Πρώην συγκρατούμενος του Hγ. Εφραίμ: Ο γέροντας μας έδωσε ζωή μέσα στη φυλακή (Video)

g_efraimΤου Γιώργου Θεοχάρη

Εκατοντάδες πιστοί  και φίλοι της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου  παραβρέθηκαν στη χθεσινή  ομιλία του  Καθηγουμένου της  Ιστορικής Μονής στον πολυχώρο «Ελαιών Loft», στον Βοτανικό κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα για να δεί και να μιλήσει στα πνευματικά του παιδιά και στους φίλους της Μονής.

Ιδαίτερη αίσθηση έκανε  πρώην συγκρατούμενος του γέροντα Εφραίμ στις φυλακές Κορυδαλλού που μίλησε από καρδιάς για τον ηγούμενο που όπως είπε, η φιλανθρωπία του και  η πνευματικότητα του έδωσε ζωή στους κρατούμενους και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους.

Κατά την ομιλία του ο Αγιορείτης Ηγούμενος σημείωσε, ‘’Η μεγάλη σαρακοστή είναι μία ευκαιρία να δούμε τη καρδιά μας, τι μας φταίει.Πηγή του κακού είναι ο ίδιος μας ο εαυτός.

Μόνο από τον εαυτό μας να έχουμε παράπονο.

Είναι πνευματική ασθένεια να λέμε ότι έχουμε παράπονο από τον συνάνθρωπο μας, δεν είναι ο προιστάμενος μας… Αυτό είναι πνευματική ασθένειας. Και αναφέρθηκε εκτενώς  στην κλίμακα του Αγίου Ιωάννη της Κλίμακας.’’.

Και συνέχισε,’’Πρέπει να βρούμε τον Χριστό μας, έτσι θα βρούμε και τον εαυτό μας.
Η ζωή του ανθρώπου  δεν τελειώνει ποτέ, ο άνθρωπος είναι αθάνατος.
Ιδιαίτερα στην  ώρα του θανάτου ο άνθρωπος χρειάζεται την κοινωνία της θείας χάριτος.
Η ψυχή του ανθρώπου πρέπει να γευτεί τη κοινωνία της Θείας Χάριτος και είναι κρίμα που σήμερα οι  άνθρωποι  δεν την αποζητούν .’’

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρέσβης της Ουκρανίας, ο μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο διευθύνων σύμβουλος της  μη κυβερνητικής οργάνωσης της Εκκλησίας της Ελλάδας »Αποστολή» κ. Κώστας Δήμτσας, δημοσιογράφοι,  ασκούμενοι ρεπόρτερς από τηλεοπτικούς σταθμούς , επιχειρηματίες, κληρικοί και πλήθος κόσμου.

eeeee

g_efraima

g_efraimmmm

e

Πηγή:agioritikovima.gr

Αρέσει σε %d bloggers: