Κληρονόμοι της Βασιλείας του Θεού.

«Αδελφοί, προ του ελθειν την πιστην υπο νόμον εφρουρούμεθα συγκεκλεισμένοι εις την μέλλουσαν πίστιν αποκαλυφθηναι. Ώστε ο νόμος παιδαγωγός ημών γέγονεν εις Χριστόν, ίνα εκ πίστεως δικαιωθώμεν, ελθούσης δε της πίστεως ουκέτι υπο παιδαγωγόν εσμέν. Πάντες γαρ υιοί Θεού εστέ δια της πίστεως εν Χριστώ Ιησού, όσοι γαρ εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν Ενεδύσασθε. ….»

Το αποστολικό ανάγνωσμα της Κυριακής 4/12/11, φέρνει στο νου τους ανθρώπους της Δικαιοσύνης,  που όρισαν τη ζωή τους στην υπηρεσία του Δικαίου, αλλά και τους άλλους ανθρώπους, εκείνους της Πίστεως που η πύρινη αγάπη τους για το Χριστό τους πήρε από τον κόσμο και τους χαριτώνει καθημερινά σε μια υπέρ φύσιν άθληση και βιώση της άνευ ορίων κένωσης για την αγάπη του Χριστού, της Εκκλησίας και των αδελφών, στο όνομα της Αγίας Τριάδος.

Πόσο δύσκολο θα πρέπει να είναι για έναν άνθρωπο της Δικαιοσύνης, βαπτισμένο Χριστιανό Ορθόδοξο, να ανακρίνει και να δικάζει έναν άνθρωπο της πίστεως, που αγωνίζεται καθημερινά να φθάσει στο καθ’ομοίωση.  Έναν άνθρωπο σαν και αυτούς, που οικεία βουλήσει ακολυθεί πιστά την εντολή «μιμηταί μου γίγνεσθε, καθώς και εγώ Χριστού».

Πόσο δύσκολο  θα πρέπει να είναι για τους ανθρώπους της Δικαιοσύνης, που μέσα από άπειρες σελίδες δικογραφίας, θα πρέπει  να επιτρέψει η ψυχή τους να ξεδιαλύνει το Δίκαιο και να το αποδώσει, σε μια παρόμοια υπόθεση σαν του Βατοπαιδίου, που με ανίερο τρόπο ονομάσθηκε «σκάνδαλο».

Σκάνδαλο είναι η υπεράσπιση της κυριότητας της Λίμνης Βιστωνίδας, ή σκάνδαλο είναι η αμφισβήτηση της κυριότητάς της, όταν όλα τα θεμέλια της Παγκόσμιας Δόξας της Ορθοδοξίας, διατηρήθηκαν με παρόμοια Χρυσόβουλα. Και γιατί φθάσαμε σε παρόμοιες αμφισβητήσεις, μήπως ο οικείος Μητροπολίτης δεν κατάφερε να δώσει λύση χριστιανική στις επαναστάσεις μέρους του ποιμνίου του και να αποδώσει, εκείνος πρώτος, την χριστιανική ενότητα στην περιοχή.

Πόσο δύσκολο θα πρέπει να είναι για το θεσμό της Δικαιοσύνης να προστατεύσει, και ποιόν από όλους να προστατεύσει.

Όμως πόσο μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει αυτός ο ίδιος ο Θεσμός της Δικαιοσύνης , που χρόνια τώρα δεν κατάφερε να προστατεύσει τους πολίτες έναντι της διαφθοράς, της διαπλοκής, του εξευτελισμού των αρχών που ο ορίζει ο πολιτισμός του Γένους μας, Ιστορία, Παράδοση, Ευαγγέλιο, Σύνταγμα.

Πόσο εξευτελιστικό θα πρέπει να είναι για τον Δικαστικό κλάδο να βλέπει την Χώρα να σέρνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη εφαρμογή Νόμων, Συμφώνων Σταθερότητας.

Πόσο υπεράνθρωπο θα πρέπει να είναι για τους υπηρέτες των Θεσμών της Πολιτείας να παραδεχθούν ότι απέτυχαν και ότι χρειάσθηκε να έρθουν οι Γερμανοί να μας μάθουν να ζούμε ΔΙΚΑΙΑ.

Όμως η ΜΕΤΑΝΟΙΑ όλα τα διορθώνει.

Ο Γέροντας Εφραίμ, όπου και να πάει θα φέρει την Ανάσταση, όχι γιατί ο ίδιος Ανασταίνει, αλλά γιατί ο Χριστός που Ανασταίνει, ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ.

Ο Γέροντας Εφραίμ , με όσους και να συναναστραφεί, θα σκαλίσει σιωπηλά μέσα στις ψυχές τους, τη Μετάνοια και θα φέρει δάκρυα μετανοίας, γιατί ο ίδιος είναι μια συνεχής ΜΕΤΑΝΟΙΑ.

Ο Γέροντας Εφραίμ,  ότι και να του κάνουν, δεν θα πάψει να αγαπάει, γιατί δεν αγαπάει απλά, είναι η ΟΝΤΩΣ ΑΓΑΠΗ.

Καλό Παράδεισο σε όλους μας.

Ελένη Κυρανάκη

Αρέσει σε %d bloggers: