Σταθμός του μετρό θα ονομαστεί «Πύρρος Δήμας»

Ο Πύρρος Δήμας, ο πιο επιτυχημένος Ελληνας Ολυμπιονίκης, θα δώσει το όνομά του σε μία στάση του μετρό του Λονδίνου, κατά τη διάρκεια των Αγώνων του φετινού καλοκαιριού. Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων αποφάσισε να δώσει προσωρινά στους σταθμούς τα ονόματα 361 αθλητών που έγραψαν τη δική τους ιστορία στη σημαντικότερη αθλητική διοργάνωση.

Κάθε γραμμή του διάσημου «tube» είναι αφιερωμένη σε ένα άθλημα και ο Πύρρος βρίσκεται στην κίτρινη, μαζί με άλλους σπουδαίους Ολυμπιονίκες της Αρσης Βαρών όπως ο Βασίλι Αλεξέγεφ, ο Ναϊμ Σουλεϊμάνογλου και ο Χοσεϊν Ρεζαζαντέ. Πιο επιτυχημένος απ΄όλους θεωρείται ο Ελληνας, με τρία χρυσά και ένα χάλκινο.

Την υπέρτατη τιμή και διάκριση προσέφεραν οι διοργανωτές στον άνθρωπο που, από το 2008, κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων μεταλλίων: τον Μάικλ Φελπς. Το όνομα του Αμερικανού υπερπρωταθλητή της κολύμβησης με τα 14 Ολυμπιακά μετάλλια, δόθηκε στο Στράτφορντ, στο σταθμό δηλαδή όπου βρίσκεται το Ολυμπιακό Στάδιο.

Στην εικόνα που επισυνάπτεται διακρίνονται οι 361 μεγάλες μορφές των ολυμπιακών αγώνων, που θα δώσουν τα ονόματά τους στους σταθμούς του μετρό στο Λονδίνο…

 

Πηγή: http://www.sigmalive.com/sports/bejing%202008/477401

Αρέσει σε %d bloggers: