Κίνα: Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται και περίπου 555.000 έφυγαν από τα σπίτια τους

Πενήντα άνθρωποι εκτιμάται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες που πλήττουν οκτώ ανατολικές και νότιες επαρχίες της Κίνας αναγκάζοντας τουλάχιστον 670.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, όπως ανακοίνωσε η κινεζική κυβέρνηση.

Οι τελευταίες πλημμύρες έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων, ενώ ακόμα 25 αγνοούνται από τη Δευτέρα. Εξαιτίας των πλημμυρών που σημειώθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα σε τέσσερις νότιες επαρχίες της χώρας περίπου 200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων.

Περίπου 555.000 άνθρωποι είχαν αναγκαστεί μέχρι χθες Πέμπτη να εγκαταλείψουν τις εστίες τους σε οκτώ επαρχίες, πρόσθεσε το υπουργείο.

Σε μία από τις περιοχές που έχει πληγεί περισσότερο, την ανατολική επαρχία Ζενζιάνγκ, δεκάδες χωριά πλημμύρισαν όταν ο ποταμός Πουγιάνγκ υπερχείλισε αναγκάζοντας 120.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα.

Οι πλημμύρες κατέστρεψαν περίπου 3.500 σπίτια και προκάλεσαν ζημιές σε ακόμη 18.100 στη Ζενζιάνγκ και τη γειτονική επαρχία Ανχούι.

Η είδηση για τους νέους θανάτους ήρθε μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι αυξάνει στον ανώτατο βαθμό την προειδοποίηση για νέες πλημμύρες σε πολλές περιοχές της κεντρικής και της νότιας Κίνας.

Πηγή: http://www.nooz.gr/world/kina-toulaxiston-50-an8ropoi-exoun-xasei-ti-zoi-tous-i-agnoointai

Αναρτήθηκε στις Ειδήσεις, Κόσμος. Ετικέτες: . Leave a Comment »
Αρέσει σε %d bloggers: