Εισαγγελέας για τις καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας, επενέβη με έγγραφο του, προς τις δύο διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να λήξει το θέμα των συνεχιζόμενων καταλήψεων σε Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης.

»Οι διευθυντές των σχολείων και οι καθηγητές οφείλουν να παρέμβουν συμβουλευτικά προς τους μαθητές, ώστε αυτοί να αντιληφθούν ότι η συμπεριφορά τους αυτή (κατάληψη σχολικών συγκροτημάτων και διακοπή της λειτουργίας των σχολείων) συνιστά αξιόποινη πράξη», αναφέρει το έγγραφο που έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα.

Ταυτόχρονα, ο προϊστάμενος κάλεσε τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, να ενημερώσουν τους γονείς των καταληψιών ότι σε περίπτωση που παραλείπουν να αποτρέψουν τα παιδιά τους από την διάπραξη των παραπάνω αξιόποινων πράξεων, τελούν την αυτεπαγγέλτως διωκόμενη πράξη, της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.

Ο κ. Μπακέλας ζητά από τους δύο διευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να ενημερώσουν όλους τους διευθυντές, καθηγητές και προέδρους συλλόγων γονέων του νομού Θεσσαλονίκης, »ώστε να μην απαιτηθεί η δρομολόγηση ποινικών διαδικασιών για την επίλυση του προβλήματος».

Προς το παρόν, τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη ανέρχονται σε 33, ενώ τα ξημερώματα εξωσχολικοί μετέβησαν σε δύο υπό κατάληψη σχολεία, που συστεγάζονται στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, προκαλώντας φθορές σε καρέκλες και σε υαλοπίνακες της κεντρικής εισόδου.

Σύμφωνα με κατοπινές πληροφορίες, μέσα στο σχολικό συγκρότημα βρίσκονταν πέντε μαθητές και ένας εξ αυτών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης για την παροχή πρώτων βοηθειών λόγω ταχυκαρδίας, χωρίς να έχει τραυματιστεί.

// <![CDATA[
if (typeof Adman === 'undefined' || /MSIE [456]/.test(navigator['appVersion']))document.write ('’);var now=parseInt((new Date()).getTime());if (!window.admantpid) window.admantpid = now;var rnd=Math.floor(Math.random()*900000)+100,cdp=screen.width+»x»+screen.height+»x»+(navigator.appName==»Netscape»?screen.pixelDepth:screen.colorDepth),burst=»?»+rnd+»:=»+window.admantpid +»@»+cdp+»?»;document.write(«»);document.write(«»);
// ]]>// <![CDATA[Πηγή: http://www.cosmo.gr/News/Hellas/292389.html]]>

Αρέσει σε %d bloggers: