Κουνούπια «τίγρεις» στη Μαύρη Θάλασσα

Εκατό φορές περισσότερα τα κουνούπια στη Βουλγαρία

Εκατό φορές περισσότερα είναι τα κουνούπια στη Βουλγαρία το φετινό καλοκαίρι σε σύγκριση με το 2011 ως συνέπεια της βροχερής άνοιξης.

Αυτό γράφει σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ η εφημερίδα «24 Ώρες», επικαλούμενη αρμόδιο εργαστήριο στην πόλη Ρούσε, στο Δούναβη, στην Βορειοανατολική Βουλγαρία. Τα κουνούπια αυτά ανήκουν σε σχετικά ακίνδυνα είδη, που δεν μεταφέρουν μεταδοτικές αρρώστιες, διευκρινίζεται στο δημοσίευμα.

Στο νότιο μέρος της παραλίας της Μαύρης Θάλασσας έχουν εντοπιστεί, ωστόσο, και μεμονωμένα έντομα από το επικίνδυνο είδος κουνουπιού «τίγρης», το οποίο είναι φορέας του θανατηφόρου πυρετού του Νείλου και άλλων 22 ιών διάφορων μεταδοτικών νόσων, αναφέρει ο αρμόδιος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Άγκελ Κούντσεφ, στην εφημερίδα.

Η μάχη με τα κουνούπια πρέπει να γίνεται με σχέδιο και στρατηγική και όχι με πρόσκαιρες εκστρατείες ραντίσματος, αναφέρει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ο ιατρός, Κίριλ Ελένσκι.

Ο Βούλγαρος ιατρός αναφέρει σαν παράδειγμά τα ευρείας κλίμακας μέτρα εναντίον του πλασμωδίου της μαλάριας στην δεκαετία του πενήντα, που είχαν σαν συνέπεια την εξαφάνιση της επικίνδυνης μολυσματικής νόσου από τη χώρα.

 
ant1
 
 
Αρέσει σε %d bloggers: