Ο φόβος στην κινέζικη κοινωνία

π. Ιωνάς Μούρτος

Ζώντας στην Ταϊβάν στο ξεκίνημα της ορθόδοξης εκκλησίας, η αγάπη μου για τους Κινέζους έγινε μεγαλύτερη. Βέβαια είχε αρχίσει από τα φοιτητικά χρόνια και τώρα έδωσε η χάρη του Θεού να βρίσκομαι εδώ να τελώ την Θεία Λειτουργία και έτσι η χάρη και η αγάπη του Θεού να γίνονται αισθητά στην Ταϊβάν.

Συζητώντας με διάφορους ταϊβανέζους που σιγά σιγά έτυχε να γνωρίσω μου έκανε εντύπωση το ότι δεν είχαν αρκετή θα έλεγα χαρά. Έγινε πιο φανερό αυτό από την παρατήρηση κάποιου φίλου όταν κοιτάζανε φωτογραφίες από τα μαγαζιά για γάμους. – πρέπει να εξηγήσω ότι ο κινεζικός γάμος γίνεται σε εστιατόριο, απλά τρώνε μαζί, η νύφη αλλάζει φορεσιές διάφορες για να δείξει ότι έχει λεφτά, δεν υπάρχει κάποια έννοια μυστηρίου, μια απλή υπόκλιση στους προγόνους, όμως βγάζουν καλλιτεχνικές φωτογραφίες στα αξιοθέατα της πόλης ντυμένοι γαμπροί και νύφες-. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Μεγάλη Ορθόδοξη Χριστιανική Εγκυκλοπαίδεια


VatopaidiFriend: Για τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Μονής Βατοπαιδίου, η Μεγάλη Ορθόδοξη Χριστιανική Εγκυκλοπαίδεια προσφέρεται στην προνομιακή τιμή των 69 Ευρώ ο τόμος (αντί 98 Ευρώ, που πωλείται στο εμπόριο), ενώ υπάρχει η δυνατότητα αποπληρωμής με ευκολίες (μέσω πιστωτικής κάρτας, με δόσεις κ.τ.ό.) Περισσότερες πληροφορίες: 210-3836042, info@stratigikes.com και στο www.stratigikes.com

Oι επισκέπτες του Άθω δηλώνουν μαγεμένοι

Με αέρα φερμένο από τον Λούβρο, οι Γάλλοι επισκέπτες της Χαλκιδικής, στελέχη του θρυλικού μουσείου, βρέθηκαν στα Στάγειρα, βάδισαν πάνω στα αρχαία χνάρια του Αριστοτέλη και μαγεύτηκαν. Το ίδιο και οι ομοεθνείς τους, εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων και ταξιδιωτικών πρακτορείων, που τις προηγούμενες μέρες διέμειναν για λίγο στις παρυφές του Αγίου Όρους, στον ‘Αθω και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

«Δυο φωτεινοί και αλησμόνητοι Άγιοι »

Ο Παπούς με τον πνευματικό του π. Πορφύριο Μπαϊρακτάρη

Στο σπήλαιο του οσίου Μελετίου

Μεγάλη ήταν ή χαρά του Γέροντα, οσάκις δημιουργούσε ευκαιρίες αναστροφής μεταξύ των μοναστικών αδελφοτήτων, για να συσφίγγονται οι δεσμοί της αδελφικής εν Χριστώ αγάπης.

Έτσι, το έτος 1979, ό Παππούς, με όλη την αδελφότητα, επισκέφθηκε την παλαίφατο ιερά Μονή του Οσίου Μελετίου, για να λειτουργήσει στο σπήλαιο όπου ασκήτευε ό Όσιος. Ό π. Δαμασκηνός έτρεφε ιδιαίτερη ευλάβεια προς τον πολιστή του Κιθαιρώνος, ό όποιος -κατά μία εκδοχή- πιθανώς είχε ιδρύσει, μεταξύ των άλλων, και την Μονή του Μακρινού. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Τέχνη σε τσόφλια αυγών!

Σε γκέτο και άντρο συμμοριών έχει μετατραπεί το Θεμιστόκλειο Γυμναστήριο Πειραιά

Από χώρος εξυπηρέτησης γυμναστικών εκδηλώσεων σχολείων και αθλητικών συλλόγων, έχει μετατραπεί σε γκέτο περιθωριακών, λόγω πλημμελής φύλαξης και αστυνόμευσης.

Το μεταναστευτικό πρόβλημα και η οικονομική κρίση εμφαίνεται έντονη σε όλες τις συνοικίες της πόλης, ιδιαίτερα όπου υφίσταται εντονότερη συγκέντρωση αλλοδαπών και συνεπώς και στην ενορία της Υπαπαντής που από το 1940 φιλοξενεί το «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ». Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Καλωσορίσατε στὰ… μουσουλμανικὰ Χανιά!

Κυκλοφορούν πλέον στα Χανιά τα ολοκαίνουρια «τουριστικά» διώροφα λεωφορεία με ανοιχτή οροφή (αγγλικού τύπου) όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν τον γύρο της πόλης. Τα κόκκινα επιβλητικά οχήματα κάποιος φωτεινός νούς, φρόντισε να τά… Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Μήπως ξέρετε το BOOK?

Αναρτήθηκε στις Πολυμέσα - Multimedia. Ετικέτες: , . Leave a Comment »