Εορτή τρίτης επετείου θαυμαστής ευρέσεως ιερού λειψάνου του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στο φερώνυμο Ιερό Κοινόβιο Πενταλόφου Γουμένισσας

674704ee516d7b792b2cf5425d9ada01_L

Γ  ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΕΥΡΕΣΕΩΣ

ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ

ΣΤΟ ΦΕΡΩΝΥΜΟ ΙΕΡΟ ΚΟΙΝΟΒΙΟΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ

Το Σάββατο της Διακαινησίμου το απόγευμα 11 Μαΐου 2013 και την Κυριακή του Θωμά 12 Μαΐου 2013 πολλοί Φίλοι του Ιερού Κοινοβίου ανέβηκαν στο Πάϊκο για να συνεορτάσουν μαζί με τους Πατέρες του Σιμωνοπετρίτικου αυτού Μετοχίου την τρίτη επέτειο της θαυμαστής ευρέσεως και επιστροφής του ιερού λειψάνου του αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου.

Τέσσερεις φορές εμφανίστηκε ολοζώντανος ο Άγιος στον ιερόσυλο και με ιλαρότητα και πραότητα τον παρακίνησε σε μετάνοια λέγοντας του επί λέξει τα εξής: «Σε παρακαλώ, παιδάκι μου, να με πας στο σπίτι μου, από εκεί που με πήρες, αρκετά με ταλαιπώρησες!», όπως εγράφη αργότερα στην κατάθεση στην Αστυνομία.

Την επέτειο τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο Δήμαρχος Παιονίας κ.Αθανάσιος Λαπόρδας, ο Αντιδήμαρχος Παιονίας κ. Κωνσταντίνος Σιωνίδης, ο Πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου των Φίλων του Ιερού Κοινοβίου καθώς και πολλοί πιστοί, φίλοι του Ιερού Κοινοβίου, οι περισσότεροι εκ των οποίων μάλιστα είχαν ζήσει από κοντά το θαύμα της ευρέσεως και επιστροφής του ιερού λειψάνου.

agiounikodimoueorti1

 

agiounikodimoueorti4

 

agiounikodimoueorti5

 

agiounikodimoueorti2

 

Πηγή: http://www.zoiforos.gr/nea/item/8993-eorti-tritis-epeteiou-thavmastis-evreseos-ieroy-leipsanou-tou-agiou-nikodimou-tou-agioreitou-sto-feronymo-iero-koinovio-pentalofou-goumenissas

Αρέσει σε %d bloggers: