Εκοιμήθη μια »αγία» πρεσβυτέρα στην Πάτρα – Φωτογραφικό υλικό

AnthiPetta-Exodios01Κοιμήθηκε εν Κυρίω η Πρεσβυτέρα Ανθή, μια αγία μορφή της πόλεως των Πατρών.
Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως κ. Θεοδώρου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία της Πρεσβυτέρας Ανθής Πέττας.
Δεκαπέντε κληρικοί της Μητροπόλεως Πατρών και άλλων Μητροπόλεων καθώς και τέσσερις ιεροδιάκονοι τίμησαν για τελευταία φορά την Πρεσβυτέρα Ανθή, μια σύγχρονη αγία μορφή που έζησε στην Ιερά Μητρόπολη των Πατρών.
Επίσης αρκετοί ήταν οι πιστοί, συγγενείς, φίλοι, γνωστοί αλλά και άγνωστοι που γνώριζαν την βιωτή της Πρεσβυτέρας Ανθής, όπου παρευρέθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Παραλίας Πατρών για να πουν το τελευταίο αντίο στην «Γερόντισσα Αγάθη», όπως την αποκαλούσε ο μακαριστός σύζυγός της, γνωρίζοντας τα χαρίσματά της.
Ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης κατόπιν προτροπής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου εκφώνησε τον επικήδειο λόγο, προς την Πρεσβυτέρα Ανθή.
Διακόνησε τη μεγάλη της οικογένεια με παραδειγματική αυταπάρνηση και αυτοθυσία μαζί με τον μακαριστό σύζυγό της π. Νικόλαο Πέττα, όπου προσπαθούσαν νύχτα μέρα να μεταδώσουν στα 12 παιδιά τους αυτό που ζούσαν οι ίδιοι, την εμπειρία του Θεού. Ενώ με τον ίδιο ζήλο η Πρεσβυτέρα Ανθή, αγωνίστηκε στο πλευρό του μακαριστού και σημειοφόρου π. Νικολάου Πέττα, για την Εκκλησία του Χριστού. Από την ημέρα που έγινε Πρεσβυτέρα ζούσε πιο έντονα την μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μέχρι και την τελευταία της ημέρα. Γι’ αυτό το λόγο το σκήνωμά της σήμερα βρισκόταν από το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, όπου παρέμεινε καθ’ όλη την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.
Τα χαρίσματα που της έδωσε ο Κύριός μας ήταν πολλά και το κυριότερο από αυτά ήταν ότι καθημερινά ότι και να συνέβαινε σε εκείνη ή στην οικογένειά της, δοξολογούσε τον Θεό. Είτε χαρά, είτε λύπη δοξολογούσε το Θεό και εκείνη και ο μακαριστός σύζυγός της. Ακόμα και όταν έχασε το ένα της παιδί από τα 12, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να δοξολογήσει τον Θεό.
 AnthiPetta-Exodios06
Ήδη με την κοίμησή της έγιναν τρία θαυμαστά σημεία, σημεία τα οποία δίνει ο Χριστός μας στους ανθρώπους που τον αγάπησαν. Το πρώτο σημείο από αυτά ήταν ότι κοιμήθηκε 6 Δεκεμβρίου 2012 ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, όπου ο σύζυγός της π. Νικόλαος Πέττας, της το είχε προείπη ότι: «Στην γιορτή μου θα σε πάρω να σε ξεκουράσω!». Το δεύτερο σημείο είναι ότι η Πρεσβυτέρα καθώς και ο μακαριστός σύζυγός της είχαν για προστάτη άγιό τους τον Όσιο Πατάπιο, όπου σήμερα 8 Δεκεμβρίου έγινε και η εξόδιος ακολουθία της Πρεσβυτέρας Ανθής, μνήμη του Οσίου Παταπίου. Ενώ το τρίτο σημείο που έδειξε ο Κύριός μας μέσω της Πρεσβυτέρας Ανθής ήταν όταν κατά την διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας ένα από τα παιδιά της καθώς της κρατούσε το χέρι, είδε ότι τα δάχτυλα αλλά και το χέρι είχαν ευλυγισία, ενώ το σκήνωμα της Πρεσβυτέρας κατά μαρτυρία πολλών ευωδίαζε.
AnthiPetta-Exodios04
Μετά την ανάρτηση του συγκεκριμένου άρθρου 3 διαφορετικά άτομα επικοινώνησαν μαζί μας όπου μας ανέφεραν άλλο ένα θαυμαστό σημείο κατά την ταφή της μακαριστής Πρεσβυτέρας Ανθής Πέττα. Μετά την εξόδιο ακολουθία που έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, ο κόσμος κατευθύνθηκε προς το κοιμητήριο της Παναγίας Αλεξιώτισσας όπου θα γινόταν η ταφή. Κατά την διάρκεια της πορείας προς το κοιμητήριο οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ άσχημες, η καταρακτώδης βροχή δεν σταματούσε με τίποτα. Την ώρα όμως όπου έφτασε το σεπτό σκήνωμα της μακαριστής Πρεσβυτέρας στο κοιμητήριο, η βροχή σταμάτησε και κατά ένα θαυμαστό τρόπο ο ήλιος βγήκε και φώτιζε μόνο τον τάφο και την Πρεσβυτέρα Ανθή Πέττα, ενώ η βροχή ξεκίνησε πάλι καταρρακτωδώς.
AnthiPetta-Exodios08
Ο Κύριος να αναπαύσει την ψυχή της εν χώρα ζώντων.
Αιωνία η μνήμη.
Αμήν.
 Πηγή:freemonks.gr
Αρέσει σε %d bloggers: