Βγήκε από το νοσοκομείο ο Aρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν, αφού υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση διπολικού κατάγματος κνήμης και περόνης, πήρε το απόγευμα ο Aρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Στα άκρα έφτασε η «κόντρα» μεταξύ ανήλικων μαθητριών του Πύργου, που ξεκίνησε μέσα από το facebook…

Έδειραν και δάγκωσαν μαθήτρια για σχόλιο στο facebook…

Το βράδυ της Κυριακής (15-05-2011) τρεις 15χρονες μαθήτριες μαζί με τον 13χρονο αδελφό της μιας εξ αυτών, επιτέθηκαν σε συνομίλικη συμμαθήτρια τους στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανάσιου Πύργου και τη χτύπησαν σε βαθμό που να της προκαλέσουν ως και κατάγματα στο χέρι και στο πόδι!

Αιτία της επίθεσης φαίνεται πως ήταν η αντιπαράθεση με διάφορα σχόλια που είχε προηγηθεί μεταξύ των μαθητριών στο Facebook. Σύμφωνα με το iliatora.gr, μόλις οι δύο μαθήτριες είδαν το θύμα ειδοποίησαν την τρίτη συμμαθήτρια τους, η οποία έσπευσε στο σημείο μαζί με τον αδελφό της και όλοι μαζί επιτέθηκαν στην 15χρονη. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Έρευνα σοκ για υγεία και ηλεκτρομαγνητικά πεδία

Μερίδα επιστημόνων συνδέει την αύξηση της ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης με πληθώρα ανεξήγητων συμπτωμάτων που σήμερα πλήττουν σήμερα ολοένα και περισσότερους:

  • Βουητό στα αυτιά
  • Πόνος στα κόκαλα και τους μύες
  • Μούδιασμα στο πρόσωπο ή σε άλλα σημεία του σώματος
  • Ενοχλήσεις σε δόντια και σιαγόνες
  • Ξηροφθαλμία και προβλήματα όρασης
  • Αδυναμία συγκέντρωσης
  • Ανεξήγητη
  • κούραση
  • Κατάθλιψη
  • Ταχυκαρδία
  • Κοκκινίλες και εξανθήματα
  • Ξηρότητα στο λαιμό και την στοματική κοιλότητα
  • Διόγκωση ιγμόρειων και συμπτώματα ρινίτιδας

Το φαινόμενο της «αλλεργικής» αντίδρασης στις τεχνητές ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες αποκαλείται «ηλεκτροϋπερευαισθησία», Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Πρώτο Βραβείο Σκηνοθεσίας του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Μιλάνου για την Ελληνοαυστραλή σκηνοθέτιδα Νάντια Τασοπούλου

H Νάντια (Τας) Τασσοπούλου με το νέο της απόκτημα, το βραβείο του καλύτερου σκηνοθέτη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μιλάνου

Σαρώνει βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ, κάνει ταινίες στο Χόλιγουντ, προσπαθεί να κάνει στην Ελλάδα ένα φιλμ εδώ και χρόνια αλλά χωρίς επιτυχία.

Ο λόγος για την Ελληνοαυστραλή σκηνοθέτιδα Νάντια Τασοπούλου, που κέρδισε άλλη μια σημαντική διάκριση. Πριν λίγες μέρες, της απονεμήθηκε το Πρώτο Βραβείο Σκηνοθεσίας του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Μιλάνου για την τελευταία της ταινία Matching Jack. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Οἱ θλίψεις ποὺ μᾶς προξενοῦν οἱ ἄνθρωποι (Γέροντας Παΐσιος)

Γέροντα, ὅταν κάποιος ὑπομένη κατὰ Θεὸν τὶς θλίψεις καὶ τὶς ἀδικίες πού του προξενοῦν οἱ ἄνθρωποι, αὐτὴ ἡ ὑπομονὴ τὸν καθαρίζει ἀπὸ τὰ πάθη;

Ἂν τὸν καθαρίζη λέει! Τὸν λαμπικάρει! Μά, ὑπάρχει ἀνώτερο ἀπ’ αὐτό; Ἔτσι μπορεῖ νὰ ἐξοφλήση ἁμαρτίες. Βλέπετε, ἕναν ἐγκληματία τὸν δέρνουν, τὸν κλείνουν στὴν φυλακή, κάνει ἐκεῖ τὸν μικρὸ κανόνα του καί, ἐὰν εἰλικρινὰ νὰ μετανοήση, γλιτώνει τὴν αἰώνια φυλακή. Μικρὸ πράγμα εἶναι νὰ ἐξοφλήση μὲ αὐτὴν τὴν ταλαιπωρία ἕναν αἰώνιο λογαριασμό;

Κάθε θλίψη νὰ τὴν ὑπομένετε μὲ χαρά. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

The Superhuman Courage of the Early Christians

by St. Nikolai Velimirovich

The superhuman courage and readiness of our Christian forebearers to endure all sufferings and voluntary death for Christ, evoked fear on their tormentors.

Emperor Maximian, a fierce and merciless persecutor of Christians, ordered his pro-consul in Antioch to release St. Andrew Stratelates from prison to freedom out of fear that the people, who respected Andrew more than they did the emperor, would rebel. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Γέρων Φιλόθεος Ζερβάκος: αναμνήσεις…

Γέρων Φιλόθεος Ζερβάκος

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΝ ΚΑΙ ΜΩΡΑΪΤΙΔΗΝ

Τους εγνώρισα και τους δύο καλώς και συνεδέθην μετ’ αυτών διά του συνδέσμου της κατά Χριστόν αγάπης. Τους εγνώρισα κατά τα έτη 1905 – 1907, υπηρετών εις τας τάξεις του στρατού. Εγνώρισα πρώτον τον αείμνηστον Αλέξανδρον Παπαδιαμάντην, τον οποίον παρηκολούθουν τακτικώς ψάλλοντα εις τον δεξιόν χορόν κατά τας ολονυκτίας, αι οποίαι εγίνοντο εις το εκκλησάκι του προφήτου Ελισαιέ πλησίον του Παλαιού Στρατώνος. Κατόπιν εκεί εγνώρισα και τον Αλέξανδρον Μωραϊτίδην, όστις έψαλλε αριστερά. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Τι είναι οι Αλλεργίες;

Περίπου 1,5 εκατομμύριο Έλληνες πάσχουν από κάποια μορφή αλλεργικής πάθησης. Οι αλλεργικές παθήσεις μπορεί να παρουσιαστούν σε κάθε ηλικία και η κληρονομικότητα παίζει βασικό ρόλο στο ποιος θα την αναπτύξει. Αν ο ένας γονέας πάσχει από αλλεργική πάθηση, ο κίνδυνος να παρουσιαστεί στο παιδί υπολογίζεται σε 48%, ένα ποσοστό που εκτοξεύεται στο 70% όταν και οι δυο γονείς είναι αλλεργικοί.

Η συμπτωματολογία της αλλεργικής πάθησης είναι αποτέλεσμα διεργασιών που επιτελούνται στο ανοσοποιητικό σας σύστημα – τον αμυντικό μηχανισμό του σώματός σας εναντίον των βλαπτικών ουσιών. Το σώμα ενός ατόμου με αλλεργική πάθηση αναγνωρίζει ως βλαπτικές ορισμένες ουσίες που αποκαλούνται αλλεργιογόνα. Μολονότι οι ουσίες αυτές είναι αβλαβείς για τους περισσότερους ανθρώπους, πυροδοτούν αλλεργικές αντιδράσεις μέσα στο ανοσοποιητικό σύστημα του συγκεκριμένου ατόμου. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αναρτήθηκε στις Υγεία. Ετικέτες: . Leave a Comment »

Τα βλεπόμενα πρόσκαιρα (Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου)

Η Εκκλησία αναμφίβολα βα­σανίζεται, οί αρχηγοί της παύονται.

Λύκοι αρπακτικοί επιτέθηκαν στην ποίμνη και σκόρπισαν το ποίμνιο. Οί δυνάμεις αύτού του κόσμου ξεσηκώθηκαν κατά του θυσιαστηρίου και επέβαλαν το σφετερισμό και το σχίσμα.Τι σημαίνει αυτό;Δεν συνέβη ποτέ τίποτε πα­ρόμοιο στον κόσμο; Σάν να μη με­γάλωσε ή Εκκλησία του Χρίστου ανάμεσα σε αταξίες!Κι ό ίδιος ό Χριστός σαν να μην περικυκλώθηκε από σκάνδα­λα από το λίκνο μέχρι το θάνατο του!» Αν είναι έτσι, γιατί να πα­ραπονιόμαστε; Τι είναι τα δικά μας παθήματα, όταν ό Υιός του Θεού και οί απόστολοι Του μάς μετέφεραν την αλήθεια μέσα σε διωγμούς και βάσανα;[…]

Άς εξετάσουμε τη σκέ­ψη σου, όταν αφήνεται να τα­ράσσεται από τις αταξίες πού μάς ενοχλούν. «Οταν τα αγαπη­τά σου πρόσωπα υποφέρουν, υπο­φέρεις κι εσύ, και κλαις για τόσες δυ­στυχίες, στις όποιες δέν διακρίνεις οϋτε το σκοπό οϋτε το πιθανό τέλος.  Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Όσιοι Νεκτάριος και Θεοφάνης οι Αψαράδες (17 Μαΐου)

Οι Άγιοι αυτάδελφοι ιερομόναχοι Νεκτάριος και Θεοφάνης ήταν γέννημα και θρέμμα του αρχοντικού οίκου των Αψαράδων στα Ιωάννινα, έναν οίκο που διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στη ζωή της Ηπειρωτικής πρωτεύουσας.

Αρχικά το επώνυμο ξεκίνησε ως Οψαράς και σημαίνει τον ιχθυοπώλη, από το όψον – οψάριον – ψάρι. Από την διαλάληση των ιχθυοπωλών [ο ψαράς] κατά φωνητική αλίωση προήλθε το [αψαράς] και εξ αυτού και το επώνυμο Αψαράς. Αργότερα από το οψαράς προήλθε το «ο ψαράς». Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Μετεωρισμός

Όσιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής

Ο μεγαλύτερος πόλεμος που γίνεται σε κάθε αγωνιζόμενο Χριστιανό είναι ο μετεωρισμός. Παίρνει ο διάβολος το νου μας και τον περιτριγυρίζει όπου αυτός θέλει και ενσπείρει στην καρδία μας, πονηρούς λογισμούς και μολύνει την ψυχήν μας. Από εδώ αρχίζει η ασθένεια της ψυχής. Οι μάταιοι λογισμοί είναι η μεγαλύτερη ταλαιπωρία του συγχρόνου ανθρώπου.

Το καλύτερο μέσον αντιμετωπίσεως του μετεωρισμού είναι να αποκρούει κανείς τον μετεωρισμό στο πρώτο στάδιο, που είναι η προσβολή. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δεν αισθάνομαι χαζός πια…(4)

Μετά από αυτές τις φωτογραφίες…δεν θα αισθανόμαστε τόοοσο χαζοί…

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Το τεστ του Σωκράτη

Ο θάνατος του Σωκράτη. Έργο του Jean Francois - Pierre Peyron. 1787

Μια μέρα, εκεί που ο μεγάλος αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Σωκράτης έκανε τη βόλτα του στην Ακρόπολη, συνάντησε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του.

Ο Σωκράτης του είπε ότι θα ήθελε, πριν του πει τι είχε ακούσει, να κάνουν το τεστ της “τριπλής διύλισης”.

“- Τριπλή διύλιση;” ρώτησε με απορία ο γνωστός του. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αναρτήθηκε στις Αρχαιολογία. Ετικέτες: . Leave a Comment »

Ο Άγιος Αθανάσιος Αρχιεπίσκοπος Χριστιανουπόλεως

0517_Athanasios_XristoypoleosΟ Άγιος Αθανάσιος γεννήθηκε στην Καρύταινα της Γορτυνίας περί το 1640 και το κοσμικό του όνομα ήταν Αναστάσιος Κορφηνός. Οι γονείς του ονομάζονταν Ανδρέας και Ευφροσύνη και είχαν ακόμη τρία τέκνα. Υποθέτουμε πώς τα πρώτα γράμματα τα έμαθε στην γενέτειρά του και στην συνέχεια μάλλον φοίτησε στην περίφημη σχολή της μονής Φιλοσόφου και αργότερα, ως κληρικός, στην Κωνσταντινούπολη.

Όταν ο Αναστάσιος βρισκόταν σε ηλικία γάμου, οι γονείς του παρά την επιθυμία του να ακολουθήσει τη μοναχική πολιτεία, επέμεναν να τον νυμφεύσουν. Ο πατέρας του μάλιστα, χωρίς κάν να έχει την σύμφωνη γνώμη του υιού του, τον αρραβώνιασε στην Πάτρα με την θυγατέρα ενός πλούσιου άρχοντος και στην συνέχεια τον έστειλε στο Ναύπλιο να προμηθευθεί τα γαμήλια πράγματα. Ο Αναστάσιος υπάκουσε στην πατρική εντολή και ξεκίνησε για το Ναύπλιο. Στον δρόμο του πέρασε και από το εκκλησάκι της Παναγίας στο Βιδόνι, κοντά στο χωριό Σύρνα και ζήτησε την θεία φώτιση. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Άγιον Όρος Mount Athos 1o και 2ο Mέρος (CBS 60 Minutes)(Ελλ.υπότιτλοι)

Δείτε το Ντοκυμαντέρ του CBS για το Άγιο Όρος, με Ελληνικούς υπότιτλους… Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Ένας έφηβος κουβαλάει στην πλάτη του καθημερινά εδώ και 8 χρόνια το φίλο του. Εμείς στη θέση του τι θα κάναμε;

Σε ένα χωριό στην Κίνα, ένας έφηβος κουβαλάει στην πλάτη του καθημερινά εδώ και 8 χρόνια το φίλο του, ο οποίος λόγω μιας συγγενούς διαταραχής, είναι εξαιρετικά δύσκολο να περπατήσει.

Οκτώ χρόνια πριν, μια βροχερή ημέρα, ο μικρός Lu Shao είχε μείνει στο σχολείο περιμένοντας τη μητέρα του, η οποία καθυστέρησε να πάει να τον πάρει.
Τότε, ο Lui Shi Ching, ο οποίος ήτανμικρότερος από τον Lu Shao, αποφάσισε να βοηθήσει και τον μετέφερε στο σπίτι. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αναρτήθηκε στις Κόσμος. Ετικέτες: , , . Leave a Comment »