ΒΙΝΤΕΟ-Το σπάσιμο των μπότηδων

590_c5113f63b7f2030bb5793d61a1c74fb4

ΒΙΝΤΕΟ-Το σπάσιμο των μπότηδων

Την αναβίωση του εθίμου των μπότηδων, είχαμε σήμερα το πρωί με την Πρώτη Ανάσταση στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Λιθόστρωτο Κεφαλονιάς.
Πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει από νωρίς τους γύρω χώρους στους οποίους θα γινόταν η πτώση των κατακόκκινων πήλινων σταμνών.

Στις 11 ακριβώς, σήμαναν οι καμπάνες για την Πρώτη Ανάσταση και δύο μεγάλοι κατακόκκινοι μπότηδες γεμάτοι νερό έφυγαν από το Καμπαναριό της εκκλησίας.

Στη συνεχεία και από την εξέδρα που είχε στηθεί, τη σκυτάλη στις ρίψεις πήραν ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, η βουλευτής Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κεκάτος, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Κουνάδη, πρόσκοποι, ο μαέστρος της φιλαρμονικής, μικροί και μεγάλοι, απλοί πολίτες που ήθελαν να συμμετάσχουν στην αναβίωση του εθίμου. Όλοι ανέβηκαν και έσπασαν κάτι για το καλό.

Την τελευταία στάμνα την έριξε το χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Αργοστολίου, το οποίο εν συνεχεία μοίρασε λαμπάδες και δαφνόφυλλα στον κόσμο, που πραγματικά ήταν πάρα πολύς.

«Ανάστα ο Θεός» λοιπόν σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση που για την πραγματοποίησή της σύμπραξαν οι καταστηματάρχες του Αργοστολίου και η Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα Λιθοστρώτου.

Πηγή: enikos.gr 

Αρέσει σε %d bloggers: