Εγκαίνια Εκδοτικού Οίκου «Ιστός» στην Κωνσταντινούπολη

Τα εγκαίνια του πρώτου Εκδοτικού Οίκου στην Κωνσταντινούπολη μετά απο δεκαετίες είναι  πλέον γεγονός.
Με αφορμή τα εγκαίνια του Εκδοτικού Οίκου «Ιστός» με έδρα την Κωνσταντινούπολη,  διοργανώνεται εκδήλωση γνωριμίας που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012, στις 18:00 στην Αστική Σχολή Γαλατά (Kemeraltı Caddesi No: 49 Karaköy).
Ο Εκδοτικός Οίκος «Ιστός» ιδρύθηκε to 2011 με πρωτοβουλία μελών της Ρωμαίικης κοινότητας της Πόλης και βασικό στόχo την προώθηση έργων σχετικών με την Πολίτικη ιστορία, τον πολιτισμό και το σύγχρονο αστικό βίο. Αναβιώνοντας μια πλούσια, εγχώρια, εκδοτική παράδοση ύστερα από διακοπή μισού περίπου αιώνα ο «ιστός» φιλοδοξεί να αντικαταστήσει το υπάρχον «πνεύμα νοσταλγίας» για τους Ρωμιούς με μια ουσιαστική και σύγχρονη πολιτιστική παραγωγή.
Μέσα από τις σειρές Tanıklıklar (Μαρτυρίες), Politika Historika (Πολίτικα Ιστορικά), και Elenika (Ελληνική Λογοτεχνία), ο «ιστός» ειδικεύεται στην έκδοση έργων στα ελληνικά, τα τουρκικά καθώς και σε δίγλωσσες εκδόσεις. Σκοπός των εκδοτών είναι να καταστήσουν προσβάσιμα στο τουρκόφωνο αναγνωστικό κοινό κλασικά έργα της νεοελληνικής γραμματείας, πρωτογενείς ιστορικές πηγές αλλά και σχετικά ακαδημαϊκά πονήματα.
Στα εγκαίνια, μετά από την παρουσίαση των εκδόσεων θα επακολουθήσει συναυλία παραδοσιακής μουσικής από το συγκρότημα «Ταταυλιανό Κέφι».
Αρέσει σε %d bloggers: