Υπάρχει γιατρός; Υπάρχει φάρμακο;

ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ

Κάποιο χρόνο, την νύχτα των Χριστουγέννων ο άγιος Ιερώνυμος προσευχόταν γονατιστός στο σπήλαιο της Βηθλεέμ. Έστρεφε τον νου του στους μακάριους μάγους, που αξιώθηκαν να δουν τον Σωτήρα βρέφος, να Τον προσκυνήσουν και να Του προσφέρουν τα πολύτιμα δώρα τους: χρυσό, λιβάνι και σμύρνα. Και ενώ αυτά είχε στο νου του, άκουσε τη φωνή του Χριστού, που του έλεγε: Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Ρωμαιοκαθολικοί και Προτεστάντες. Συνομιλία π. Παϊσίου με τον π. Πλακίδα

Ο π. Πλακίδας, σήμερα ηγούμενος Ορθόδοξης Μονής στην Γαλλία ήταν παλαιότερα ρωμαιοκαθολικός κληρικός. Σε μια συνάντησή του με το Γέροντα Παΐσιο τον ρώτησε.

– Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ των ορθοδόξων και των ρωμαιοκαθολικών;

 Ο Γέροντας του έδειξε το πέτρινο κελί του και του είπε: Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Γιατί και πώς πρέπει να διαβάζουμε την Αγία Γραφή (β)

Αγ. Ιουστίνου Πόποβιτς

Στη  μέλλουσα κρίση θα κριθούν εκείνοι που δεν υπάκουσαν στο λόγο του Θεού.

 Και θα είναι ανεκτότερη η γη των Σοδόμων και της Γομμόρας απ’ ό,τι η ημέρα της κρίσεως γι’ αυτούς (Ματθ. 10, 14 – 15). Πρόσεξε! Στην τελική κρίση θα σου ζητηθεί λόγος, για το τί έκανες με τους λόγους του Θεού, για το αν τους υπάκουσες και υιοθέτησες, αν χαιρόσουν ή ντρεπόσουν γι’ αυτούς. Αν ντρεπόσουν γι’ αυτούς, και ο Θεός θα ντραπεί για σένα «όταν έλθη εν τη δόξη του Πατρός αυτού μετά των αγγέλων των αγίων» (Μάρκ. 8, 38). Λίγες είναι οι λέξεις των ανθρώπων που δεν είναι έρημες και κενές, γι’ αυτό και είναι λίγες εκείνες για τις οποίες δεν θα κριθούμε (Ματθ. 12, 36). Για ν’ αποφύγει αυτό ο άνθρωπος πρέπει να μελετήσει και να μάθει τα λόγια του Θεού από την Αγία Γραφή, να τα οικειοποιηθεί. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Μπορείτε να βγάλετε ένα φελό από ένα μπουκάλι;

Σας έπεσε ο φελός μέσα στο μπουκάλι; Μην ανησυχείτε. Δείτε με τι τρόπο μπορείτε να τον βγάλετε: Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

JLO crée un incident diplomatique à Chypre

Jennifer Lopez ne se doutait probablement pas qu’elle susciterait un tel remue-ménage en prenant quelques jours de vacances, révèle Le Guardian. Après avoir accepté un séjour dans un hôtel de luxe, en Chypre du nord, en échange d’un concert, la chanteuse a suscité l’émoi des Chypriotes grecs. » C’est avec consternation et choc que les Chypriotes grecs (…) ont entendu dire que vous aviez l’intention de participer à l’inauguration d’un hôtel dans la zone occupée de notre pays natal «, lit-on dans une pétition qui circule sur internet et signée par plusieurs milliers de personnes.

Ancore…

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αναρτήθηκε στις En Français. Leave a Comment »

Μεγάλο θαύμα στη Σερβία (1ο μέρος)

Ο άσχετος με τη Χριστιανική πίστη ο Σέρ­βος Ντούσαν (ανάπηρος πολέμου) γίνεται ξαφνικά πιστός Χριστιανός ύστερα από ένα όραμα. Οι μοναδικές περιγραφές του για τον Παρά­δεισο και την Κόλαση που είδε με θαυμαστό τρόπο. Τι είδε και τι γνώρισε στον άλλο κόσμο. Απίστευτες λεπτομέρειες που προβληματίζουν κάθε άνθρωπο. Πρωτόγνωρες εμπειρίες, ωφέλιμα διδάγμα­τα και προτροπές για όλους.

Δυο παράξενοι, ασυνήθιστοι ταξιδιώτες μπαίνουν στο αμάξι μου

Θα προσπαθήσω να σας εξιστορήσω, με κάθε δυνατή λεπτομέρεια, τα αληθινά γεγονότα που έζησα στις 11 Ιουλίου 1976, στα σαράντα οκτώ χρόνια της ζωής μου. Χάρις σ’ αυτά τα πνευματικά οράματα που είδα, άλλαξε από τότε η ζωή μου όλη. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

To ηλιακό αεροπλάνο ξανά εν πτήσει


Σημαντική δοκιμασία το 24ωρο ταξίδι του, καθώς καλείται για πρώτη φορά να πετάξει και νύχτα

ΓΕΝΕΥΗ. Συνεχή πτήση επί 24 ώρες, την ημέρα αλλά και τη νύχτα, επρόκειτο να πραγματοποιήσει χθες το πρώτο ηλιακό αεροπλάνο, Solar Impulse. Αν τα καταφέρει -ισχυρίζονται οι κατασκευαστές του- θα έχει ανοίξει μια νέα σελίδα στην ιστορία της αεροναυπηγικής. Μοναδική πηγή ενέργειας του πειραματικού πτητικού μέσου, ο ήλιος. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς: «Άνθρωπος και αμαρτία»

Ποιος εισήγαγε τον θάνατο σε αυτό τον κόσμο; Ποιος άλλος από την αμαρτία; Στον άνθρωπο ανήκει δυστυχώς, αυτός ο γεμάτος ντροπή
ρόλος αυτής της ζωής, της εισαγωγής δηλαδή της αμαρτίας και του θανάτου και του διαβόλου σε αυτό τον κόσμο. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

«Ατάκες στην τηλεόραση» (χιούμορ)

«ΒΕΦΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ

«Σήμερα θα φτιάξουμε μια ελληνική παραδοσιακή συνταγή με λουκάνικα Φρανκφούρτης».

(αύριο θα φτιάξει ελληνική παραδοσιακή συνταγή με σολομό από την Σκωτία)

ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΕΦΤΕΛΗΣ… Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

“Laughter is democracy. Sulkiness is a form of social fascism…”


“We must not only live with a free spirit during our public life, but also during our everyday contact with others we must be free from mistrust, since we should not be angry against others for what they do in order to please themselves, neither should we sulk in front of them. This may not injure but it certainly harms someone. “
Thoukidedes “ History” Book B, ch. 37  read more… Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Το Μυρμήγκι

Ήταν μία φορά κι έναν καιρό ένα ευτυχισμένο, παραγωγικό Μυρμήγκι που ξεκινούσε κάθε μέρα, πρωί-πρωί, για τη δουλειά του. Περνούσε όλη μέρα δουλεύονται και τραγουδώντας, μέσα στην καλή χαρά!

Του άρεσε πάρα πολύ να εργάζεται Και, φυσικά, η απόδοση του ήταν εξαιρετική! Μόνο που, δυστυχώς στην επιχείρηση δεν υπήρχε manager να το κατευθύνει! Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αναρτήθηκε στις Γενικά. Ετικέτες: , , . Leave a Comment »

Elder Ambrosios of Dadiou advises and cautions

Elder Ambrosios is pictured with blessed Metropolitan of Sisaniou, Antony. The two blessed members of Orthodoxy had the souls of babies, as our Lord has instructed us

1) Towards the end of August 2001, someone asked him to pray to Saint Nektarios to help him and the Elder said:
-“Let the Saint be, my child. He is now in the United States and tries to save lives”. read more… Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Ο καλόψυχος χαρτοπαίχτης

Εξέβηκεν ο Ιησούς Χριστός με τους μαθητές του να γυρίσει τα χωριά, να δει τι γένεται.Ήρθεν από την άκραν ενός χωριού προς τα πάνω.Ένα από τα σπίτια ήταν ανοικτό. Τους Λέγει:
-Δεν έχετε λίγο τόπο να μείνουμε κι εμείς εδώ;
-Δεν έχουμε, απάντησαν αυτοί. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Super Quiz μόνο για πολύ έξυπνους

ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ NASA

ΔΩΡΕΑΝ 10ημερο ταξίδι στο εξωτερικό, σε προορισμό της αρκεσκείας σας, για δύο άτομα τρέξτε…

Αυτό είναι ένα κουίζ και όποιος απαντήσει σωστά τις ερωτήσεις κερδίζει εισιτήρια, ξενοδοχεία κλπ. πληρωμένα όλα.

Απαντήστε στις παρακάτω ερωτήσεις… Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Είχαν οι Προτεστάντες Ιερά Εξέταση;

«Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»

Η ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ

ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ;

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ:

THE STORY OF CIVILIZATION

WILL DURANT – NEW YORK 1959

Ο Καλβίνος συμπεριφέρθηκε κατά τα πρώτα έτη της ανακλήσεώς του με μία μετριοπάθεια και μετριοφροσύνη, οι οποίες κέρδισαν όλους σχεδόν, πλην μιας μικρής μειοψηφίας, υπέρ αυτού. Διορίσθηκαν οκτώ βοηθοί πάστορες, υπ’ αυτόν, για να εξυπηρετήσουν την εκκλησία του Αγίου Πέτρου και τις άλλες εκκλησίας της πόλεως. Εργαζόταν από 12 έως 18 ώρας καθ’ εκάστη ως ιεροκήρυκας, διευθυντής, καθηγητής της θεολογίας, επιθεωρητής των εκκλησιών και των σχολείων, σύμβουλος των κοινοτικών συμβουλίων και ρυθμιστής της δημοσίας ηθικής και της εκκλησιαστικής λειτουργικής. Εν τω μεταξύ εξακολουθούσε να επεκτείνει τις «Εισηγήσεις». Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Άγιος Θεόφιλος ο Μυροβλύτης (8 Ιουλίου)

Τοιχογραφία στην τράπεζα της Ι.Μ.Σίμωνος Πέτρας.Έργο Δημητρίου Χατζηαποστόλου.

Μοναχού Μωυσέως Αγιορείτου

Καταγόταν από τη Ζίχνη της Μακεδονίας (1460). Είχε ευσεβείς γονείς και η μόρφωση που έλαβε ήταν πολύ καλή. Ως ιερομόναχος «περιεπάτει εις διαφόρους τόπους διδάσκων και ωφελών τους Χριστιανούς διά του λόγου και του παραδείγματος της ζωής του». Έγινε φίλος και συγκάτοικος του επισκόπου Ρεντίνης Ακακίου, γνωστού για την ευλάβεια και αρετή του, και του πατριάρχη Νήφωνος, γνωστού για την αγιότητά του. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Davutoğlu issues covert warning of pending war

We are situated in such a problematic location that we, Foreign Minister Ahmet Davutoğlu and I, were tired of speaking about regional problems on our way back from Bishkek.

Wherever you look, there are chronic problems and all of these problems are related to each other. When there is progress on the solution to one, the solution to another may be blocked.

Read more…

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αναρτήθηκε στις In English. Ετικέτες: . Leave a Comment »