«ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΩ να βρεθούν οι ένοχοι που σκότωσαν το παιδάκι μου και εμένα μαζί…»

«ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΩ να βρεθούν οι ένοχοι που σκότωσαν το παιδάκι μου και εμένα μαζί…». Η κυρία Αγάθη, μητέρα του Νώντα Τσακάλη, του νεαρού άντρα που έχασε τη ζωή του στο υποκατάστημα της τράπεζας Μarfin- Egnatia,λύνει τη βαριά σιωπή της και μέσω της «REAL» απευθύνει το δικό της μήνυμα οργής. Ενα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες…

Η κ. Αγάθη Τσακάλη, μητέρας του άτυχου Νώντα Τσακάλη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο από ασφυξία στην τράπεζα Marfin, μιλάει στους Δήμητρα Παναμου και Στεφανία Κασίμη για την “Realnews”: «Πρέπει να τιμωρηθούν όποιοι και αν είναι αυτοί που δολοφόνησαν το παιδί μου.

Τίποτα άλλο δεν θέλω. Μόνο αυτό», λέει ξεσπώντας σε λυγμούς. Εχει στερέψει από κουράγιο και το κλάμα διαδέχεται ο θυμός. «Σκότωσαν έναν λεβέντη, ένα παλικάρι». «Ο γιος μου δεν ήταν απλώς ένα καλό παιδί, όπως λένε όλοι», αναφέρει η κυρία Αγάθη περιγράφοντας τον χαρακτήρα του Νώντα. «Ηταν το κάτι άλλο… Εχω χαθεί κι εγώ μαζί του. Δεν είχα τίποτα άλλο στον κόσμο εκτός απ’ αυτό το παιδί». Η ίδια ήταν ακόμη πολύ νέα όταν έχασε τον άντρα της από καρκίνο. Ο Νώντας τότε ήταν πολύ μικρός, μόλις 5 ετών. «Δεν μπορώ να βρω τη δύναμη να συνεχίσω να ζω…», επαναλαμβάνει συνεχώς η τραγική μητέρα. Εδώ και μέρες βρίσκεται στο απόλυτο σκοτάδι. Δεν γνωρίζει αν οι Αρχές έχουν στη διάθεση τους στοιχεία που θα τις οδηγήσουν στον εντοπισμό των κουκουλοφόρων που πέταξαν τις μολότοφ και έβαλαν φωτιά στο κτίριο. Οταν αναφέρεται στο κράτος και τις αστυνομικές αρχές που χειρίζονται τις έρευνες, η κυρία Αγάθη βρίσκει το σθένος να φωνάξει. Και η φωνή της, όσο μιλά, γίνεται όλο και πιο δυνατή. «Δεν μας έχουν πει τίποτα μέχρι σήμερα. Τίποτα…Θέλουμε να μάθουμε τι γίνεται. Πρέπει να συλληφθούν εκείνοι που σκότωσαν τα παιδιά μας», λέει και εύχεται: «Να μη χαθεί άλλο παιδί με αυτόν τον τρόπο». «Δούλευε πολλές ώρες. Εφευγε το πρωί και ερχόταν αργά το βράδυ. Αγαπούσε πολύ αυτό που έκανε», τονίζει η κυρία Αγάθη και συμπληρώνει ότι ο γιος της ποτέ δεν της είχε εκφράσει τον φόβο του για τα επεισόδια που γίνονται συχνά στο κέντρο της Αθήνας.

Το πρωί της 5ης Μαΐου, ο Νώντας χαιρέτησε τη μητέρα του, όπως έκανε κάθε μέρα. Λίγο πριν αναχωρήσει, όμως, από το σπίτι τους στην Ηλιούπολη, κατά τραγική ειρωνεία, της είπε: «Μην ανησυχείς, μάνα, θα παρκάρω το αυτοκίνητο στο Α’ Νεκροταφείο, μιας και το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστό λόγω των «θερμών» διαδηλωτών». Ηταν τα τελευταία του λόγια. Τίποτα δεν προμήνυε το κακό. Το γραφείο του, άλλωστε, ήταν στον τρίτο όροφο της τράπεζας Μarfin- Egnatia, αρκετά ψηλά δηλαδή. «Στη συνέχεια δεν είχα άλλη επικοινωνία με τον Νώντα. Ανοιξα τυχαία την τηλεόραση και είδα τα επεισόδια. Κάλεσα αμέσως τον γιο μου στο κινητό του, αλλά ήταν εκτός λειτουργίας. Μετά, παίρναμε συνέχεια τηλέφωνο. Τίποτα… Καμία απάντηση». Φέρνει στον νου της εκείνες τις στιγμές και λυγίζει. «Είδα στην τηλεόραση την τράπεζα να καίγεται. Το τηλέφωνο στο σπίτι άρχισε να χτυπά σαν τρελό. Έπαιρναν οι θείοι του να με ρωτήσουν γιατί δεν απαντά ο Νώντας. Ανησυχούσα… Σκεφτόμουν γιατί δεν με πήρε το παιδάκι μου να μου πει κάτι… να μου πει τι γίνεται με τα επεισόδια». Είχε κακό προαίσθημα. Ο Νώντας σήκωνε πάντα το κινητό του όταν τον καλούσε. Από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν θυμάται πολλά. Ο Κώστας αδερφός της και νονός του γιου της, ήταν αυτός που ανέλαβε το δύσκολο έργο να μάθει τι πραγματικά συνέβη. Πήραν στην Πυροσβεστική, στην Αστυνομία για να μάθουν νέα. Επειτα από μία ώρα, ο αστυνομικός διευθυντής έφερε τα κακά μαντάτα. Ο Νώντας ήταν ένας εκ των τριών εργαζομένων που δεν πρόλαβαν να σωθούν και πέθαναν από ασφυξία.

Πηγή: http://agioritikovima.blogspot.com/2010/05/blog-post_131.html

Αρέσει σε %d bloggers: