Το θαύμα που άλλαξε τη ζωή της

Με απίστευτη δύναμη ψυχής κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο και να πάρει στην αγκαλιά της το πολυπόθητο θείο δώρο: το νεογέννητο κοριτσάκι της, το οποίο πάλευε μαζί της μέσα από τα σπλάχνα της για να αντικρίσει τη ζωή και το πρόσωπό της. 

Ο λόγος για την 38χρονη γυναίκα από την Ιεράπετρα της Κρήτης, η οποία έχει προκαλέσει ρίγη συγκίνησης στο πανελλήνιο με την απίστευτη και συνάμα τρομακτική περιπέτειά της, από την οποία κατάφερε να βγει νικήτρια: να καταπολεμήσει τον όγκο στο στήθος και να γεννήσει ένα υγιέστατο αγγελούδι. Σύμμαχοί της καθ’ όλη τη διάρκεια της δύσκολης μάχης, η θέλησή της και η αγάπη για το έμβρυο που μεγάλωνε στην κοιλιά της, αλλά και ο καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Αντώνιος Μακρυγιαννάκης. Ο επιστήμονας που ακόμη μία φορά χάρισε χαμόγελα και μετέδωσε μηνύματα αισιοδοξίας σε εκατοντάδες ζευγάρια ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Μετά τη 40χρονη παρένθετη μητέρα από την Κρήτη, η οποία με τη βοήθειά του κατάφερε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο να φέρει στη ζωή τα δίδυμα μωρά της 37χρονης αδελφής της, ο καθηγητής έκανε ακόμη ένα θαύμα. Η 38χρονη από την Ιεράπετρα, η οποία προσβλήθηκε στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της από καρκίνο του μαστού, γέννησε στη Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου ένα πανέμορφο κοριτσάκι. Μάλιστα, στη διάρκεια της κύησης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου με τη μέθοδο του λεμφαδένα φρουρού, αλλά και σε χημειοθεραπεία.

Η γυναίκα και ο σύζυγός της προσπαθούσαν για αρκετό διάστημα να γίνουν γονείς, αλλά δεν τα κατάφερναν. Ετσι πήραν τη μεγάλη απόφαση να ακολουθήσουν τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η 38χρονη, αφού απευθύνθηκε στον γιατρό της, τον κ. Μακρυγιαννάκη, έκανε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις που απαιτούνται. Μάλιστα είχε υποβληθεί σε μαστογραφία και υπέρηχο, εξετάσεις που είχαν βγει καθαρές. Το επόμενο διάστημα έμαθε τα ευχάριστα. Η εξωσωματική είχε πετύχει και μια ζωή μεγάλωνε μέσα της. Γρήγορα όμως, ενώ βρισκόταν στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της, αισθάνθηκε πόνο στο στήθος και ενημέρωσε τον γιατρό της. Δυστυχώς το νέο υπερηχογράφημα έδειξε όγκο σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Παρά το αρχικό σοκ, η ίδια δεν το έβαλε κάτω. Μάζεψε τα κομμάτια της και ξεκίνησε τον αγώνα για να ζήσει και να νικήσει τον καρκίνο. Ούτε μια στιγμή δεν σκέφτηκε να διακόψει την κύηση. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, καθώς και σε δύο σχήματα χημειοθεραπείας.

Πλέον βρίσκεται στο σπίτι της με τη μικρή κορούλα της και πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Σύντομα όμως θα πρέπει να υποβληθεί σε νέα χημειοθεραπεία για να αποφευχθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος για την εξέλιξη της νόσου. Και όλοι είναι σίγουροι ότι θα τα καταφέρει…

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

πηγή: Θησαυρός Γνώσεων και Ευσεβείας

Αναρτήθηκε στις Γενικά. Leave a Comment »
Αρέσει σε %d bloggers: