Η Ευρώπη υποκλίθηκε στον Παναθηναϊκό (πήρε το 6ο τρόπαιο με το 78-70 επι της Μακάμπι)

Πρωταθλητής Ευρώπης για έκτη φορά στην ιστορία του και τρίτη τα τελευταία πέντε χρόνια στέφθηκε ο Παναθηναϊκός, στο Παλάου Σαν Τζόρντι της Βαρκελόνης. Στη δέκατη παρουσία του σε φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, επικράτησε 70-78 της Μακάμπι Τελ Αβίβ, στον τελικό. Ο «Βασιλιάς» του ελληνικού μπάσκετ επέστρεψε στο «θρόνο» του κι έτσι έφτασε τους έξι τίτλους (1996, 2000, 2002, 2007, 2009, 2011). Σε οχτώ αύξησε τα τρόπαια που έχει κατακτήσει ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αναρτήθηκε στις Αθλητικά, Ειδήσεις. Leave a Comment »

Το θάρρος των Μυροφόρων και η θέση της Γυναίκας μέσα στην Εκκλησία

του Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε και Αγκόλας Σεραφείμ

Η Ευαγγελική Περικοπή της Κυριακής των Μυροφόρων αναφέρεται στο μεγαλείο του ρόλου της γυναίκας για μια καλύτερη κοινωνία. Την ώρα που οι μαθητές του Χριστού «διά τον φόβον των Ιουδαίων» παρέμειναν κρυμμένοι σε ασφαλές μέρος, βλέπουμε μερικές γυναίκες, τις Μυροφόρες, χωρίς φόβο για τη ζωή τους να φθάνουν θαρραλέες στον τάφο του Ιησού. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

(Canon) It is the day of Ressurection & The Angel Cried- Anastaseos Imera & Aggelos Evoa – Valaam

Chanted by Valaam Monastery in GREEK. (Αναστάσεως ημέρα)

This is chanted during the service of the Ressurrection (Pascha-Easter) of the Greek Orthodox Church in the 1st Tone. When the verse of the canon finishes the priest says «Christ is Risen» and the faithful in the church shout out «Truly He is Risen» 3 times then the choir will chant Christ is Risen very quickly 3 times to go unto the next part of the canon.

At the end they chant:

The Angel cried to her in full of grace Rejoice, Again I say Rejoice for thy Son has risen from the grave on the third day..Shine, Shine O new Jerusalem for the glory of the Lord has shone upon thee Rejoice and be glad o sion Rejoice and be glad, And you, O Pure One, O Mother of God Exalt in the resurrection of your Son.

Source: http://www.youtube.com/watch?v=olJ0KUYpNmw&feature=player_embedded#at=18

Ο Όσιος Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος (+ 8 Μαΐου 1980)

Δείτε και ΕΔΩ.

Ο Οσιος Φιλόθεος ο εν Πάρω, κατά κόσμον Κωνσταντίνος Ζερβάκος, γεννήθηκε στους Μολάους της Λακωνίας το έτος 1884. Οι γονείς του ήταν άνθρωποι πιστοί στον Θεό και ενάρετοι.

Από την παιδική του ηλικία φάνηκε μία έμφυτη κλίση του προς την Εκκλησία και ενας ιερός ζήλος τον διακατείχε. Εκκλησιαζόταν τακτικά, προσευχόταν κατά μόνας και μελετούσε τα ιερά κείμενα. Την Αγία Γραφή, τους Βίους των Αγίων και άλλα ψυχωφελή βιβλία τα οποία επίμονα αναζητούσε.

Οσο μεγάλωνε στην ηλικία, αυξανόταν και ο πόθος του να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στον Θεό. Επειδή αγαπούσε τα γράμματα, οταν τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο, οι γονείς του τον εστειλαν στο Διδασκαλείο. Μετά την περάτωση των σπουδών του, διορίσθηκε διδάσκαλος στα δεκαεπτά του χρόνια. Αυτό ήταν αρκετά σημαντικό για την εποχή του. Ανταποκρινόταν μάλιστα πολύ καλά στα καθήκοντά του, οπως και σε ολη την μετέπειτα ζωή του στην οποία διακρίθηκε πάντα για το υψηλό αίσθημα ευθύνης πού τον συνείχε και την συνέπεια στις υποχρεώσεις του. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Ο Άγιος Απόστολος και Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος (8 Μαΐου)

Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος υπαγορεύει το Ευαγγέλιο στο μαθητή του Πρόχορο. Τοιχογραφία Πρωτάτου Αγίου Όρους.

Ο Απόστολος κι Ευαγγελιστής Ιωάννης καταγόταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας. Ήταν αγράμματος, όπως κι οι άλλοι Απόστολοι, άλλα από ευκατάστατη οικογένεια. Γιατί ο πατέρας του ο Ζεβεδαίος, είχε τράτες, όπου δουλεύανε πολλοί μισθωτοί. Σ’ αυτές δουλεύανε και τα δυο του παιδιά, ο Ιάκωβος κι ο Ιωάννης. Όσο για τη μητέρα του Ιωάννη, τη Σαλώμη, αύτη ήταν εξαδέλφη της Παναγίας, και από τα Ευαγγέλια γνωρίζουμε πως διακονούσε τον Χριστό, πηγαίνοντας πίσω του μ’ άλλες ευσεβείς γυναίκες.

Όταν ο Πρόδρομος άρχισε να κηρύττει στην έρημο του Ιορδάνη τον ερχομό του Χριστού, ο Ιωάννης με τον Ανδρέα, τον αδελφό του Πέτρου, που ήτανε κι αυτοί ψαράδες, πήγανε κοντά του κι έγιναν μαθηταί του. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Μυστήρια της φύσης

Ισπανία – ο κόκκινος ποταμός

cid:001601cc0a41$08fad4f0$0504a8c0@rada86c1d70c94
Το ποτάμι Rio Tinto, στα βουνά Siera Morena της Ανδαλουσίας, στην Ισπανία είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τα παράξενα κοκκινο-κίτρινα νερά του. Τα αλλόκοτα χρώματα του οφείλονται στο γεγονός ότι περνάει από σημεία πλούσια σε διάφορα μεταλλεύματα και πετρώματα, τα οποία είναι υδροδιαλυτά (και αρκετά πλούσια σε οξέα) με αποτέλεσμα να έχει αυτές τις απίστευτες αποχρώσεις!
Φυσικά ούτε λόγος … Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Γέροντας Παΐσιος: «με πνευματικό το τρόπω» μεταβάσεις

Τις ημέρες πού πήγε να προσκύνηση στα Ιεροσόλυμα ήλθε μία παρέα νέων να τον δεί. Ενώ απουσίαζε από το Κελλί του, αυτοί τον βρήκαν! Τους άνοιξε ο Γέροντας, τους κέρασε λουκούμι, συζήτησαν Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »