Ιερά Πανήγυρις Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ

ΙΕΡΑ  ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

ΟΣΙΟΥ  ΣΕΡΑΦΕΙΜ  ΤΟΥ  ΣΑΡΩΦ

18-19/7/2012

Στό γραφικό ἐκκλησάκι τοῦ βράχου τελέσθηκε τήν παραμονή 18/7 Μέγας Πανηγυρικός Ἑσπερινός μετ᾿ Ἀρτοκλασίας εἰς μνήμην τῆς ἀνακομιδῆς τῶν λειψάνων τοῦ ὁσίου Σεραφείμ τοῦ Σαρώφ, τοῦ Ἁγίου τῆς χαρᾶς καί τῆς Ἀναστάσεως. Τήν ἑπομένη, Τετάρτη 19/7, τελέσθηκε Ὄρθρος καί θεία Λειτουργία. Ἐπίσης ἐγκαινιάστηκε τό πετρόκτιστο ἁγίασμα τοῦ ὁσίου Σεραφείμ μέ τήν τέλεση τῆς Ἀκουλουθίας τοῦ Ἁγιασμοῦ. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Ιερά Πανήγυρις Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου (Φωτογραφίες)

Ιερά Πανήγυρις Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δωρεάν εμβολιασμοί σε ανασφάλιστα παιδιά‏

Δωρεάν εμβολιασμοί σε ανασφάλιστα παιδιά
Μια μεγάλη προσφορά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που θα προσφέρει δωρεάν εμβολιασμό σε ανασφάλιστα παιδιά ώστε να μην είναι εκτεθειμένα σε επικίνδυνες παιδικές αρρώστειες

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Για το σκοπό αυτό συνεργάζεται ο Ιατρικός Σύλλογος με τη ΜΚΟ «Αποστολή«, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Θα γίνουν δωρεάν εμβόλια σε παιδιά ανασφάλιστων και ανέργων από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. Η διαδικασία δήλωσης επιθυμίας από τους γονείς, ξεκινάει από τις 20 Αυγούστου.

Χαρακτηριστική είναι δήλωση του προέδρου του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών ότι 8 στα 10 παιδιά που επισκέπτονται το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής δεν έχουν εμβολιαστεί, με συνέπεια να είναι εκτεθειμένα σε σοβαρά λοιμώδη νοσήματα. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Μοναστήρι Αρχαγγέλου Μιχαήλ – Λεμεσός (Μονάγρι)

Το μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ βρίσκεται στα βορειοδυτικά του χωριού Μονάγρι και απέχει από αυτό πεντακόσια περίπου μέτρα.

Δεν είναι γνωστό το πότε ιδρύθηκε το μοναστήρι, αλλά λειτουργούσε κατά την μεγαλύτερη περίοδο της τουρκοκρατίας.

Το μοναστήρι αναφέρεται από αρκετούς συγγραφείς, είναι καταγραμμένο στους κώδικες του κιτιακού θρόνου και σημειώνεται σε επιγραφές που υπάρχουν στο σωζόμενο μοναστήρι. Το 1736 υπήρχε, όπως φαίνεται από σημείωμα του μητροπολίτη Κιτίου Ιωαννικίου Β΄ στον κώδικα Α΄ της Μητρόπολης Κιτίου. Στο σημείωμα αυτό αναφέρονται και δύο μοναχοί. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Πατριάρχης Μόσχας σε Μόντι: «Ανησυχούμε για την οικονομική κατάσταση στην Ιταλία»

Δημιουργήθηκε στις Κυριακή, 22 Ιούλιος 2012

Συντάχθηκε από τον/την Romfea.gr – 20.40

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, συναντήθηκε όπως είχε γράψει η Romfea.gr ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας κ. Μάριο Μόντι.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πατριαρχική κατοικία της Ιεράς Μονής του Αγίου Δανιήλ, στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Από Ιταλικής πλευράς παρέστησαν ο Πρέσβης της Ιταλίας στη Μόσχα, Υπουργοί, Διπλωμάτες και εκπρόσωποι του Πρωθυπουργού.

Ο Πατριάρχης Μόσχας αφού καλωσόρισε θερμά τον Πρωθυπουργό Μόντι και την συνοδεία του, τόνισε ότι οι ρωσο-ιταλικές σχέσεις ανέκαθεν χαρακτηρίζονται αδελφικές. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Συναυλία από την «Βυζαντινή χορωδία Αγίου Πέτρου» στους Στρατώνες Καποδίστρια στο Άργος

Η Βυζαντινή εκκλησιαστική χορωδία του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου
Πέτρου Άργους έκανε την πρώτη της εμφάνιση το Πάσχα του 2007. Έκτοτε
έχει πραγματοποιήσει αρκετές εμφανίσεις και έχει πλαισιώσει εκδηλώσεις
στο Άργος, το Ναύπλιο αλλά και εκτός νομού. Αριθμεί πάνω από 25 μέλη
και κύριο χαρακτηριστικό της είναι ο μεγάλος αριθμός μικρών μαθητών
που εντρυφούν στη Θεία του Δαμασκηνού Τέχνη, με την ελπίδα να
πλαισιώσουν τα αναλόγια των ιερών ναών μας στο μέλλον. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Φυσικά όπλα κατά της οστεοαρθρίτιδας

Αν περάσατε τα 50 ή 60 χρόνια, είναι πολύ πιθανό να έχετε αλλοιώσεις σε μία ή περισσότερες αρθρώσεις των ποδιών σας, συνήθως στο ισχίο ή στο γόνατο, που σηματοδοτούν την έναρξη της οστεοαρθρίτιδας. Και αν κάποια στιγμή φτάσετε στο σημείο να μην αντέχετε τον πόνο και τη δυσκαμψία, το πιθανότερο είναι ότι θα σκεφθείτε το ενδεχόμενο να αντικαταστήσετε την άρρωστη άρθρωση.

«Οι πάσχοντες από οστεοαρθρίτιδα βασίζονται ολοένα περισσότερο στις εγχειρήσεις, παραβλέποντας το γεγονός ότι δεν αποτελούν πάντοτε πανάκεια για την αποκατάσταση της κινητικότητας και την άμβλυνση του πόνου», λέει στην εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς» ο δρ Ντέιβιντ Τ. Φέλσον, ρευματολόγος και επιδημιολόγος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Ο Διαμαντής Μασούτης της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Βόρεια Ελλάδα…

 
Μοναδικό εφόδιό του όταν έμπαινε στον κόσμο του εμπορίου ήταν οι γνώσεις του δημοτικού. Ο Διαμαντής Μασούτης, ιδρυτής της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Βόρεια Ελλάδα, δεν σπούδασε σε πανεπιστήμιο, δεν φοίτησε ούτε στο γυμνάσιο. Όμως τα κατάφερε περίφημα, με σκληρή δουλειά και εντιμότητα. Αποδεικνύοντας ότι τα πτυχία δεν φέρνουν πάντα την επιτυχία… Αν και σήμερα χρειάζονται, όπως αναφέρει.  Λέει ο ίδιος: «Μέσω της αδελφής μου γνωρίζω τη δεκαετία του 1960 τον αντιπρόσωπο της εταιρείας απορρυπαντικών ΤΡΥΛΕΤ. Εκείνος όμως δίσταζε
αρχικά να με προσλάβει ως πωλητή. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Σαλώνων: Όποιος πιστεύει στο Θεό, αφήνεται ολοκληρωτικά στην αγάπη του

 
Κείμενο & Φωτογραφίες: Σπύρος Παπαγεωργίου
Στον Ιερό Ναό Αγ. Σκέπης Παπάγου, τελέστηκε σήμερα Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου, ο οποίος διετέλεσε προϊστάμενος του ναού επί 10 και πλέον χρόνια.
 
Στο Θείο Κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος, αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της θεραπείας των δύο τυφλών από τον Κύριο Ιησού Χριστό. «Οι δύο άνθρωποι που προσήλθαν στον Χριστό και τον παρακάλεσαν να τους θεραπεύσει, είχαν σωματική τύφλωση. Όμως τον προσέγγισαν με τους πνευματικούς οφθαλμούς και του ζήτησαν να τους αποκαταστήσει την παθολογική αυτή κατάσταση. Τον αποκάλεσαν, χωρίς να τον έχουν δει ποτέ τους, «Υιό του Δαυίδ». Γνώριζαν, δηλαδή, ότι έχουν μπροστά τους τον απόγονο του Βασιλέως Δαυίδ και ότι είναι ο Μεσσίας που όλοι περίμεναν.» Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Bίος και πολιτεία του Οσίου Πατρός ημών Παρθενίου Επισκόπου Ραδοβισδίου(21 Ιουλίου)

Ο Άγιος πατήρ ημών Παρθένιος εγεννήθη στο χωριό Βατσουνιά Καρδίτσης στις αρχές του 18 ου αιώνος. Μεγάλωσε στην περιοχή αυτή των Θεσσαλικών Αγράφων, που στα δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατίας είχε μια σημαντική πνευματική παρουσία. Το δυσπρόσιτο της περιοχής δημιουργούσε στους υπόδουλους ένα χώρο καταφυγής, ελευθερίας και δημιουργίας, μακριά από την αφόρητη πίεση του κατακτητή.
Οι γονείς του απλοί και ταπεινοί του μεταδίδουν την πίστη στον Χριστό και την αγάπη προς την πατρίδα.

Η ζωή των Αγίων της εκκλησίας μας, το θάρρος και η πίστη των νεομαρτύρων της εποχής μας καθώς και η δυνατή παρουσία των δύο μεγάλων Αγίων της περιοχής, του Αγίου Βησσαρίωνος και του Αγίου Σεραφείμ των Φαναριοφαρσάλων, επιδρούν στη ζωή του και του εμπνέουν, κάτω από τις φωτισμένες νουθεσίες των μοναχών των Μετεώρων και των γύρω μονών, την επιθυμία και το ζήλο της ολοκληρωτικής αφιερώσεως στο Θεό. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Είπεν Γέρων, Κάθαρση Καρδίας…

Κέντρο  ζωής,   η θύμηση

των θείων  με τον νόμο

που θα οδηγήσει στο θεό

παν άνθρωπο ευγνώμων.

Τον κόσμο τούτο αφήσαμε

πήγαμε στις ερήμους

να ακούσουμε δια ασκήσεως

τους ουρανίους ύμνους…. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »