Έκπληξη προκάλεσε η απόφαση του Εφετείου Θράκης για Βατοπαιδίου

του Στέλιου Στυλιανού

Έκπληξη προκάλεσε στο πολυπληθές ακροατήριο η απόφαση του Εφετείου Θράκης που αποδέκτηκε την Πρωτόδικη Απόφαση κατά της κας Ψάλτη, του Γέροντος Εφραίμ και π. Αρσενίου, μειώνοντας όμως την πρωτόδικη απόφαση από 15 σε 10 μήνες με αναστολή.

Έκπληξη επίσης προκάλεσε και στους εγκρίτους καθηγητές και νομικούς κύκλους, που παρακολούθησαν την ακροαματική διαδικασία, το γεγονός ότι δεν υπήρξε ουδεμία μαρτυρία που να αποδεικνύει την ορθότητα του κατηγορητηρίου.

Εν αντιθέσει, αποδείκτηκε τρανότατα, με έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο ότι η διαρροή των μυστικών διαδικασιών του δικαστηρίου που είναι μιά εκ των κατηγοριών, όχι μόνο δεν προήλθε από την κα Ψάλτη, αλλά από άλλο μέλος της σύνθεσης του Δικαστηρίου, το γνώριζαν οι μάρτυρες κατηγορίας που θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι.

Το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να συμπεριλάβει στην απόφαση που θα εκδοθεί τις μαρτυρίες και τα αναφερόμενα έγγραφα, και έτσι σύντομα θα έχει ο λαός την δυνατότητα της αληθινής και πραγματικής πληροφόρησης για την υπόθεση αυτή.

Για την δεύτερη κατηγορία, ότι υπήρξε καθυστέρηση έκδοσης απόφασης και ότι δήθεν η κα Ψάλτη καθυστέρησε την έκδοση της απόφασης επί του Άστικού Δικαστηρίου, έχει γίνει αποδεκτό από το ίδιο το Δικαστήριο, ότι δεν υπήρχε απόφαση, ενώ η εύλογη καθυστέρηση για την καταγραφή μειοψηφίας δεν θεωρείται καν ούτε πειθαρχικό παράπτωμα.

Έγκριτοι νομικοί κύκλοι μάς ανέφεραν ότι αστήρικτες και αναπόδεικτες κατηγορίες που περιλαμβάνονται σε αποφάσεις δικαστηρίων ελέγχονται ως έωλες στους υψηλότερους βαθμούς δικαστηρίων.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να αποδεικτεί η αλήθεια στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια αλλά στην Ελληνική Δικαιοσύνη. (σημείωση VatopaidiFriend: διευκρινίζουμε ΟΧΙ στα δικαστήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, που δεν έχει σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το δικό της Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στο Λουξεμβούργο)

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6703:2010-12-22-11-34-47&catid=13

Αρέσει σε %d bloggers: