Σιροπιαστό Αγιορείτικο νηστίσιμο.

Συστατικά

  • 1500 γρμ αλεύρι
  • 650 γρμ λαδι
  • 150 γρμ σταφίδα μαύρη
  • 850 γρμ νερό
  • 20 γρμ αμμωνία
  • 12 γρμ σόδα
  • 700 γρμ καρύδι
  • 15 γρμ μπέικιν
  • 700 γρμ ζάχαρη
  • 65 γρμ κανέλα

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά τελευταίο το αλεύρι και το αδειάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σοροπιάζουμε με σορόπι 27 γράδων και τα 2 ζεστά.
  2. Άμα θέλουμε αλείφουμε με Γκάνας σοκολάτας (1 κιλό κρεμά γάλακτος 1 κιλό κουβερτούρα.

πηγή: Αγιορείτικο Βήμα

Αναρτήθηκε στις Γενικά. Leave a Comment »
Αρέσει σε %d bloggers: