Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει να κερδίσει η Κωνσταντινούπολη τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως θέλει τη στήριξη όλου του Μουσουλμανικού κόσμου για να κερδίσει η Κωνσταντινούπολη την διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων του 2020…

Ο τούρκος πρωθυπουργός ο οποίος παρακολούθησε στο Λονδίνο την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων αναρωτήθηκε τους λόγους που δεν έχει κερδίσει καθόλου η υποψηφιότητα της Κωνσταντινούπολης. «Γιατί μέχρι σήμερα δεν πραγματοποιήθηκαν Ολυμπιακοί αγώνες σε κάποια Μουσουλμανική χώρα» αναρωτήθηκε ο τούρκος πρωθυπουργός. Με τον τρόπο αυτό ο ίδιος φαίνεται πως υπολογίζει στη στήριξη όλων των Μουσουλμανικών χωρών του κόσμου. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Μελισσόχωρίου προς τιμήν της Εικόνας της Παναγίας: «Κυρία των Αγγέλων»

Αγρυπνία Παναγίας, «Κυρίας των Αγγέλων»

Φέρουμε σε γνώση των ευλαβών Χριστιανών ότι την Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012 θα τελεσθεί στην Μονή μας ολονύκτια πανηγυρική αγρυπνία, κατά το αγιορείτικο τυπικό, προς τιμήν της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της «Κυρίας των Αγγέλων» (31η Ιουλίου). Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Στο απόσπασμα (από την ζωή του Ντοστογιέφσκυ)

Dostoyefsky Fyodor

…Ωστόσο, καλύτερα λέω να σας διηγηθώ για μία άλλη μου συνάντηση που είχα πέρυσι μ’ έναν άνθρωπο. Υπήρχε κάτι παράξενο σ’ όλ’ αυτά, ιδιαίτερα παράξενο γιατί σπάνια τυχαίνει κάτι τέτοιο. Ο άνθρωπος αυτός έφτασε μία φορά ίσαμε τον τόπο των εκτελέσεων και του είχαν διαβάσει κιόλας την απόφαση του τουφεκισμού του για κάποιο πολιτικό έγκλημα. Κάπου είκοσι λεπτά αργότερα του διάβασαν και την απόφαση απονομής χάριτος και του ορίστηκε μία άλλη ποινή, ωστόσο όμως αυτός, στο διάστημα εκείνο, ανάμεσα στις δυό αποφάσεις, μέσα στα είκοσι κείνα λεπτά, η τουλάχιστον στα δέκα πέντε, έζησε με την απόλυτη βεβαιότητα πως από στιγμή σε στιγμή θα πεθάνει. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Ο Φιντέλ Κάστρο βαπτίστηκε ορθόδοξος με το όνομα Μακάριος

Ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος βάπτισε τον Φιντέλ Κάστρο δίνοντάς του το όνομα Μακάριος. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Σκοπέλου στο Φανάρι για το Μικρό και το Μέγα Μήνυμα

Ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα

Τις ευχαριστίες του για την ανάδειξή του σε βοηθό επίσκοπο της Μητροπόλεως Μεξικού καθώς και την αφοσίωση με την οποία θα διακονήσει το ιερό σώμα της Μεγάλης Εκκλησίας εξέφρασε ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου και του Μητροπολίτου Μεξικού Αθηναγόρου ο νέος Εψηφισμένος Επίσκοπος Σκοπέλου Παγκράτιος Dubas κατά τη διάρκεια του μικρού Μηνύματος που έδωσε επί τη εκλογή του στο Πατριαρχικό Γραφείο το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης (26.7.2012) Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Τείχος από τσιμέντο κατασκεύασαν στα σύνορα Ιράκ – Συρίας

Οι Ιρακινοί στρατιωτικοί απέκλεισαν το βασικό σημείο διέλευσης στα σύνορα με τη Συρία με τσιμεντένιο τείχος, ικανό να αντέξει επίθεση με οβίδες.

Το Ιράκ προχώρησε σε αυτό το αποφασιστικό μέτρο μετά την κατάληψη από αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού φυλακίων ελέγχου στα σύνορα Συρίας – Ιράκ. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Πόρος, ερωτικός και γαλήνιος

Αισθάνεστε ερωτευμένοι; Αν ναι, ξεκινήστε τώρα για τον Πόρο, τον ερωτικό, τον γαλήνιο. Οι δαντελωτές ακρογιαλιές, τα γαλαζοπράσινα νερά, η πυκνή βλάστηση και οι χαμηλοί λόφοι συνθέτουν ένα ειδυλλιακό τοπίο. Ο Πόρος οφείλει την ονομασία του στο στενό πέρασμα («πόρο») που τον χωρίζει από τις πελοποννησιακές ακτές. Tόπος έμπνευσης για σημαντικές προσωπικότητες των γραμμάτων, ο κοσμοπολίτικος Πόρος με τη μεγάλη ναυτική παράδοση γοητεύει όσους τον γνωρίζουν με την αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική του. Πρωτεύουσα και λιμάνι του ομώνυμου νησιού, η ονομαστή πολιτεία του Πόρου είναι αμφιθεατρικά χτισμένη απέναντι από το Γαλατά Tροιζήνας. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Ο όσιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης και ο αγιορειτικός μοναχισμός

Ο Όσιος Αθανάσιος ο Αθωνίτηςγεννήθηκε στην πρωτεύουσα του Πόντου Τραπεζούντα μεταξύ των ετών 927-930. Οι γονείς του ήσαν πλούσιοι και ευγενείς. Το όνομα του ήταν Αβραάμιος. Ο πατέρας καταγόταν από την Αντιόχεια της Συρίας και η μητέρα από την Κολχίδα του Πόντου. Πριν γεννηθεί, ο πατέρας απέθανε και λίγο μετά τη γέννηση του, και η μητέρα απήλθε από τον παρόντα κόσμο.

Ο μικρός Αβραάμιος, ορφανός και από τους δύο γονείς, τέθηκε υπό την προστασία συγγενoύς του μοναχής, η οποία ανέλαβε την φροντίδα και την παιδαγωγία αυτού. Όλη δε η ζωή και η συμπεριφορά της μοναχής επέδρασε θετικά και καταλυτικά στην μετέπειτα εξέλιξη του Αβρααμίου. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Το μοναστήρι του Άγιου Νικολάου στην Άνδρο

Η πολυαιώνια Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις βρίσκεται στην πλαγιά του βουνού στη θέση Ώρες , λίγο μετά τα Αποίκια, βόρεια της Χώρας.Από εδώ μπορείτε να θαυμάσετε την όμορφη θέα στην κοιλάδα της Άχλας. Χτίστηκε το 16ο αιώνα ενώ το 1760 έγιναν επισκευαστικά έργα.Είναι κτιριακό συγκρότημα άριστης αρχιτεκτονικής, συντηρούμενο άριστα. Είναι περιτειχισμένο με ψηλά τείχη και το καθολικό της μονής είναι σταυροειδούς τύπου, δικιόνιο, με νάρθηκα και τρούλο. Κάποτε ζούσαν εδώ πολλοί μοναχοί.

 Στη μονή φυλάσσεται και η μυροβλίζουσα εικόνα της Παναγίας των Βλαχερνών.Σύμφωνα με το ολιγόγραπτο ιστορικό, «ή αγία εικόνα της Θεοτόκου προσεφέρθη ως δώρον εκ του περιωνύμου Ιερού Ναού της Ύπεραγίας Θεοτόκου των Βλαχερνών της Κωνσταντινουπόλεως εις τους Πατέρας του Βλάχ-Σαράι, Μετοχίου της Ιεράς Μονής Αγ. Νικολάου Άνδρου εις Κων/πολιν. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Το όνειρο της Μαρίας

Σολωµός Διονύσιος

Το όνειρο, το οποίο η Μαρία διηγείται του Λάμπρου, προεικόνιζε, ως μας διδάσκει μία σημείωση του Ποιητή, την καταστροφή του ποιήματος· έμελλεν αυτή και η θυγατέρα της να τελειώσουν καταποντισμένες.

Μου φαίνεται πως πάω και ταξιδεύω

Στην ερμιά του πελάγου εις τ’ όνειρό μου· Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »