Απίστευτη βαρβαρότητα συζύγου!

Παρασκευή, 11 Φεβρουάριος 2011 21:39

ΦΡΙΚΗ:18ΧΡΟΝΗ ΘΥΜΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΒΙΑΣ! Τον ΄΄εφιάλτη΄΄ έζησε η 18χρονη Αφγανή Μπίμπι Αΐσα που υπέστη πρωτοφανή βία απο τον άνδρα της που την παραμόρφωσε σαν τιμωρία σύμφωνα με τις εντολές τοπικού ηγέτη των Ταλιμπάν. Όταν τα πρότυπα που μεγαλώνεις είναι αρωστημένα…τότε ιδού τα αποτελέσματα!
Η φωτογραφία της Αφγανής αυτής κοπέλας της οποίας ο σύζυγος έκοψε τα μύτη και τα αυτιά,όταν εκείνη το έσκασε πέρυσι από το σπίτι του συζύγου της στην περιοχή του Ορουζγκάν κέρδισε το πρώτο βραβείο των World Press Photo Awards του 2010, μία από τις σημαντικότερες βραβεύσεις του φωτορεπορτάζ.
Η κριτική επιτροπή δήλωσε ότι επέλεξε αυτή τη φωτογραφία γιατί, παρόλο που είναι συγκλονιστική, περνά ένα μήνυμα για τη βία κατά των γυναικών. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Ο Ελληνισμός της Αλάσκας θα έχει την δική του Εκκλησία

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνισμού της Αλάσκας, το φετινό καλοκαίρι οι ορθόδοξοι θα έχουν την δική τους εκκλησία στο Άνκαρατζ, την μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας.

Οικοδομήθηκε ολοκληρωτικά από δωρεές πιστών, αλλά και έσοδα του ετήσιου φεστιβάλ που διοργανώνεται στην πόλη, όπου περίπου πενήντα ελληνικές οικογένειες δίνουν το δικό τους παρόν, όπως αναφέρει η ελληνική υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής».

Οι περισσότεροι εξ αυτών ασχολούνται με τα εστιατόρια.

Ο ναός, βυζαντινού ρυθμού, θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όχι μόνο των ομογενών μας, αλλά και των αλλοεθνών ορθοδόξων της περιοχής (Γάλλους, Σέρβους, Άραβες, Αρμένιους, Ρουμάνους, Σλάβους, Ουκρανούς και Αμερικάνους).

Μιλώντας στην «Φωνή της Αμερικής», μετά την κυριακάτικη λειτουργία, ο ιερέας Λίο Σέφε είπε: «Βρίσκομαι εδώ οκτώ χρόνια και αγαπώ κάθε στιγμή που περνώ. Η λειτουργία μας εδώ θυμίζει κάπως την έννοια της Αμερικής. Εδώ έρχονται Ορθόδοξοι από κάθε χώρα, και όταν φτάνει η ώρα του πάτερ ημών, όσοι ξένοι βρίσκονται εδώ λένε με την σειρά τους την προσευχή στην δική τους γλώσσα. Είναι η εκκλησία που κρατά όλους αυτούς τους ορθόδοξους ενωμένους. Πιστεύω πως κάθε Χριστιανός, όπου κι αν αυτός βρίσκεται, αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα αυτής της ορθόδοξης κοινότητας, θα βοηθήσει με κάθε τρόπο για την αποπεράτωση του ναού». Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αναστολή του Σένγκεν στην Ελλάδα «βλέπει» ο Εκόνομιστ

Για διπλή τραγωδία στην Ελλάδα κάνει λόγο σε δημοσίευμά του ο Εκόνομιστ, εξηγώντας ότι δύο μεγάλα ευρωπαϊκά εγχειρήματα κινδυνεύουν να ανατραπούν στη χώρα μας. Πρώτα το ευρώ, λόγω της κρίσης, αλλά και η συνθήκη του Σένγκεν λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στη διαχείριση του μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων.

Ευθύνη της Ελλάδας αλλά και συνέπεια του υπερβολικά μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων που αναζητούν είσοδο στην Ευρώπη μέσω της χώρας μας χαρακτηρίζει ο Εκόνομιστ τις συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα κράτησης μεταναστών. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αναρτήθηκε στις Εθνικά, Κόσμος. Ετικέτες: , , . Leave a Comment »

Αιδώς Αργείοι! Η Ελληνική Κυβέρνηση ανακαλεί τον Πρόξενό μας στην Κορυτσά Θεόδωρο Οικονόμου

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, η Ελληνική Κυβέρνηση ανακαλεί τον Πρόξενό μας στην Κορυτσά Θεόδωρο Οικονόμου – Καμαρινό. Έγκλημά του, οι πρόσφατες εθνοπρεπείς του δηλώσεις σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον εθνικό αυτοπροσδιορισμό των Βορειοηπειρωτών αδελφών μας. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Χαιρετισμοί εις τον Πανάγιο Τάφο

Κοντάκιον. Ήχος πλ. δ΄.

Τώ ζωοδόχω και σεπτώ Κυρίου μνήματι, νύν παρεστώτες ευλαβεία οι ανάξιοι, συν Αγγέλοις προσαγάγωμεν θείους ύμνους, ίν’ ως έχον αγιότητα ασύγκριτον, αγίαση και ημάς τούτω προσπίπτοντας, και κραυγάζοντας• Χαίρε μνήμα τρισόλβιον.

Άγγελοι αοράτως αεί φόβω κυκλούσι Χριστού τον παμμακάριστον Τάφον (εκ γ΄), και τούτον ως θρόνον θεοπρεπή και πηγήν φωτός βλέποντες, εξίστανται και ίστανται, μελωδούντες προς αυτόν τοιαύτα• Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Τρομερή ηλιακή έκρηξη απειλεί τις επικοινωνίες στη γη!

Ο ήλιος έστειλε ξαφνικά προς την κατεύθυνση του πλανήτη μας, με ταχύτητα 900 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, μια τρομερά ισχυρή δέσμη ακτινοβολίας, τη μεγαλύτερη της τελευταίας τετραετίας, η οποία μπορεί να επηρεάσει τις επικοινωνίες και τα δίκτυα ηλεκτρισμού σε ορισμένες περιοχές της Γης, καθώς συγκρούεται με το γήινο μαγνητικό πεδίο. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Παναγία η Προδρομίτισσα

Η ρουμάνικη "προσωπογραφία" της Παναγίας της Σκήτης του Τιμίου Προδρόμου. Κάντε κλικ για να την δείτε μεγαλύτερη.

Αυτή η ιερά εικών της Παναγίας ευρίσκεται εις την Ρουμανικήν Σκήτην του Τιμίου Προδρόμου (σημείωση: στο Άγιον Όρος) και ως ούσα εις αυτήν την αγίαν Σκήτην ονομάζεται ΠΡΟΔΡΟΜΙΤΙΣΣΑ.

Είναι μια εκ των σπανίων εικόνων της ορθοδόξου εκκλησίας, διά τι εζωγραφήθη άνευ χειρός ανθρώπου. Το θαύμα αυτό της αχειροποήτου αγιογραφίας της εικόνος αυτής εγένετο ούτω: Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αναχώρησε για τον Κύριο «η ηγουμένη πάσης Ρωσίας»

Στις 8 Φεβρουαρίου, 7.00 π.μ. αναχώρησε για τον Κύριο η ηγουμένη της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Pyuhtitskogo γερόντισσα Βαρβάρα. Δικαίως αποκαλείται «η ηγουμένη πάσης Ρωσίας» …

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η μητέρα Βαρβάρα αντιπροσωπεύει μια ολόκληρη εποχή στην ύπαρξη του ρωσικού γυναικείου μοναχισμού και γενικά του μοναχισμού. Περισσότερα από 50 χρόνια, αυτή δούλευε στη μοναστική ζωή, εκ των οποίων 43 χρόνων – ως ηγουμένη του μοναστηριού Pyuhtitskogo. Αυτό το μοναστήρι, δεν ήταν κλειστό κατά τη διάρκεια της σοβιετικής εποχής. Η μητέρα Βαρβάρα ήταν ένα είδος «πηγής του γυναικείου μοναχισμού. Είχε αυθεντική χριστιανική αγάπη, ευγένεια, φιλοξενία, γενναιοδωρία πνευματική, και βαθύ μοναχικό πνεύμα. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Θαυμαστά γεγονότα του φυλακισμένου Αγίου Βαλερίου Γκαφένκου (γιορτάζει 18 Φεβρουαρίου)

Η ζωντανή παρουσία της Παναγίας

Τα Χριστούγεννα ο Βαλέριος ήταν αρκετά ζωογονημένος. Τη νύχτα εκείνη των αγγελικών ψαλμωδιών συνέθετε τα θαυμάσια κάλαντα των κρατουμένων του Τίργου Όκνα.

Στο διπλανό κρεβάτι ξεψύχησε ο αρχιμανδρίτης Γ. Είχε έλθει σε σοβαρή κατάσταση από το Κανάλι του Δούναβη και ήταν ένας από τους στύλους της αντίστασης. Τη νύχτα της Γεννήσεως του Ιησού ο αρχιμανδρίτης πέρασε στον ουρανό. Έφυγε με ακλόνητη την πίστη του. Επειδή δεν είχε καλά ρούχα, διότι τα δικά του ήταν βρεγμένα από τον ιδρώτα, ο Βαλέριος πρόσφερε τα δικά του και κράτησε για τον εαυτό του τα ρούχα του ιερέα. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Η πορεία που οδηγεί στην ευτυχία… (Άγιος Βαλέριος Γκαφένκου)

Valerios

Ο νέος μάρτυρας και ομολογητής Βαλέριος Γκαφένκου (ο άγιος των φυλακών)

VatopaidiFriend: Πολλοί Ρουμάνοι αδελφοί μας κατά την περίοδο του αθεϊστικού (κομμουνιστικού) καθεστώτος διώχτηκαν, ομολόγησαν τον Χριστό και μαρτύρησαν στην Ρουμανία τον 20ό αιώνα. Ένας από αυτούς ήταν και ο Βαλέριος Γκαφένκου. Γεννήθηκε το 1921. Ενώ σπούδαζε Νομική και Φιλοσοφία στο Πανεπιστημίου του Ιασίου στο δεύτερο έτος φοιτήσεώς του, το 1941, φυλακίστηκε για τις χριστιανικές πεποιθήσεις του με ποινή 25 έτη φυλάκισης σε καταναγκαστικά έργα. Αγαπούσε και ζούσε την Ορθοδοξία και βοηθούσε με κάθε τρόπο τους συγκρατουμένους του στις φυλακές που έζησε. Ονομάστηκε «ο άγιος των φυλακών». Εξαιτίας των κακουχιών που υπέστη στις φυλακές προσβλήθηκε από φυματίωση και πέθανε στις 18 Φεβρουαρίου 1952, ενώ είχε πάρει «πληροφορία» από τον Θεό για τον θάνατό του ημέρες πριν και είχε ενημερώσει τους στενούς συγκρατουμένους του. Στις φυλακές βίωσε την Χάρη του Θεού σε τέτοιο βαθμό, που ομολογούσε συνέχεια ότι ήταν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου.

Δημοσιεύουμε μία από τις λογοκρινόμενες επιστολές του προς την μητέρα του, που φαίνεται το μεγαλείο αυτού του σύγχρονου ομολογητού και μάρτυρα της πίστεως.

7 Μαρτίου 1946

Αγαπητή μου μαμά, σε είδα στην καρδιά της Νορίκας (της αδελφής του), στο επισκεπτήριο. Ήσουν αγαθή, ήπια, με μεγάλη κατανόηση. Εγώ σιωπούσα και κοίταζα μέσα στον εαυτό μου. Εκεί βρήκα την αγάπη… Σήμερα είμαι τόσο ευχαριστημένος! Κοιτάζω ήσυχος τη ζωή μου και τη ζωή ολόκληρου του κόσμου και βλέπω την επέμβαση του Θεού στα πάντα. Κοιτάζω τη ζωή μας και βλέπω το θαύμα του Θεού. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Μαρτυρίες από το 1821

Επειδή πολλοί εκχώρησαν το δικαίωμά τους να σκέπτονται στους «ειδικούς», μετά από αυτό το βίντεο, ελπίζω να μην εξακολουθούν να θεωρούν τον Τατσόπουλο περισσότερο αξιόπιστο από αυτούς που έζησαν το 1821… Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Όταν νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα…(75)

Δείτε την φωτογραφία της ημέρας…

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αναρτήθηκε στις Πολυμέσα - Multimedia. Leave a Comment »

Μην τα βάζετε με τα παιδιά… (χιούμορ)

Ένα μικρό κορίτσι μιλούσε με το δάσκαλο της για τις φάλαινες.

Ο δάσκαλος είπε ότι είναι φύση αδύνατο μια φάλαινα να καταπιεί έναν άνθρωπο, γιατί αν και είναι ένα πολύ μεγάλο θηλαστικό, ο λαιμός του είναι πολύ μικρός…. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αναρτήθηκε στις Ανέκδοτα - Χιούμορ. Ετικέτες: , . Leave a Comment »

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από το απόγευμα της Παρασκευής (18-02) και από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, και ενισχυμένους νοτιάδες, που θα φθάνουν στα πελάγη τα 9 μποφόρ. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »