Ανοιξιάτικα κουκιά με αβρωνιές

freska_koukia Υλικά

1 κιλό φρέσκα και τρυφερά Κουκιά, όχι μεστωμένα.
5-6 φρέσκα Κρεμμυδάκια
1 ματσάκι Μάλαθρο ή Ανηθο τεμαχισμένο με το χέρι
1 ματσο μεγαλο αβρωνιες
1/2 φλυτζάνι Ελαιόλαδο
1 Λεμόνι, το χυμό του
1κουταλια αλευρι
Αλάτι, πιπέρι

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΒΡΩΝΙΕΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΔΡΟΣΕΡΕΣ ΚΟΡΦΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΟΤΣΑΝΑΚΙ[ΑΝ ΤΗΝ ΒΑΛΕΤΕ ΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΨΗΘΕΙ]

καθαριζουμε τα κουκια και τις  αβρωνιες
βαζουμε το λαδι να ζεσταθει και ριχνουμε τα κουκια μας και τα κρεμυδακια μας
βαζουμε λιγο νερακι και οταν μισοψηθουν ριχνωμε τις καθαρισμενες αβρωνιες το αλατι και το πιπερι
προς το τελος βαζουμε το μαραθο
οταν ειναι ετοιμο
σε ενα πιατο βαζουμε μια κουταλια αλευρι και ανακατευωμε  το λεμονακι μας
και
λιγη σαλτσα απο το φαγητο μας
και τα ριχνωμε στην κατσαρολα μας σβηνουμε την φωτια και το φαγητο μας ειναι ετοιμο
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!βεργί1

Πηγή: zoyridi.blogspot.gr 

Αρέσει σε %d bloggers: