Χαβάη: Κροίσος αγοράζει ολόκληρο νησί με 3.200 κατοίκους

O Διευθύνων Σύμβουλος της Oracle, Λάρι Έλισον, θα αγοράσει το 98% του νησιού Λανάι…
από τον σημερινό ιδιοκτήτη του, δηλαδή την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Χαβάης.
Αυτό δήλωσε ο κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας, Νιλ Αμπερκρομπι,καλωσορίζοντας στη Χαβάη τον αμερικανό δισεκατομμυριούχο (κι έκτο πλουσιότερο άνθρωπο στο κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, με προσωπική περιουσία σχεδόν 27 δισ. ευρώ) προσθέτοντας πως «εδώ και καιρό ο κύριος Έλισον επιδεικνύει ενδιαφέρον για το Λανάι. Το πάθος του για τη φύση και πιο ειδικά τη θάλασσα είναι γνωστό αφού έλαβε μέρος και στο κύπελλο Αμερικής για ιστιοφόρα».

Η τιμή πώλησης του, μεγέθους 141 τ.χλμ., νησιού, δεν είναι ξεκάθαρη, αν και τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η τιμή εκκίνησης ήταν μεταξύ 500 και 600 εκατομμυρίων δολαρίων (400-480 εκατ. ευρώ). Στο μικρό εξωτικό νησί διαμένουν σήμερα 3.200 άτομα.

Στον Έλισον θα ανήκει το 98% του νησιού, καθότι το υπόλοιπο 2% θα συνεχίσει να ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Ντέιβιντ Μέρντοκ, διευθυντή της εταιρίας Castle and Cooke Inc. Ο Μέρντοκ δήλωσε ότι θα κρατήσει το σπίτι του στο Λανάι καθώς και το δικαίωμα να χτίσει ένα αιολικό πάρκο, στα πλαίσια του οποίου θα τοποθετηθούν ανεμόμυλοι σε 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα του νησιού ώστε να προσφέρει ηλεκτρική ενέργεια στο Οάχου, μέσω ενός υποθαλάσσιου καλωδίου.

«Η πώληση του Λανάι δεν ήταν μια παρορμητική απόφαση. Έψαχνα εδώ και καιρό για έναν αγοραστή ο οποίος θα έχει τον κατάλληλο ενθουσιασμό και τον απαιτούμενο σεβασμό για τους κατοίκους του νησιού», τόνισε ο Μέρντοκ, καταλήγοντας πως «έχω μάθει στη ζωή ότι η αλλαγή είναι αναπόφευκτη και μπορεί να είναι αρκετά θετική, όταν καθοδηγείται στη σωστή κατεύθυνση».

Πηγή: http://www.absolut-woman.blogspot.gr/2012/06/3200.html

Αναρτήθηκε στις Κόσμος. Ετικέτες: , , . Leave a Comment »
Αρέσει σε %d bloggers: