«Σαρώνουν» την Κύπρο 7 φορές τη μέρα οι Τούρκοι

Επτά φορές την ημέρα Τουρκικός στρατιωτικός δορυφόρος σαρώνει στρατιωτικές θέσεις στις ελεύθερες περιοχές, αποστέλλοντας φωτογραφικό υλικό σε Τουρκικό κέντρο ανάλυσης στην Άγκυρα. Αποκαλυπτικές πληροφορίες του Σίγμα αναφέρουν ότι η ανάλυση των φωτογραφιών είναι τόσο υψηλή, ώστε στις φωτογραφίες μπορούν να καταγραφούν ακόμη και οι αριθμοί κυκλοφορίας αυτοκινήτων.


Αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα είναι ότι ο Τουρκικός στρατιωτικός δορυφόρος Göktürk-2, που εκτοξεύθηκε πριν από μερικές μέρες, θα λειτουργούσε ως δορυφόρος παρατήρησης όχι ιδιαίτερα υψηλής ανάλυσης, όσον αφορά το φωτογραφικό υλικό που θα συγκέντρωνε. Απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του Σίγμα, όμως, αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος δορυφόρος, σαρώνει στην κυριολεξία την Κύπρο κάθε τέσσερις ώρες, δηλαδή τουλάχιστον επτά φορές την ημέρα, καταγράφοντας ότι κινείται και ότι έχει σχέση με στρατιωτικές θέσεις, ή, υλικό της Εθνικής Φρουράς.

Ο χρόνος μετάδοσης δεδομένων, στο κέντρο πληροφοριών της Αγκύρας, διαρκεί περίπου 40 λεπτά το 24ωρο, στέλλοντας συνεχώς καινούργιες φωτογραφίες και πληροφορίες, οι οποίες μεταδίδονται με κρυπτογραφικό σύστημα προς τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Δηλαδή, ο κατασκοπευτικός δορυφόρος μπορεί να καταγράφει κινήσεις τις Εθνικής Φρουράς με χρονική απόκλιση τριών ωρών. Η διακριτική ικανότητα του δορυφόρου είναι περίπου 2,5 μέτρα, και μπορεί να καταγράφει ακόμη και τους αριθμούς των πινακίδων κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

Ο συγκεκριμένος δορυφόρος σαρώνει και με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα μάλιστα την Ελληνική επικράτεια, καθώς και άλλες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου.Στο μεταξύ, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το δεύτερο εξάμηνο του νέου χρόνου οι Τούρκοι θα εκτοξεύσουν και δεύτερο στρατιωτικό δορυφόρο, πλήρως διαγνωστικό, ο οποίος θα μπορεί και να στοχοποιεί στρατιωτικές θέσεις, στρατηγικά κέντρα, υποδομές και μετακινήσεις δυνάμεων με διακριτική ικανότητα απόλυτης ακρίβειας που θα φτάνει το 70 εκατοστά. Δηλαδή θα μπορεί να εντοπίζει ακόμη και την κίνηση μιας γάτας.
Πηγές:http://www.sigmalive.com/news/local/22594– http://infognomonpolitics.blogspot.gr

Αρέσει σε %d bloggers: