Ο Πατριάρχης Μόσχας για την μεταφορά της Αγίας Ζώνης στη Ρωσία

Κατόπιν ευλογίας του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου το Ίδρυμα του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου από 20 Οκτωβρίου έως 23 Νοεμβρίου 2011 ανέλαβε τη μεταφορά της Αγίας Ζώνης της Παναγίας στη Ρωσία.

Είναι η πρώτη φορά που το ιερό κειμήλιο, το οποίο φυλάσσεται στη Μονή Βατοπαιδίου, μεταφέρεται για προσκύνηση στη χώρα.

Για το πνευματικό νόημα της μεταφοράς της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας στη Ρωσία ο Πατριάρχης Κύριλλος μίλησε στον ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό «Ρωσία»:

«Χιλιάδες προσκυνητές επισκέπτονται τη Μονή Βατοπαιδίου μόνο και μόνο για να προσευχηθούν μπροστά σε αυτό το ιερό κειμήλιο και να ασπαστούν ένα μέρος της ενδυμασίας της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Οι άνθρωποι προσεύχονται μπροστά στην Αγία Ζώνη για θεραπευθούν από αρρώστιες. Πολλές ανίατες αρρώστιες, συμπεριλαμβανομένων και των ογκολογικών, υποχωρούν μετά από θερμές προσευχές των ανθρώπων μπροστά σε αυτό το ιερό.

Στη Μονή Βατοπαιδίου κατασκευάζονται μικρά αντίγραφα αυτής της Ζώνης, και είναι γνωστό ότι ορισμένες γυναίκες που πάσχουν από τη στειρότητα, φοράνε αυτές τις κορδέλες.

Εάν αυτό συνοδεύεται ακόμα και με τη μετάνοια, την ένθερμη προσευχή και την ισχυρή πίστη, τότε, και έχουν καταγραφεί μάλιστα πάρα πολλές περιπτώσεις, η προσευχή έφτανε στον Θρόνο της Βασίλισσας των Ουρανών και οι γυναίκες μπόρεσαν και τεκνοποιούσαν.

Για τη χώρα μας αυτό είναι ένα σοβαρό και σημαντικό θέμα. Και ελπίζω πολύ ότι τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες, κατά την παραμονή του ιερού κειμηλίου στη Ρωσία, θα προσεύχονται ένθερμα, θα ασπάζονται αυτό και θα παρακαλάνε τη βοήθεια της Βασίλισσας των Ουρανών για τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένης και της τεκνογονίας.

Εύχομαι η Τιμία Ζώνη της Παναγίας με την παραμονή της να βοηθήσει πολλούς να καταλάβουν τη δύναμη της Θείας χάριτος και την εγγύτητα του επουράνιου κόσμου» έκλεισε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας.

Στις πόλεις, όπου θα μεταφερθεί η Ζώνη της Παναγίας, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στα πλαίσια του προγράμματος «Ιερότητα της μητρότητας» του Ιδρύματος Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου και του Κέντρου της Εθνικής Δόξης, το οποίο αποβλέπει στην προστασία των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών, την υπέρβαση της δημογραφικής κρίσεως και της ερήμωσης της χώρας.

Ειδικότερα σε μερικές πόλεις προβλέπεται η μεταφορά του ιερού κειμηλίου στα Κέντρα προστασίας της μητρότητας και της παιδικής ηλικίας, τα οποία παρέχουν πραγματική υλική, ψυχολογική, νομική βοήθεια στις εγκύους, συμβάλλοντας στην  άρνηση της άμβλωσης.

πηγή: romfea.gr