«Ο Απόστολος Ανδρέας θα πλακώσει τους Ελληνοκύπριους»

Turkish State Minister and chief negotiator of Turkey in accession talks with the European Union, Egemen Bagis meets Hungarian Foreign MinisterΠροκλητικός ο Εγκεμέν Μπαγίς

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς επιτέθηκε εναντίον του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, με αφορμή δηλώσεις του για την πιθανότητα κατάρρευσης του μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα.

 

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στην Κωνσταντινούπολη Αννα Ανδρέου, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι, με όσα λέει και με τη στάση του, ο Αρχιεπίσκοπος απομακρύνεται από τη θρησκεία και τα θεία.

 

Διερωτήθηκε μάλιστα προκλητικά με ποιά ιδιότητα κάποιος που λέει ότι «αν θα αναστηλώσουν οι Τούρκοι το μοναστήρι, καλύτερα να γκρεμιστεί», βγαίνει και μιλά ενώπιον του λαού.

 

Αν γκρεμιστεί, είπε εξίσου προκλητικά ο Μπαγίς, θα πλακώσει τους ιδίους και κάτω από τα ερείπιά του θα βρεθούν οι Ελληνοκύπριοι.

 

Εξαπολύοντας γενικότερα επίθεση στην ελληνοκυπριακή πλευρά, ο Εγκεμέν Μπαγίς είπε, επίσης, ότι για άλλη μια φορά, το μίσος των Ελληνοκυπρίων διοικούντων πνίγεται στη θάλασσα της τουρκικής επιείκειας.

 

Οι Ελληνοκύπριοι, ανέφερε, κοιτάζουν και οι Τούρκοι πράττουν.

 Πηγή: ikypros.com 

Αρέσει σε %d bloggers: