Το παλαιό Σκευοφυλάκειο πριν και μετά την ανακαίνιση

Το κελλί του Γέροντα Ιωσήφ πριν και μετά την ανακαίνιση

Το κελλί του Γέροντα Ιωσήφ πριν και μετά την ανακαίνιση

47 Σχόλια to “Ένας χρόνος λειτουργίας του ιστολογίου μας… (με φωτογραφικό υλικό)”

 1. Γιαννης Says:

  Η δικαίωση που ήρθε από τη Δικαιοσύνη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισφράγισε τον αγώνα σας.
  Σας ευχαριστούμε γιατί είχαμε ανάγκη αυτή τη φωνή.
  Καλή συνέχεια και η Παναγιά μαζί σας.
  Κοντσιώτης Ιωάννης

 2. Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη Says:

  Σας εύχομαι από καρδιάς να τα εκατοστήσετε!
  Χρόνια Πολλά και η Παναγιά μας να σας δίνει πάντα τη δύναμη να μας οδηγείτε σε πνευματική ανάταση με τα ψυχωφελή σας κείμενα. Να το ξέρετε: πρωί, μεσημέρι, βράδυ, μπαίνουμε στην ιστοσελίδα μας και πέρα από τη μόρφωση είναι σίγουρο ότι μας προσφέρετε την καλύτερη ψυχαγωγία. Την καλλιέργεια της ψυχής, την αγωγή της ψυχής, που κατά τον Πλάτωνα είναι «το μέγιστον μάθημα».

  Η Παναγιά μαζί σας! Χαιρόμαστε αφάνταστα για τα ευχάριστα νέα και είμαστε σίγουροι ότι η αγαπημένη μας Μονή και ο Σεβαστός και Πολυαγαπημένος μας Γέροντας Εφραίμ μαζί με τη Συνοδεία του θα αποδείξουν και στους πιο δύσπιστους την αθωότητά τους. Εμείς από την πρώτη στιγμή ήμαστε σίγουροι για τη σκευωρία και τις ραδιουργίες που εξυφάνθηκαν εναντίον του Γέροντά μας και της Μονής.

 3. ΑΚΤΙΝΕΣ Says:

  Χρόνια Πολλά
  Ο αγώνας σας δεν πάει χαμένος.
  Καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο έργο σας με τη βοήθεια του Θεού.
  ΑΚΤΙΝΕΣ

 4. Ευάγγελος Κυριαλάνης Says:

  Η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου δικαιώθηκε και για άλλη μια φορά οι εχθροί της Ορθοδοξίας έχασαν . Η αλήθεια έλαμψε μα οι εχθροί θα μας πολεμανε σκληρά , ομως εμείς δεν προκειται να σταματήσουμε να αγωνιζομαστε για την διατήρηση της Ορθόδοξης πίστης μας ….

  ο μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός ας πρεσβεύει εις τον Κύριο για εσάς αγαπητοί διαχειριστες της παρούσης ιστοσελίδας , ας μεσιτευει όμως και για όλους τους ανθρώπους στον κόσμο…..αμήν…..

 5. Κώστας Says:

  Θερμά Συγχαρητήρια.

  Το ιστολόγιο αυτό, είναι από τα ποιοτικότερα στον χώρο του διαδικτύου και όχι μόνο.

  Συνεχίστε το έργο σας και η Παναγιά μαζί σας.

  Κωνσταντίνος Νικολετόπουλος

 6. VatopaidiFriend Says:

  Μέσα από την καρδιά μας σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια και τις ευχές σας. Θα είμασταν υπόχρεοι αν μας λέγατε και εσείς τι άλλο θα θέλατε να δείτε στην ιστοσελίδα όλων των φίλων της Μονής και της Ορθοδοξίας μας. Η Παναγία να σας σκέπει όλους και η ευχή των αγίων Γερόντων να είναι πάντα μαζί σας.

 7. Μαρία Says:

  Θερμές ευχές και πολλά συγχαρητήρια
  Συνεχίστε με τον ίδιο ενθουσιασμό και διάθεση. Δεν θα σας πω τα αυτονόητα, ότι δηλαδή τόσο ο Γέροντας μας Εφραίμ, όσο και το μοναστήρι συκαφαντούνται και διώκονται άδικα, αλλά θέλω να σας ευχαριστήσω που με κάθε τρόπο και με κάθε ευκαιρία μας δίνετε τη «δυνατότητα» να «μετέχουμε» στις πανηγύρεις και τις λατρευτικές εκδηλώσεις της Μονής με τα ηχητικά και φωτογραφικά ντοκουμέντα που βάζετε στη ιστοσελίδα.

 8. Αλέξανδρος Says:

  Το ότι η ιστοσελίδα πέτυχε το στόχο της φαίνεται από την καθημερινή επισκεψιμότητα που έχει. Την παρακολουθούν περίπου 4000-5000 άτομα.Όσοι παρακολουθούν άλλες ιστοσελίδες βλέπουν την διαφορά. Διαπίστωσα δε ότι τα δημοσιευόμενα άρθρα δεν υπάρχουν σε άλλες θρησκευτικού περιεχομένου ιστοσελίδες. Για πρώτη φορά δημοσιεύονται. Μάλιστα αρκετά μπλόκ αναδημοσιεύουν τα άρθρα της Ιστοσελίδας την ίδια ημέρα. Συνεχίστε γιατί αυτό που κάνετε είναι ένα είδος ιεραποστολής. Εύχομαι ο Θεός να ευλογεί τις προσπάθειες σας και τους συνεργάτες σας.
  Αλέξανδρος

 9. Γιώργος Says:

  Θερμές ευχές και ευχαριστίες στην Ιστοσελίδα σας. Είναι μια ιστοσελίδα Μαρτυρίας Ιησού Χριστού μακρυά από φανατισμούς και ακρότητες. Ανκαι έγιναν πολλές προσπάθειες διασυρμού της Μονής, του έργου της και κατασυκοφάντησης του Γέροντα Εφραίμ εν τούτοις ο κόσμος δεν έπεσε στη παγίδα και δεν έγινε θύμα της πληροφόρησης των ΜΜΕ. Σωστά ο Νόαμ Τσόμσκι τη ονομάζει «αποπληροφόρηση» και όχι παραπληροφόρηση. Στη φανέρωση προς τα έξω της αλήθειας συνέβαλε και εξακολουθεί να συμβάλλει- και εύχομαι να συνεχίσει να το κάνει- η Ιστοσελίδα σας. Την παρακολουθώ από τη πρώτη στιγμή και με χαρά μου βλέπω ότι πλησιάζει το 1.000.000 επισκέπτες. Αυτό είναι σπουδαίο γεγονός για μια ιστοσελίδα με αυτό το ποιοτικό θεματολόγιο.

 10. Στέφανος Says:

  Μας λέτε να σας γράψουμε τι θα θέλαμε να δημοσιεύετε. Τα θέματα που έχετε είναι πολλά και ενδιαφέροντα. Μας αρέσει ο τρόπος που εναλλάσσονται. Επειδή όμως η εποχή μας είναι εποχή «ήχου και εικόνας» θα θέλαμε να μας βάζετε εικόνες και ηχητικά ντοκουμέντα από τη ζωή της Μονής. Αρέσει και σε μας τους νέους αλλά ικανοποιεί και τις μητέρες μας που δεν μπορούν να επισκεφθούν το Άγιο Όρος.

 11. Κατερίνα Says:

  Σας χαιρετώ από τη μακρινή Αυστραλία. Πραγματικά πνευματική όαση είναι η Ιστοσελίδα σας. Άρωμα ορθοδοξίας. Και το Αγιολόγιο μας γνωρίζει με συντομία τους αγίους της ημέρας που το άγχος και το καθημερινό τρέξιμο μέσα στη πολυάνθρωπη πόλη που ζούμε μας κάνει να ξεχνούμε τους συμπαραστάτες μας. Αλήθεια γιατί οι συμπατριώτες μας στην Ελλάδα θέλουν να καταστρέψουν ότι είναι ελληνικό και ορθόδοξο; Με τι θα το αντικαταστήσουν; Είναι πράγματι αλήθεια ότι όταν έχεις κάτι πολύτιμο δεν το εκτιμάς παρά μόνο όταν σου λείψει. Εδώ δεν ακούεται ο ήχος της καμπάνας για να σου θυμίζει κάτι. Είσαστε παρηγοριά και στήριγμα μας. Συνεχίστε!

 12. Alexis Says:

  kali sas mera apo Saudi Arabia.
  I ISTOSELIDA SAS EINAI DROSIA STIN PIROMENI EPOXI POU ZOUME. EINAI ENA APANEMO LIMANI GIA KATHE KOURASMENO . SYNEXISTE TO ERGO SAS . O THEOS KAI I PANAGIA MAS NA SAS DYNOUN FOTISI DYNAMI KAI KOURAGIO.

 13. Eisodia Says:

  I am a regular reader of this webpage now. I would like to express my appreciaton for work being presented here. It is wonderful to have access to some of the articles, photographs and videos that have been made available to the public. The video footage of the funerary proceedings for the Blessed Geronda Joseph have been of particular interest as there is rarely this type of access in the world.
  Best wishes.
  (Melbourne)

 14. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ Says:

  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ…ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΑΣ Κ ΜΕ ΒΟΗΘΑΤΕ ΠΟΛΥ…Ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΒΟΗΘΟΙ ΣΑΣ…

 15. Tagarakis Christos Says:

  Agapitoi adelfoi,

  euxome o Theos na sas xarizei dinami kai na stirizei to politimo ergo pou epiteleite.

  Os meros tou parontos sxoliou, simperilambano:

  1) Ti dilosi simparastaseis pou ekana, otan eida gia proti fora tin istoselida (No 106 sto http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?vatopedi&751):

  «»MAKARIOI ESTE OTAN ONOIDISOSIN YMAS KAI EIPOSIN PAN PONHRON RHMA KATH´ YMON PSEYDOMENOI ENEKEN EMOY». Otan stamatisan oi diogmoi ton ptoton aionon, arketoi pistoi xristianoi arxisan na pigainoun stin erimo (p.x. o Megas Antonios, o Megas Athanasios kai polloi alloi). Etsi dimiourgithike mia nea morfi martiriou, o monaxismos. Sinexistes autis tis adiakopis alisidas stin diarkia ton aionon ine oi sigxronoi monaxoi kai gerontes. Kai sinexistes ton proton diokton einai osoi me diaforous tropous kai mesa polemisan kai polemoun tin Orthodoxia. Stin proti grammi tis Orthodoxias kath’ oli tin istoriki tis poreia, ipirxe, iparxei kai tha iparxei eos tis synteleias tou kosmou o Orthodoxos Monaxismos. Opoisdipote polepai ton monaxismo, polemai tin Orthodoxia. Alla opos o idios o Idritis tis (o Iisous Chistos ) epibebaiose: «PYLAIS ADOY OY KATISXISOYSIN AYTHN». Me idiaiteri ektimisi, sebasmo kai eugnomosini stin adelfotita tis I.M.M. Vatopaidiou kai idiaiteros ston Geronta Ephraim, Tagarakis Christos »

  kai
  2) ta sxetika keimena, pou exo grapsei sta ellinika, agglika kai germanika:

  – Κατάκριση – συκοφαντία – Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου. Χρήστος Ταγαράκης, Δημοσιεύθηκε στο VatopaidiFriend στις 5 Νοεμβρίου, 2008.
  Πηγή στο διαδύκτιο:
  https://vatopaidi.wordpress.com/2008/11/05/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CE%B9%CE%BC%CE%BC-%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%AF/

  το ανωτέρω κείμενο στα Γερμανικά – Deutsch:
  – Verurteilen – Verleumden – Heiliges Großes Kloster Vatopaidiou 2,3 (Heiliger Berg Athos), von Christos Tagarakis, 17 Φεβρουαρίου, 2009 — VatopaidiFriend.
  Πηγή στο διαδύκτιο:
  https://vatopaidi.wordpress.com/2009/02/17/verurteilen-verleumden-heiliges-groses-kloster-vatopaidiou-23-heiliger-berg-athos/

  Το κείμενο στα γερμανικά δημοσιεύθηκε πρώτα στο Ορθόδοξο γερμανικό περιοδικό St. Andreas Bote, 2009, Heft Dezember, Seiten 22-23 (Το μύνημα του Αγίου Ανδρέα, Έτος 2009, τεύχος Δεκεμβρίου, σελίδες 22-23).
  Πηγή στο διαδύκτιο:

  Click to access sab200902.pdf

  – Μία απλή βιοϊατρική παρουσίαση του πρώτου θαύματος του  Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού, που  χαμογέλασε 45 λεπτά μετά τον θάνατό του. (με προσθήκες). 19 Ιουλίου, 2009 — VatopaidiFriend
  Πηγή στο διαδύκτιο:
  https://vatopaidi.wordpress.com/2009/07/19/mia-apli-bioiatriki-parousiasi-tou-protou-thavmatos-tou-geronda-iosif/ 

  το ανωτέρω κείμενο στα Γερμανικά – Deutsch:
  – Eine einfache biomedizinische Darstellung des ersten Wunders des Gerontas Joseph von Vatopaidi (Berg Athos, Griechenland). Er hat gelächelt 45 Minuten nach seinem Tod. 30 Ιουλίου, 2009 — VatopaidiFriend
  Πηγή στο διαδύκτιο:
  https://vatopaidi.wordpress.com/2009/07/30/eine-einfache-biomedizinische-darstellung-des-ersten-wunders-des-gerontas-joseph-von-vatopaidi-berg-athos-griechenland-er-hat-gelachelt-45-minuten-nach-seinem-tod/

  το ανωτέρω κείμενο στα Αγγλικά – English:
  – A simple biomedical presentation of the first miracle of Elder Joseph of Vatopaidi (Mount Athos), who smiled 45 minutes after his death. 28 Ιουλίου, 2009 — VatopaidiFriend
  Πηγή στο διαδύκτιο:
  https://vatopaidi.wordpress.com/2009/07/28/a-simple-biomedical-presentation-of-the-first-miracle-of-elder-joseph-of-vatopaidi-mount-athos-who-smiled-45-minutes-after-his-death/.

  Me adelfikous xairetismous

  Tagarakis Christos

 16. Ελίζα Κ... Says:

  Να ευχηθώ σε όλους τους συντελεστές της ιστοσελίδας σας,και να σας ευχαριστήσω για τους κόπους που καταβάλετε, για όλους μας. Δεν σας κρύβω οτι,όταν τυχαίως σας συνάντησα,στο σερφάρισμα μου στο διαδύκτιο, σας αντιμετώπισα με καχυποψία και επιφύλαξη, επιρεασμένη κυρίως από το θόρυβο,που είχε προκληθεί τόσο συστηματικά, τον τελευταίο καιρό.Όσο όμως σας διάβαζα κατάλαβα ὀτι κἀτι άλλο γίνεται εδώ!Μπράβο σας, αξἰζουν σε όλους σας συγχαρητήρια, μας ανοίξατε τα μάτια, μας ανοίξατε το παράθυρο προς την αλήθεια, μας γλυτώσατε από την ασφυξία που μας προκαλούσαν όλα αυτά τα «τοξικά απόβλυτα». Περιμένουμε κάθε μέρα τη συνέχεια, αφού το «σήμερα είναι πάντα καλὐτερο του χθές».Ευχαριστούμε, συνεχίστε τον καλό αγώνα.

 17. Ανδρέας. Says:

  Μάριε,όπως φαίνεται, δεν πήγες ποτέ στο Αγ. Όρος, γι αυτό το λες. Τι πιο απλό «έρχου και ίδε»,μια επίσκεψη θα σε πείσει, αν πας με καλή διάθεση. Θα δεις και μόνος σου τη διαφορά, σου το εύχομαι, γιατί και εγώ το ίδιο έπαθα!

 18. Ροβέρτος Α... Says:

  Μας αρέσετε, μας εκπλήσετε καθημερινά.Συνεχίστε με τον ίδιο ζήλο, την ίδια διάθεση,καιρός σποράς, ο κόσμος πεινά και διψά την αλήθεια.

 19. Ναna Ri... Says:

  Είμαι ελληνίδα, ζω στο Παρίσι,και ομολογώ ότι είχα μια, ας πούμε, κακή αντίληψη για τα μοναστήρια και κυρίως τους μοναχούς.Η πρόσφατη όμως έκθεση για το Αγ. Ὀρος στο Παρίσι,με έκανε να αναθεωρήσω πολλά «στραβά»που ως τότε πίστευα! Μπράβο στη προσπάθειά σας!Αξίζει να συνεχίσετε, είναι πολλοί σαν και μένα που έχουν παρεξηγημένες αντιλήψεις και απόψεις για τα θέματα αυτά.Σας ευχαριστώ.

 20. Δημήτριος Οικονομίδης Says:

  Τα περισσότερα προβλήματα των ΜΜΕ εμφανίζονται στον ορίζοντα γιατί ο νεο-Έλληνας έχοντας χάσει της ρωμαίικες ρίζες του ζει σαν δυτικόφερτο πιθήκι και σα βλαμμένος κάθεται μπρος στο χαζοκούτι (τιβι ή ράδιο) και παρακολουθεί συνεχώς τα ΜΜΕ, λες και αν δεν μάθει ότι π.χ. ο Πάπας καταδίκασε πρόσφατα τον … υλισμό στα προβλήματα που έχουν στην Αφρική ή ότι το Μπι Μπι Σι διαλαλεί ότι ο Παπανδρέου «πιστεύεται» ότι θα βγει στις εκλογές (όπως ελπίζουν οι ΗΠΑ εδώ και χρόνια) θα … χάσουν κάτι. Εάν ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ να παρακολουθούν συνεχώς ΟΛΑ τα ΜΜΕ, ΜΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ, και ασχοληθούν με την πνευματική τους πρόοδο, τότε και η πολιτική μας θα αλλάξει και τέτοια «σκάνδαλα» δεν θα έχουν πια καμμιά αξία μια και κανείς ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ με αυτά.

  Όταν όμως είδαμε ότι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ» στην Ελλάδα αμέσως με το που τα ΜΜΕ έσπευσαν να βρουν «αποδείξεις» έτρεξαν να ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ έναν άγιο γέροντα ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ότι το πρόβλημα δεν βρίσκεται στα ΜΜΕ αλλά αλλού -π.χ. στην καχυποψία τους και στον ρασιοναλισμό τους.

  Άρα μας λείπει το ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΦΡΟΝΗΜΑ και επομένως ΚΑΙ η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΙΔΕΙΑ και μάλιστα η ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ, για να έχουμε τέτοια μεσάνυχτα ΙΔΙΩΣ για το Άγιο Όρος που έχουμε τη μοναδική τιμή να είναι εντός της Ελλάδας.

  Εδώ πολλοί μη Ορθόδοξοι εκτός Ελλάδος, αυτοί που είναι σοβαροί και έντιμοι, δεν τολμήσαν να που λέξη– και οι ημιμαθείς ξερόλες μας αμέσως τα βρήκαν όλα, και το συζήτησαν το θέμα στο … καφενείο! Για ΟΛΑ έχουμε αμέσως τοποθέτηση, ακόμα και για αυτά που δεν ξέρουμε εάν πρέπει να τοποθετηθούμε ή αν πρέπει (άλλωστε ο π. Παισιος το έχει πει αυτό στον 1ο ή 2ο τόμο απο τις Επιστολές του, ότι δεν είναι όλα τα θέματα τα εκκλησιαστικά για τοποθέτηση). Άρα δεν ξέρουμε τι μας γίνεται!

  Κατά συνέπεια, αυτό που είχε και θα έχει μεγάλη αξία για την πολύ αξιόλογη ιστοσελίδα για το Βατοπαίδι είναι και θα είναι γενικά στοιχεία για το Άγιο Όρος γενικά, πολιτισμικά και φυσικά θρησκευτικά, μέχρι ακόμα και το τυπικό που ακολουθείται κλπ ώστε να μπορεί ο κόσμος να γνωρίσει και να μιμηθεί το μοναχισμό εάν θέλει και όσο μπορεί.

  Υπάρχουν Χριστιανοί (Ορθόδοξοι) στην Ελλάδα -και εγω ήμουν ένας από αυτούς- που δεν γνωρίζουν ότι πρέπει να μην κάνουν το σταυρό τους την ώρα του Εξάψαλμου και γιατί γίνεται αυτό.

  Ή και χοντρά πράγματα π.χ. ότι δεν επιτρέπεται να σταυρώνουμε τα πόδια ούτε στον περίγυρο της εκκλησίας, ότι δεν κάνουμε το σταυρό μας όταν μας θυμιατίζουν, ή ότι δε μιλάμε και φωνάζουμε όταν τελειώνει η λειτουργία κλπ κλπ. Δηλαδή ούτε τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς στην Εκκλησία δεν ξέρουμε! Ακόμα χειρότερα υπάρχουν Έλληνες ΧΟ που δεν γνωρίζουν ότι το Άγιο Όρος αν θεωρηθεί ως βιβλιοθήκη είναι η ΠΡΩΤΗ στον κόσμο και όχι π.χ. το Βατικανό!!!

  Αλλά όλοι ξέρουμε τα «νέα» της ημέρας που μας σερβίρει τεχνειέντως ο εξαποδώ. Προπαγάνδα, βλασφημείες, πορνείες.

  Λοιπόν, αντί για «ειδήσεις» γιατί όχι να μαθαίνουμε κάτι καινούργιο για το Άγιο Όρος και γενικά για τον Αγιορείτικο μοναχισμό από το ιστολόγιο?

  Και ίσως και κάποια βιβλιοπαρουσίαση. Π.χ. Αθωνίτικοι πατέρες και αθωνίτικα θέματα, από τον π. Παϊσιο. Φοβερό βιβλιαράκι. Να διαφημίζονται και αυτά τα βιβλία, να ζει ο κόσμος. Και ακόμα και βιβλία σε ξένες γλώσσες για τους ξένους. Υπάρχουν ΤΟΣΑ αξιόλογα, τόσες καλές μεταφράσεις που κανείς δεν διαδίδει και έτσι δυσκολεύονται και αυτοί οι καημένοι οι μεταφραστές και συγγραφείς.

  (Σημείωση. Δε λέω να αποφεύγουμε να ξεδιαλύνουμε τις βρωμιές των ΜΜΕ — άλλο αυτό! Απλά λέω ότι το ιστολόγιο μπορεί σα νέα πορεία με αφορμή το θέμα Βατοπαίδι να αρχίσει να δίνει ΝΕΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΝΕΑ στον Ορθόδοξο κόσμο, πραγματικές ειδήσεις. Π.χ. κοιμήθηκε ο τάδε γέροντας, εκάρη αγιορείτης μοναχός ένας μεγάλος επιστήμονας που τα άφησε όλα για το Χριστό, κλπ. Ήδη βρίσκεται το ιστολογιο σε σωστή κατεύθυνση, και αναφέρω μόνο μερικές προτάσεις για το πού μπορεί να συνεχίσει!)

  Καλή συνέχεια και ευχαριστούμε!

 21. ΑΝΔΡΕΑΣ Μ. Says:

  Συνεχιστε με θαρρος να λετε αληθειες, οι καιροι ειναι πονηροι και ολοι πρεπει να εχουμε ενεργοπηοιμενα ολα τα φιλτρα της πιστης μας ,και να μην δεχομαστε οτι μας πλασαρουν δηθεν για »αληθεια» τα μεσα μαζικης αποβλακοσης και οχι ενημέρρωσης.
  Η συγκεκριμενη ιστοσελιδα ειναι μια θαυμασια ευκαιρια να μπορουμε, εστω και απο μακρυα, να επισκεπτομαστε νοερα το μοναστηρι, εμεις που δεν μπορουμε να το επισκεπτομαστε οσο συχνα θα θελαμε.
  Συχγαρητηρια και ευχαριστουμε πολυ.
  Ανατολη,Ιωαννιννα

 22. Γεωργιοs Says:

  ευχαριστω

 23. Γεωργιοs Says:

  ευχαριστω τον πατερ Συμεων στην σκητη του Αγιου προφητη Ηλια στα αιγυπταδικα και την Μονη Βατοπαιδιου και τουs δυο μοναχουs στην σκητη του Αγιου Νικολαου στα αιγυπταδικα Η ΠΑΝΑΓΙΑ και οι Αγιοι να σαs εχουν καλα

 24. Μάριος. Says:

  Εγώ δεν έστειλα συγχαρητήρια χθες,αλλά τη ένστασή μου σε αυτά που γράφετε, όμως όπως φαἰνεται δεν θέλετε κάτι τέτοιο.Αν θέλετε,ακούστε και εμάς, ίσως και να σας αδικούμε, αλλά πήτε μου, όλα, τέλος πάντων είναι τόσο ωραία και ιδανίκα όπως μας τα λέτε, ακόμα και για το Αγ.Όρος;Πολύ θα ήθελα να σας πιστέψω, πώς θα με πείσετε; Ευχαριστώ, Μάριος, φοιτητής. Πάτρα

 25. Άλκης Says:

  Φίλε Μάριε, μάλλον αδικείς τον εαυτό σου με όσα λες.Κάνε και συ, ότι κάναμε όλοι μας, που είχαμε τις ίδιες υποψίες με σένα.Εφαρμόσαμε το «΄ερχου και ίδε»και, πίστεψέ με,δεν απογοητευθήκαμε.Πήγαμε εκεί, και είδαμε το κάτι άλλο,μια άλλη θεώρηση των πραγμάτων,μια άλλη αντίληψη περί του κόσμου,ένα άλλο τρόπο σκέψης και ζωής.Αξίζει να το δοκιμάσεις,ίσως αναθεωρήσεις πολλά που ως τώρα νομίζεις σωστά,ίσως γίνεις και συ λιγότερο επιφυλακτικός.Σου το εύχομαι.Άλκης, Α.ΤΕ.Ι (Αμαλιάδα)

 26. Χριστίνα Says:

  Συμφωνώ με τον Άλκη,και πάω και πιο κάτω, δηλ. στο»γέυσασθε και ίδετε»,γιατί, φίλε Μάριε, αν δεν γευτείς το καλύτερο μόνος σου, κανένας δεν μπορεί να σε πείσει.Δοκίμασε, εμείς πάντως, βρίκαμε τη διαφορά σε αυτή την ιστοσελίδα, καταλάβαμε ότι κάτι άλλο υπάρχει, πέρα από τη σαπίλα του κόσμου μας.Ευχαριστούμε όλους σας,που στήσατε και υποστηρίζετε όλη αυτή τη προσπάθεια,συνεχίστε, το χρειαζόμαστε,στους δύσκολους και ποηρούς καιρούς μας. Χριστίνα, ΤΕ.Ι. Πύργου

 27. Άρτεμις Says:

  Είμαι φοιτήτρια,και μάλλον τυχερή,στο Α.ΤΕ.Ι της πόλης μου.Σας διαβάζω συστηματικά,αν και τώρα τελευταία,γιατί μου έκανε εντύπωση η μεγάλη επισκεψιμότητα που έχετε,για τέτοιου περιεχομένου σελίδα.Μας αρέσετε που πάτε κόντρα στο ρεύμα,μας ξυπνάτε,μας τραβάτε από το τέλμα,μας κάνετε συμμέτοχους του τρόπου ζωής σας.Τα video εξαιρετικά!διψάμε για ήχους και εικόνες αλήθειας.Στη περιοχή μας ζούν πολλοί μετανάστες Ρουμάνοι,κυρίως, και αρκετοί Γεωργιανοί,και απ ότι ξέρω,παρακολουθούν αυτά που γράφετε στη γλώσσα τους,γιατί διαπιστώνουν ότι κάποιος ενδιαφέρετε γι αυτούς και τους αγαπά(έτσι το νοιώθουν).Ευχαριστούμε όλοι μας, μας αναπαύετε,μας δροσίζετε.Άρτεμις(Αμαλιάδα)

 28. Ζαφειρούλα Says:

  Aπό τη μέρα που επισκέφθηκα την ιστοσελίδα σας ευχαρίστησα τον Παντοδύναμο για την παρουσία σας. Μου αρέσει πολύ που υπάρχουν κάποιοι σε αυτόν τον κόσμο που βλέπουν τα πράγματα και με άλλη οπτική γωνία. Μου αρέσει που μας ξυπνάτε και πάλι αισθήματα χριστιανικά, εθνικά. Δυστυχώς εμείς οι Έλληνες ξεχνάμε εύκολα και δεν μαθαίνουμε. Επιτέλους και μια χριστιανικη φωνή μέσα σε αυτό τον κόσμο που σαπίζει. Σας ευχαριστούμε για όλα και μη σταματήσετε ποτέ αυτό το θεάρεστο έργο σας!!!

 29. Μυρτώ Says:

  Πολλή φοιτητική παρουσία στη σελίδα και αυτό μου αρέσει.Και εγώ τυχαία σας συνάντησα, στην αρχή μάλιστα, δεν σας κρύβω ότι όλα τα σχολίαζα με τον χειρότερο τρόπο! Όμως με τον καιρό με κατακτήσατε και όπως λέμε και μείς στη γλώσσα μας, έγινα «φαν»σας! Μπράβο σε όλους σας, μας ανοίξατε τα μάτια, μας δείχνετε δρόμους ζωής,μας βγάζετε από το τέλμα που κάποιοι προσπαθούν να μας σπρώξουν.Το διαπιστώσαμε άλλωστε όλους αυτούς τους μήνες, που τα ΜΜΕ με μίσος και μανία, πετούσαν τόνους λάσπης σε θεσμούς και πρόσωπα.Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που σας πλησίασα, ίσως πρέπει να τους χρωστώ χάρη!Πέτυχαν ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που προσδοκούσαν.Πιστεύω και συ Μάριε, να τολμήσεις να δοκιμάσεις, πιστεψέ με δεν θα απογοητευθείς. Ευχαριστούμε όλους σας που κοπιάζετε με κάθε τρόπο για μας, οι κόποι σας δεν πάνε χαμένοι.Συνεχίστε, το αξίζουμε άλλωστε, γιατί όπως λένε είμαστε το μέλλον της πατρίδας μας. Μυρτώ,(βιολογικό Πάτρας)

 30. VatopaidiFriend Says:

  Μάριε και βέβαια δεχόμαστε ενστάσεις όταν αυτές είναι μέσα στα πλαίσια του διαλόγου και της ευγένειας. Το λέμε αυτό γιατί όταν αρχίσαμε αυτό το ιστολόγιο η γνώμη μας να μην έχουμε ανοικτά τα σχόλια διαμορφώθηκε σταθερά στην πορεία, αφού βλέπαμε στα e-mail που μας στέλνανε ότι πολλά από αυτά ήταν αισχρά, κακοήθη και γεμάτα εμπάθεια.
  Τώρα όσον αφορά την απορία σου αν όλα στο Άγιο Όρος είναι ιδανικά, εμείς εδώ σε αυτό το ιστολόγιο ακολουθούμε τη συμβουλή του γέροντα Παϊσίου, να συλλέγουμε τα καλά σαν τις μέλισσες (βλ. άρθρο https://vatopaidi.wordpress.com/2009/06/04/γέροντας-παΐσιος-«ο-καλός-και-ο-κακός-λ/). Το Άγιο Όρος είναι μία πολιτεία με 2000 περίπου μοναχούς. Σίγουρα μεταξύ αυτών θα υπάρχουν κάποιοι που δεν θα έχουν την πρέπουσα συμπεριφορά και βιοτή. Εμείς δεν θέλουμε να ασχοληθούμε με αυτούς.
  Αν παρακολούθησες την υπόθεση Βατοπαιδίου από την αρχή, θα είδες προφανώς σε κάποια τηλεοπτικά κανάλια τον διαφημιζόμενο ως «Ασκητή του Αγίου Όρους» να λέει τα εξ αμάξης για τον Γέροντα Εφραίμ και τη Μονή Βατοπαιδίου. Πολλοί από το ιστολόγιο αυτό επισκέπτονται το Άγιο Όρος και γνωρίζουν τη συνοδεία του γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού πάνω από 30 χρόνια. Γνωρίζουμε ότι ο συγκεκριμένος μοναχός βρίσκεται συνεχώς μεθυσμένος στα Καφενεία των Καρυών. Δεν θελήσαμε τότε να γράψουμε τίποτε. Τώρα απλά το έφερε η περίσταση.
  Ο αντικείμενος εχθρός μέσα από τη χορεία των 12 Αποστόλων είχε τη μερίδα του, τον Ιούδα. Δεν είναι παράξενο αν και μέσα στο Άγιο Όρος έχει 2,3 δικούς του, στην Ξάνθη άλλους 2,3, στην Αθήνα άλλους 2,3 και τους χρησιμοποιεί για διαβολή, συκοφαντία κατά της Μονής Βατοπαιδίου.
  Εμείς οι συνεργάτες του ιστολογίου γνωρίζουμε και είμαστε πεπεισμένοι ότι η Μονή Βατοπαιδίου, πολεμήθηκε, συκοφαντήθηκε, χρησιμοποιήθηκε ως όργανο πολλών σκοπιμοτήτων, και θέλουμε να πιστεύουμε ότι και οι αναγνώστες έχουν την ίδια άποψη.
  Επειδή είδαμε ότι στην πορεία αγαπήθηκε αυτή η ιστοσελίδα (είναι η πρώτη στην Ελλάδα στα wordpress.com) κάνουμε ένα άνοιγμα στη θεματολογία (όχι μόνο Βατοπαίδι) και επαναλαμβάνουμε ότι θέλουμε σε αυτό το άρθρο τις προτάσεις σας, τα σχόλιά σας.

 31. Βάιος Says:

  Χωρίς υπερβολή αποτελεί για μένα μία πηγή όασης. Στη δουλειά και στο σπίτι. Ζω στην Αυστραλία και το Όρος μου λείπει. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο και τα ηχητικά καλύπτουν ως ένα μεγάλο βαθμό αυτό το κενό. Σας ευχαριστώ. Θα ήθελα να ανοίγατε μία καινούργια ενότητα βυζαντινής μουσικής. Επίσης αν θα μπορούσατε να μας πείτε ποιοι πατέρες ψέλνουν το Θεοτόκε Παρθένε στου Μπερεκέτη που ανεβάσατε πριν λίγες εβδομάδες. Αναγνωρίζουμε στον πρώτο στοίχο τους Δανιηλαίους και τους Θωμάδες αλλά μετά δεν γνωρίζω ποιοι είναι. Επίσης θα ήθελα πνευματικό υλικό για μικρά παιδιά από τη ζωή του Χριστού και των Αγίων.
  Αυτά για την ώρα. Αν και το ίντερνετ είναι επικίνδυνο τελικά υπάρχει και κάτι που μπορεί να μας οφελήσει.
  Να είστε καλά ευχόμαστε από τη Μελβούρνη Αυστραλίας.

 32. dim79 Says:

  Τις θερμοτερες ευχες μου για τα «γενεθλια» της υπεροχης ιστοσελιδας σας!Ο,τι και να πω γι’αυτην ειναι λιγο:αποτελει πλεον σημειο αναφορας στο Διαδικτυο για πολυ κοσμο,πιστο και μη.

  Οταν περυσι τετοια εποχη δημιουργηθηκε,εν μεσω ωρυομενων μμε για το «σκανδαλο» Βατοπαιδιου,αντιμετωπιστηκε με ειρωνια και κακεντρεχεια απο το συνολο σχεδον του ελληνικου ιντερνετ.Εμεις την στηριξαμε απο την αρχη,γιατι ξεραμε οτι οι διαχειριστες της γραφουν ορμωμενοι απο την αληθεια,την αγαπη για το Αγιον Ορος και κυριως,την ανιδιοτελεια.

  Συνεχιστε λοιπον το θεαρεστο εργο σας…και αν προστεθουν κι αλλα ντοκιμαντερ οπως το καταπληκτικο «Στιγμες Αιωνιοτητας»,θα τα περιμενουμε με μεγαλη ανυπομονησια!

 33. Ανώνυμος Says:

  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΠΝΟΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΣΕ ΕΜΕΝΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΙΩΣΗΦ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟς ΤΑ ΕΞΩ Η ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΦΡΑΙΜ!

 34. Ανώνυμος Says:

  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΙΩΣΗΦ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΣΙΑΚΗ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΣΗ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΤΕ ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ!

 35. Ανώνυμος Says:

  Και εις πολλά έτη!
  Συνεχίστε το θεάρεστο και ιεραποστολικό σας έργο, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη στις μέρες μας. Να μας καθοδηγούν τα άγια διδάγματα των γεροντάδων του Αγίου Όρους και να μας παρηγορεί η οσία ζωή τους. Τα σύγχρονα μέσα στην υπηρεσία του Θεού, προς δόξαν του Παναγίου Ονόματός Του. Γνήσιος Ορθόδοξος λόγος.
  Ο ιστοχώρος αυτός να εξακολουθήσει να πρωτοστατεί στην αποκατάσταση της αλήθειας.
  Θα μπορούσατε να γράφεται περισσότερα για τη ζωή των μοναχών και περισσότερα πατερικά διδάγματα συνηφασμένα με τα σύγχρονα γεγονότα, ωστε να φέγγουν τους καιρούς μας .(όπως και το κάνετε).
  Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε αγαπητοί μου αδελφοί.
  Ο Θεός και η Παναγιά μαζί σας!
  ένας φοιτήτης

 36. Χαρά Says:

  Ευχαριστούμε που μας …σκέφτεστε! και εξηγώ το γιατί. Μας κάνετε κοινωνούς ενός τόπου που δεν μπορούμε ποτέ να επισκεφθούμε, μας μεταδίδετε ακούσματα αγγελικά, τα κείμενα σας εξαιρετικά, κυρίως όμως γίνατε η αφορμή για να αναθεωρήσουμε πολλές στραβές μας απόψεις, στην ουσία δηλ. κάνετε ιεραποστολή, γιατί μη σας φανεί παράξενο αυτό που θα πω, για πολλά θέματα έχουμε άγνοια είμαστε σχεδόν ακατήχητοι! ευχαριστούμε, συνεχίστε με την ίδια διάθεση, εμείς περιμένουμε κάθε μέρα με λαχτάρα τι καινούριο θα δούμε και θα διαβάσουμε. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια.
  Χαρά (παιδαγωγός ειδικής αγωγής)

 37. Κώστας Says:

  VatopaidiFriend, χάρηκα που το σχόλιο του Μάριου ήταν η αφορμή να δώσεις αυτές τις εξηγήσεις. Αυτή ήταν άλλωστε ήταν και είναι και η δική μας αίσθηση από τότε που ξεκίνησε αυτή η υπόθεση, μύριζε από την αρχή της,η μανία των λασπολόγων δεν μας έπειθε. Η κοινή λογική, που όπως φαίνεται στον τόπο μας είναι επιλεκτική για να μη πω ανύπαρκτη, λέει πώς είναι δυνατόν τόσοι νέοι, ταλαντούχοι, μορφωμένοι, ικανοί, δραστήριοι, που άφησαν πίσω τους σπουδές, καριέρα, θέσεις αξιόλογες, και «κλείστηκαν σ’αυτό το μοναστήρι» να είναι τόσο ηλίθιοι, ανόητοι, τυφλοί; Μια λαϊκή παροιμία όμως, λέει:΄οσα δεν φθάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια! Έχω ακούσει ότι ο πνευματικός φθόνος, οδηγεί το άνθρωπο σε άσχημες καταστάσεις. Η ουσία είναι όμως, ότι αυτά όλα ήταν η αφορμή που δημιουργήθηκε αυτό το ιστολόγιο, που τόσα πολλά προσφέρει, όπως έγραψαν κάποιοι, κάνει στη ουσία ιεραποστολή, και σε πολλούς από μας άνοιξε κυριολεκτικά τα μάτια, τον ορίζοντα της ψυχής μας, γλυκαίνει με τις ψαλμωδίες τις καρδιές μας, μας μεταφέρει με τις εικόνες σε τόπους αγιασμένους, σε μια ζωή αξιοζήλευτη. Σας ευχαριστούμε, συνεχίστε έτσι όπως ξεκινήσατε, πολλοί είναι εκείνοι που σας αγαπούν, πολλοί εκείνοι που οφελούνται και πολύ λίγοι εκείνοι που σας κατηγορούν.Πάντα τα ζιζάνια φαίνονται περισσότερα, ο καρπός όμως είναι πολύς!
  Κώστας (βιολόγος, MS, PHD)

 38. Eυαγγελία Says:

  Πολύ μου άρεσε αυτή η ομιλία του Γέροντα Εφραίμ στη Ρουμανία. Αν η Μονή έχει κι’ άλλο τέτοιο υλικό, γιατί δεν πέρνετε «ευλογία»να τα δημοσιεύτε στη ιστοσελίδα σας; Μας αρέσουν πολύ, άλλωστε είναι η συνέχεια μιας παραδόσεως, αφού και αυτός κινείται στο ίδιο πνεύμα με τον μακάριο Γέροντα Ιωσήφ. Ας είναι και ηχητικό, δεν μας πειράζει, αρκεί να ακούγεται λόγος αληθινός, καθαρός, γνήσιος, καρδιακός, λόγος αγάπης, λόγος φιλάνθρωπος, που μας αλλοιώνει και δεν μας αλλοτριώνει, μας ενισχύει, μας παρηγορεί. Περιμένομε κάθε μέρα, ότι κάτι καινούριο θα μας προσφέρετε. Καλή συνέχεια, καλό κουράγιο, είμαστε πολλοί, γινόμαστε όλο και περισσότεροι! Καλό κουράγιο, ύγεια, αντοχές, δύναμη, πολλές υπομονές, στο Γ. Εφραίμ και στη συνοδεία του, να μας εύχονται και να μας στηρίζουν, είναι η απαντοχή μας . Σε όλους εσάς που δουλεύετε για να βγαίνει αυτή η ώραια ιστοσελίδα-κόσμημα στο internet, πολλές ευχαριστίες και ευχές.
  Ευαγγελία (Τρόπαια, Γορτυνίας)

 39. Κώστας Says:

  Πριν από αρκετή ώρα έστειλα το σχόλιό μου, όμως όπως φαίνεται…χάθηκε, ποιός άραγε φροντίζει γι’αυτό; Δεν πειράζει, ίσως κάποιοι ενοχλούνται, ας είναι, αυτοί τη δουλειά τους και μείς τη δική μας! όσο μας ενοχλούν τόσο μας πεισμώνουν.΄Εγραψα λοιπόν ότι, πολύ χάρηκα, που το σχόλιο του Μάριου ήταν η αφορμή για να μπεί αυτή η ωραία απάντηση από το VATOPAIDIFRIEND, καιρός ήταν! Άλλωστε και μείς κάτι τέτοιο υποψιαζόμαστε από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η οργανωμένη και καλά ενορχηστρωμένη επίθεση κατά του Βατοπαιδίου και κυρίως του Γέροντα Εφραίμ. Και τι κατάφεραν; Μάλλον εναντίον τους βγήκε όλη αυτή η μανία, γιατί, όπως σοφά ο λαός μας λέει,»όσα δεν φτάνει η αλαπού τα κάνει κρεμαστάρια» Έγιναν αφορμή και δημιουργήθηκε αυτή η ιστοσελίδα-θησαυρός, που τράβηξε όλους εμάς, αδιάφορους, χλιαρούς και μάλλον άσχετους ως τότε, σας γνωρίσαμε, σας πιστέψαμε, ωφεληθήκαμε και σας ακολουθούμε. Ζούμε σε μια εποχή που πλέον η κοινή λογική θεωρείται προνόμιο. Προσπάθησαν να μας πείσουν, χωρίς αποτέλεσμα.Όλοι αυτοί οι μοναχοί που εγκατέλειψαν σπουδές, πτυχία,καριέρα και ότι άλλο ο κόσμος θεωρεί σπουδαίο, είναι τόσο ηλίθιοι, ανόητοι, παλαβοί και δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται στη Μονή τους και με τον ηγούμενό τους; Εν τέλει, φάνηκε καθαρά ότι ο πνευματικός φθόνος, τους τύφλωσε, όμως «εκεί που οργώνει ο διάβολος, σπέρνει ο Θεός». Τα αποτελέσματα είναι μπροστά μας, μια υπέροχη ιστοσελίδα, μαρτυρίας, ιεραποστολής, παρουσίας λόγου και έργου, με επισκεψημότητα ζηλευτή. Όλοι αυτοί θα τραβούν τα μαλλιά τους, για το κακό που τους βρήκε!!!Εμείς πάντως, τους ευχαριστούμε γιατί έγιναν αφορμή να ανοίξουν τα μάτια μας, να δούμε την αλήθεια, να γνωρίσουμε ανθρώπους αληθινούς,να ακούμε ύμνους αγγελικούς,να γευόμαστε τους καρπούς της αγάπης σας, κυρίως όμως να γνωρίσουμε «τη σαρκωμένη αγάπη» που έχει το όνομα»Γ.Εφραίμ».Ευχαριστούμε και όλους εσάς, που κοπιάζετε, για χάρη μας, καλή δύναμη και κουράγιο, για να πηγαίνετε από το καλό στο καλύτερο, και μείς να βρίσκουμε πάντα το ίδιο ανόθευτο, καθάριο νερό να ξεδιψάμε, στη «έρημο την πολύβουη » που ζούμε.
  Κώστας (βιολόγος,M.D,PhD, παν/μιου Λονδίνου)

 40. Γιούλη Says:

  Συμφωνώ με όλη τη νεανική παρέα και τα μηνύματα που ως τώρα έχουν μπεί ως σχόλια. Προσπαθώ να σκεφτώ και εγώ τι να σας προτείνω, τι να ζητήσω ή τι άλλο θα μπορούσε να περιληφθεί στην ιστοσελίδα σας, ψάχνω αλλ’όμως ομολογώ ότι μας καλὐπτει απόλυτα. Η αλήθεια είναι, ότι τα ηχητικά και οι φωτογραφίες, μας τραβούν περισσότερο, αλλά και τα κείμενα είναι αξιόλογα και για όλα τα γούστα. Είναι μια προσπάθεια πολύ αξιόλογη,που στη αρχή της μας παραξένεψε, και όλοι μας είπαμε, «ωχ πάλι μια από τα ίδια;».Η συνέχεια όμως μας διέψευσε, και τώρα πλέον κάθε μέρα αναζητούμε το καινούριο, γιατί ξέρουμε ότι αυτό που θα δούμε ή θα διαβάσουμε είναι πράγματι καινούριο. Όλα νέα, γιά νέους,στην ψυχή και το σώμα, για νέους, στην πίστη και την ζωή της εκκλησίας, για όσους νόμιζαν ότι ξέρουν, μα τώρα ανακαλύπτουν τα αληθινά, τα ανόθευτα, τα ζωηφόρα, τα μυρισμένα άνθη του παραδείσου. Μας αρέσετε! και αν εσείς βρήτε το καλύτερο, ξέρουμε ότι θα μας το προσφέρετε με όλη σας την αγάπη, εμείς είμαστε πάντα εδώ, σας παρακολουθούμε, δεν χάνουμε απολύτως τίποτε. Ευχαριστούμε, γιατί μας θυμάστε, μας νοιάζεστε, νιώθετε τις ανησυχίες μας, απαντάτε στους προβληματισμούς μας. Καλή συνέχεια.

 41. Κυριακή Says:

  Είμαι φίλη της Ευαγγελίας, που έστειλε το σχόλιό της το πρωί. Ειλικρινά, δυσκολευόμουν να γράψω κάτι, γιατί σκευτόμουν, τι νόημα θα είχε, αφού συμφωνώ με όσα γράφονται; Όμως, όχι, το καλό πρέπει να ακούγεται, οι φωνές να πληθύνουν, να καταλάβουν όλοι εκείνοι, που νομίζουν ότι είμαστε του χεριού τους, ότι τρώμε «κουτόχορτο» και ότι καταπίνουμε τα ψέματά τους, ότι υπάρχουν άνθρωποι που μας νοιάζονται, που μας έβγαλαν από το θάλαμο της ασφυξίας, μας οδήγησαν στο ξέφωτο, μας έδειξαν δρόμους σωτηρίας. Ευχαριστούμε, συνεχίστε, αισθανόμαστε ελεύθεροι, θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι.

 42. VatopaidiFriend Says:

  Αγαπητοί αδελφοί μας.
  Τα καλά σας λόγια μας έχουν συγκινήσει και μας επιβάλλουν να δουλέψουμε με ακόμα περισσότερο ζήλο και αγάπη. Όταν έμπειροι μπλόγκερς σαν τον Dim79 από το Ελλάς-Ορθοδοξία μας τιμούν με τόσο κολακευτικά σχόλια, αισθανόμαστε ότι αυτό που κάνουμε ίσως να ωφελεί αρκετό κόσμο. Προσπαθήσαμε, ότι και αν έλεγαν οι άλλοι, να μην απαντάμε και να μην ρίξουμε το επίπεδο σας ούτε μια στιγμή. Ο ψευδοκατήγοροι της Μονής, είχαν όσα βήματα ήθελαν. Η Μονή είχε ένα. Βέβαια, δεν ξεχνάμε και λέμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους διαδικτυακούς φίλους της Μονής που μας υποστήριξαν και με την βοήθεια τους, έγινε γνωστότερη η σελίδα μας , η σελίδα όλων μας.

 43. Χάρης Says:

  Όσα γράφουν οι:Γιούλη, η Χαρά, ο Dim 79 και πολλοί ακόμα, με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Είμαστε μια παρέα φοιτητών, στο παν/μιο Αιγαίου(Σάμο), μακρυά από τον τόπο μας, που όπως και άλλοι πολλοί, μόλις σας συναντήσαμε, γελάσαμε και είπαμε «τι είναι πάλι αυτό το φρούτο;» Ο πιο ψύχραιμος της παρέας είπε να μη βιαστούμε να κρίνουμε, ώσπου να δούμε «πού το πάνε».Τώρα τον δικαιώνουμε, και όπως λέμε και μείς του «βγάζουμε το καπέλο». Μπράβο σας, ξεφύγατε από την γνωστή «ξύλινη γλώσσα»,τα θέματα σας είναι μέσα στην επικαιρότητα, ακόμα και οι ομιλίες του Γ.Ιωσηφ, (που πέθανε πρόσφατα), είναι τόσο κοντά στη δική μας πραγματικότητα, και λυπούμαι που δεν τον γνώρισα. Μας αρέσετε, ακουμπάτε τις ηλικίες μας, μας προκαλείτε να σας γνωρίσουμε από κοντά. Με την πρώτη ευκαιρία θα το κάνουμε, γιατί τα οικονομικά μας δεν το επιτρέπουν ακόμα. Ως τότε όμως, θα παρηγοριόμαστε με τα αντίδωρα που μας στέλνετε (κείμενα, φωτό, ηχητικά). Όσο για τους «λασπολόγους και συκοφάντες» ;ούτε που μας έπεισαν, ούτε που μας παρέσυραν, ξυπνήσαμε πλέον και κανείς τους δεν μπορεί να μας τραβά από τη μύτη! Ευχαριστούμε για την αγάπη σας, το ενδιαφέρον σας, για κάθε προσπάθειά σας. Καλή δύναμη, καλή συνέχεια, είμαστε πολλοί, ίσως πολύ περισσότεροι απ όσους σας γράφουν, η σιωπή μας δεν σημαίνει αδιαφορία, ίσως να σημαίνει αναμονή για το καινούριο, το περισσότερο που έχετε και μπορείτε να μας προσφέρετε . Το περιμένουμε!

 44. Θανάσης Says:

  Θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια στο διαχειριστή του blog για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλει ώστε να διασωθεί η αλήθεια όσον αφορά την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου «και όχι μόνο». Ξέρω ότι χρειάζονται ώρες για να καταφέρει να γράψει και να βρει τα κείμενα, να συλλέξει τις φωτογραφίες, τα αρχεία ήχου και video…Εύχομαι ο Κύριος μας να του δίνει δύναμη και φώτιση να συνεχίσει με το ίδιο πάθος! Όσον αφορά την ύλη του blog, τί άλλο θα μπορούσε να προσθέσει κανείς σε ένα από τα πιο καλά οργανωμένα ιστολόγια του ελληνικού διαδικτύου. Κάθε φορά που το επισκέπτομαι βρίσκω κάτι καινούριο που αναπαύει την ψυχή μου. Όταν θέλω λίγο να ξεκουραστώ από την ένταση της δουλειάς επισκέπτομαι την ιστοσελίδα. Τα λόγια των αγιών πατέρων μας και των φωτισμένων πνευματικών που διαβάζω με ηρεμούν και με κάνουν να σκεφτώ Τον Θεό μας, να κάνω μια μικρή προσευχή και να πάρω δύναμη να συνεχίσω!
  Τελικά όλος αυτός ο πόλεμος που έγινε από μερικούς αδερφούς μας κατά της μονής, μας έκανε να αγαπήσουμε περισσότερο το γέροντα μας και την αδερφότητα, να γνωρίσουμε καλύτερα το μεγαλείο της ψυχής τους και να διδαχθούμε από αυτό. Ακόμη και την ώρα του πειρασμού ο γέροντάς μας έγινε φωτεινό παράδειγμα με τη στάση του, τρανή απόδειξη της μεγάλης αγάπης και το πνεύμα Θεού που τον διακατέχει!

 45. Ελισάβετ Says:

  Η ιστοσελίδα ξεχειλίζει από χάρη και ευλογία. Είμαστε εκεί, συνέχεια on line στον υπολογιστή, στο σπίτι, στο σχολείο…και είναι ζωντανή και ευωδιάζει πνευματικά και μας αναπαύει. Κι αν θέλουμε κάποια άλλη σελίδα προτιμάμε να ξανανοίξουμε το ίντερνετ παρά να αλλάξουμε τη σελίδα μας. Μέσα σε όλο αυτόν τον πόλεμο μας παρηγόρησε, μας ενημέρωσε και μας άνοιξε την ευλογημένη πόρτα του Αγίου Όρους και ιδιαίτερα της Μονής Βατοπαιδίου. Πολλά εκτυπώνουμε, δίνουμε και σε άλλους που δεν έχουν ίντερνετ και η αλήθεια απλώνεται από χέρι σε χέρι. Κάθε μέρα γινόμαστε και περισσότεροι και αισθανόμαστε την πνευματική συγγένεια πιο ισχυρή κι από τηn συγγένεια του αίματος. Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να προστεθεί σε ένα τόσο πλούσιο και ποικίλο περιεχόμενο που πέρα από οποιοδήποτε διδακτισμό και με τόσο όμορφο και διακριτικό τρόπο αγγίζει τόσα θέματα , με πρωτοτυπία που αποτελεί καθημερινά και μια ευχάριστη έκπληξη.
  Καλή δύναμη ευχόμαστε, και η Παναγιά η Παραμυθία να σας σκεπάζει.

 46. Στέλιος-Σοφἰα Says:

  Είμαστε δύο νέοι δάσκαλοι, αλλά ομολογούμε ότι είμαστε άσχετοι ( εντελώς όμως,και δυστυχώς καμαρώναμε γι αυτό), σε θέματα πίστης, θα λέγαμε «αλειτούργητοι-αλιβάνιστοι» και οι γνώσεις μας για την πίστη, στο επίπεδο των παιδιών του δημοτικού που διδάσκουμε! Κάποιος φίλος, (αυτός που σας στέλνει το σχόλιο, εκ μέρους μας ),μας είπε για σας. Με πολλή επιφύλαξη σας πλησιάσαμε, διαβάζουμε αυτά τα σχόλια που γράφονται, και σαν να ανοίγει μια μικρή χαραμάδα στην καρδία μας. Μάλλον κάτι πάει να γίνει! Ίσως γίνετε αφορμή να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας και να ξεφύγουμε από τις αγγυλώσεις μας. Ήδη, κάπως, μας «παρασύρατε»και κάνουμε τα πρώτα δειλά βήματα. Ξαναβρἰσκουμε το δρόμο προς την εκκλησία, που για χρόνια πολλά, τον είχαμε ξεχάσει. Ακόμα όμως σας αντιμετωπίζουμε και λίγο «κριτικά»,βλέπετε οι παλιές συνήθειες μας ακολουθούν. Ελπίζουμε να συνεχίσετε, είναι και άλλοι σαν και μας που «ψάχνονται»στα θέματα της πίστης, έχουν πολλές αντιρρήσεις, επιφυλἀξεις, απορίες κυρίως στο κομμάτι της πρακτικής της εφαρμογής, βλέπετε η κοινωνία μας δεν»σηκώνει»τέτοιες πρακτικές! Βοηθήστε μας! Δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσοι συνάνθρωποι μας πελαγοδρομούν, χάνονται στα σκοτεινά μονοπάτια της άγνοιας, της αμφιβολίας, της απαξίωσης των θεσμών, εξ αιτίας κάποιων κακών εκφραστών τους. Από κάτι τέτοια, όμως, πιανόμαστε όλοι μαςς, ξεφεύγουμε, χανόμαστε στα σκοτάδια και για ξαναβρούμε το δρόμο μας, παλαίβουμε με τα κύματα, για να βγούμε στην επιφάνεια «πτώματα». Και μετά πώς να βρούμε το κουράγιο να παλαίψουμε, να κερδίσουμε ξανά όσα χάσαμε; Τι να πούμε στα παιδιά που μας κοιτούν στα μάτια; Δεν μπορούμε, πλέον, ούτε από αυτά να κρυφτούμε! Η ανεπάρκειά μας, μας προδίδει. Ευχόμαστε, να συνεχίζετε την καλή σας προσπάθεια,να μας στηρίζετε στο δρόμο της επιστροφής μας, έχουμε ανάγκη από γερά στηρίγματα. Μη ξεχάσουμε όμως και κάτι άλλο. Τα video, ήχου και εικόνας, είναι καταπληκτικά, πρώτη φορά στη ζωή μας είδαμε κάτι τέτοιο,να βάζετε συχνά.
  Ευχαριστούμε.

 47. Radoslav Says:

  Αγαπητε κυριε Ζηση,

  πρωτα θα ηθελα να εκραζω την μεγαλη μου χαρα και ευγνωμοσηνη, οτι εχουμε περιλαμβανει την φιλικη Σας ανατηση τοσο γρηγορα και εχετε βαλει αμεσως τον μικρο μασ αρθτρο !

  Εμεις εχουμε προσκηνισει πολλες φορες στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδι και μας αρεσα το πνευμα της μονης πολυ. Οταν εχουμε βρει την ιστοσελιδα Σας, χαρικαμε βαιβαια, διοτι διαβασαμε οχι μονο πολη ωραια αρθρα,αλλα κι κειμενα, που ειναι πολυ συμαντικα, οφελειμα και ταυτοχρωνα σπανια. Αυτο μου αρεσει πρωσοπικα παρα πολυ, οτι μπορω να διαβαζω αρθρα στα διαφορετικα θεματα.

  Και μαλιστα ειδαμε,οτι εχει κειμενα σε πολλες γλοσσες, διστηχως ομως δεν υπηρξε στην βουλγαρικα.Γιαυτο σκεφτηκαμε να Σας στελνουμε κατι,που μπορει να ειναι ενδιαφερον για καπιον. Μονο δεν ξερω,εαν εχει πολλους βουλγαρους,που να γνωριζουν την ιστοσελιδα Σασ. Ισως υα ειναι καλα να προσπατοθμε να μεταφραζουμε κατο απο τβουλγαρικα στην ελληνικα,γιανα εχουν οι ελληνες πληροφορια για μια αλλη ορθοδοξη χωρα … Εσεις πωσ νομιζετε?

  Θα θελουμε και να Σας παρακαλεσουμε να μας στελνετε φωτογραφιες απο την πανιγιηρη της Τιμιας Ζωνης,εαν εχετε…

  Με πολλη ευγνωμοσξνξ και αγαπη Χριστου,

  Ραδοσλαβ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: