Ο Άγιος Γεώργιος φροντίζει για την Πανήγυρη

Στο κελλί του Αγίου Γεωργίου του «Φανερωμένου» ο υποτακτικός του Χατζη – Γεώργη, ο Γερο – Ευλόγιος κάποτε στην Πανήγυρη του Αγίου δεν μπόρεσε να βρει ψάρια και άφησε το θέμα αυτό στον Άγιο Γεώργιο να το φροντίσει.

Την παραμονή λοιπόν ακούει ξαφνικά χτυπήμαα στην πόρτα από ζώο. Βγαίνει έξω και τι να ιδεί! Ένα ζώο φορτωμένο με ψάρια καλά, εβδομήντα οκάδες. Δόξασε τον Θεό και ευχαρίστησε τον Άγιο. Ταχτοποίησε μετά το ζωό, το οποίο ήρθε από μακρυά μόνο του – το είχε οδηγήσει ο Άγιος Γεώργιος.

Τί είχε συμβει; Ένας Ιερισσιώτης είχε δυο ζώα φορτωμένα ψάρια και τα πήγαινε για τη Μονή Ζωγράφου. Ο Άγιος παίρνει το ένα ζώο και το οδηγεί στο Κελλί του Αγίου Γεωργίου «Φανερωμένου», όπου τον παρακαλούσε ο ευλαβέστατος Γερο – Ευλόγιος. Ο Ιερισσιώτης έψαχνε και ρωτούσε δεξιά – αριστερά και μετά έμαθε οτι το ζώο πήγε τα ψάρια στο Κελλί του Αγίου Γεωργίου. Κατάλαβε και αυτός το θαύμα, την πρόνοια του Αγίου για την Πανήγυρη και δόξασαν όλοι τον Θεό.

πηγή: Αγιορείται Πατέρες & Αγιορείτικα – Γέροντος Παϊσίου – Έκδοση Ιερό Ησυχαστήριο Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος – Σουρωτή Θεσσαλονίκης

αντιγράφουμε από: Αθωνικά

Αναρτήθηκε στις Άρθρα. Leave a Comment »
Αρέσει σε %d bloggers: