Ανήλικη νύφη το νέο θύμα στην Υεμένη

Η Παναγία του Πάθους

Ένα 13χρονο κορίτσι από την Υεμένη πέθανε, τρεις ημέρες αφότου παντρεύτηκε έναν άνδρα που είχε τα διπλά της χρόνια, λόγω εσωτερικής αιμορραγίας, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τη UNICEF και μια τοπική οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η τραγική ιστορία του κοριτσιού ήρθε στο φως της δημοσιότητας σε μια περίοδο κατά την οποία εντείνονται οι συζητήσεις προκειμένου να τεθεί ένα όριο στη νόμιμη ηλικία γάμου των γυναικών στην Υεμένη.

Οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα υπολογίζουν ότι ένα στα τρία κορίτσια παντρεύεται πριν κλείσει τα 18 του χρόνια.

Η 13χρονη Έλχαμ Μάχντι Σόι πέθανε στις αρχές του μήνα. «Η Έλχαμ είναι μάρτυρας της κακοποίησης των παιδιών στην Υεμένη και σαφές παράδειγμα του τι δικαιολογείται από την έλλειψη ορίων για τη (νόμιμη) ηλικία γάμου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Αραβικό Φόρουμ Αδελφών (SAF).

Τον Μάρτιο είχαν εκδοθεί τα «απομνημονεύματα» μιας 9χρονης «νύφης», της Νουτζόντ Αλι, η ιστορία της οποίας είχε γίνει γνωστή μέσα από μια εφημερίδα της Υεμένης.

Η κοπέλα αφηγήθηκε σε ένα Γάλλο δημοσιογράφο πως όταν ήταν 9 χρόνων υποχρεώθηκε να παντρευτεί έναν άνδρα που είχε τα τριπλά της χρόνια και ο οποίος τη βίαζε και την έδερνε.

Η Νουτζόντ έγραψε ιστορία στην Υεμένη αφού κατάφερε, πριν από δύο χρόνια, να πάρει διαζύγιο.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Αρέσει σε %d bloggers: