Φωτογραφίες από την αγρυπνία στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου για την Παναγία την Παραμυθία (2 & 3 Φεβρουαρίου 2013)

125-97~1
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την αγρυπνία για την εορτή της Παναγίας της Παραμυθίας η οποία έγινε στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου το περασμένο Σάββατο 2 Φεβρουαρίου.

Το αγκάθι του σήμερα είναι το λουλούδι του αύριο

kaktos

Μια φορά κάποιος ζήτησε από το Θεό ένα λουλούδι και μια πεταλούδα. Ο Θεός όμως αντί γι’ αυτά του έδωσε ένα κάκτο και μια κάμπια. Αυτό στενοχώρησε τον άνθρωπο. Δεν μπορούσε να καταλάβει, γιατί δεν πήρε αυτό που ζήτησε. Είπε μέσα του, λοιπόν: «Ο Θεός έχει να νοιαστεί για τόσους ανθρώπους.». Και αποφάσισε να μην ζητήσει εξηγήσεις.

Μετά από λίγο καιρό Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Τα λείψανα του αγ. Μιχαήλ Μαυρουδή στην Ορεστιάδα

13

Στα πλαίσια της συμπληρώσεως 90 ετών από της ιδρύσεως της πόλεως της Νέας Ορεστιάδος (1923-2013) με πρωτοβουλία του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, η τοπική μας Εκκλησία υπεδέχθη το απόγευμα του Σαββάτου, 2ας Φεβρουαρίου ε.ε. στη Νέα Ορεστιάδα τα ιερά λείψανα του νεομάρτυρα Αγίου Μιχαήλ Μαυρουδή του Αδριανοπολίτου, ο οποίος μαρτύρησε στην Αδριανού το 1493. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Η ενότητα της φύσεως κατά τους Μιλησίους Φιλοσόφους

milisioi_up

Κωνσταντίνος Καλαχάνης

Η συνεισφορά των τριών μεγάλων σοφών της Ιωνίας από την σπουδαία πόλη της Μιλήτου (Θαλής, Αναξίμανδρος, Αναξιμένης) στην ελληνική φιλοσοφική διανόηση, σηματοδοτεί την προσπάθεια του ανθρωπίνου νου να αποδώσει τις αιτίες των γεγονότων όχι σε θεϊκές επεμβάσεις, αλλά στην παρουσία φυσικών νόμων. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Μετά από 100 χρόνια η μονή Στουδίου θα ξαναγίνει τζαμί

stoudiouΤου Νίκου Μαγγίνα

 

Ο ναός της ιστορικής Μονής του Στουδίου θα μετατραπεί και πάλι σε ισλαμικό τέμενος αλλάζοντας έτσι τη φυσιογνωμία του.

Ύστερα από απόφαση του υπουργικού συμβουλίου θα ανακαινιστεί και θα δοθεί πάλι σε χρήση ως τζαμί.

Το μνημείο το οποίο υπάγεται στο υπουργείο πολιτισμού και στο μουσείο της Αγίας Σοφίας θα παραχωρηθεί στη δικαιοδοσία της Γενικής Διεύθυνσης των Βακουφίων.

Ο Ναός, αφιερωμένος στον Αγ. Ιωάννη τον Πρόδρομο, αρχικά σχεδιαζόταν να λειτουργήσει ως μουσείο υπαγόμενο στην Αγία Σοφία, σκέψη που, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αργότερα εγκαταλείφθηκε.

Το ιστορικό μνημείο της Ορθοδοξίας μετατράπηκε σε τζαμί το 1486 στην εποχή του σουλτάνου Μπεγιεζίτ Β΄.

Κατά την πυρκαγιά του 1782 υπέστη σοβαρές καταστροφές. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Συνοδικό συλλείτουργο επί τη ευκαιρία των ονομαστηρίων του Πανιεροτάτου Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσοστόμου

Συνοδικό συλλείτουργο επί τη ευκαιρία των ονομαστηρίων του Πανιεροτάτου Μητροπολίτη Κιτίου κ.κ. Χρυσοστόμου, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κοντού στην Λάρνακα,την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013, προϊσταμένου του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄.

Ο Μητροπολίτης Κιτίου κ.κ. Χρυσόστομος

Ο Μητροπολίτης Κιτίου κ.κ. Χρυσόστομος

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου: Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2013

unicef-saf-inte-copy

Παρέμβαση UNICEF για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο στο συνέδριο του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Παρέμβαση με συγκεκριμένες προτάσεις για την ασφάλεια και την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών που…

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου

Συνέδριο στα Τρίκαλα «Η ΕΕ σε σταυροδρόμι – Η περίπτωση της Ελλάδας «

Photo of the panel

Photo of the panel

Με κεντρικό ομιλητή τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιώργο Παπαστάμκο πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα στις 19 Ιανουαρίου 2013 εκδήλωση με θέμα «Η ΕΕ σε σταυροδρόμι – Η περίπτωση της Ελλάδας», που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» και ο Σύλλογος Αποφοίτων με την υποστήριξη και την συμμετοχή του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Κατά την ομιλία του, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Καθηγητής Πανεπιστημίου, Γεώργιος Παπαστάμκος,  επισήμανε  ότι «χωρίς να βρίσκονται οι πολίτες στο επίκεντρο του διαλόγου για το μέλλον της Ευρώπης, η ΕΕ δεν δύναται να πραγματοποιήσει μια δημιουργική φυγή προς τα εμπρός», ενώ ανέφερε ότι «η ελληνική κρίση είναι σε μεγάλο βαθμό κρίση ελλειπτικού εξευρωπαϊσμού». Ως κεντρικός ομιλητής συμμετείχε, επίσης, ο Γεώργιος Βοσκόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο οποίος επικεντρώθηκε στην εξέταση της υφιστάμενης κρίσης στην Ελλάδα και εξέφρασε την ανησυχία του για την ενίσχυση του ευρωσκεπτικισμού.

Αναστήλωση Ιεράς Μονής Αποστόλου Ανδρέα‏

8513Μετά από προσπάθειες πολλών ετών υπογράφηκε  στις 31 Ιανουαρίου 2013 ,στο Γραφείο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ Χρυσοστόμου Β΄ το πρωτόκολλο συμφωνίας ανάμεσα στην Εκκλησία της Κύπρου και την επικεφαλή της UNDP PFF κα. Tiziana Zennaro για την αναστήλωση της ιστορικής Ιεράς Μονής Αποστόλου Ανδρέα. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Οι ιδιώτες θα απειλήσουν το μονοπώλιο της Gazprom;

AP_gas_468

Πηγή: AP

Σκέψεις για να δοθεί σε ρωσικές ιδιωτικές εταιρείες η δυνατότητα για εξαγωγές φυσικού αερίου, αναπτύσσονται στη ρωσική κυβέρνηση. Ως γνωστόν, το αποκλειστικό δικαίωμα γι’ αυτό, το έχει η κρατική Gazprom.

Η κυβέρνηση της Ρωσίας παραδέχτηκε ότι υπάρχει η σκέψη να δοθεί σε ανεξάρτητους παραγωγούς φυσικού αερίου το δικαίωμα της εξαγωγής. Αυτή τη θέση εξέφρασε στο Νταβός της Ελβετίας ο πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Οι αναλυτές πιστεύουν, ότι η δήλωση αφορά την περίπτωση της εταιρείας, Novatek. Μια τέτοια κίνηση, άραγε, είναι πιθανόν να απειλήσει το εξαγωγικό μονοπώλιο της Gazprom; Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Τέρμα οι τρύπες στα λάστιχα

lastixoΣτο τελευταίο Tokyo Motor Show στην Ιαπωνία η Bridgestone, κατασκευάστρια εταιρεία ελαστικών, παρουσίασε το πιο πρόσφατο σχέδιό της, τα λάστιχα που δεν τρυπούν.

Τα λάστιχα αυτά έχουν ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία σε μικρά αυτοκίνητα με τα οποία μετακινούνται Ιάπωνες συνταξιούχοι και αναμένεται να χρησιμοποιηθούν και σε άλλα. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Ο Έλληνας κυνηγός των κυκλώνων

921453Κάθε φορά που ξεσπά ένας κυκλώνας, μια φοβερή καταιγίδα, οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να τον αποφύγουν, για να σωθούν.

 

Αυτό ακριβώς συμβαίνει αυτές τις μέρες στο Κουίνσλαντ, όπου τουλάχιστον τέσσερα άτομα φέρονται να έχουν χάσει τη ζωή τους από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώνονται εκεί, μετά το πέρασμα του κυκλώνα Όσβαλντ.

Ωστόσο, ένας ομογενής όχι μόνο δεν κρύβεται από τα καιρικά αυτά φαινόμενα, αλλά σπεύδει να τα παρακολουθήσει και να τα καταγράψει.

Πρόκειται για τον Χρήστο Νιτσόπουλο, ο οποίος εδώ και περίπου 17 χρόνια έχει καταφέρει να παρακολουθεί και να βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε σφοδρής καταιγίδας που έχει πλήξει το Κουίνσλαντ.

Μαζί με τον συνεργάτη του, Τράβις Ρόμπερτσον, έχει δημιουργήσει τον φορέα «ΟΖ Cyclone Chasers», που σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει «Αυστραλοί Κυνηγοί των Κυκλώνων». Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Έρευνα: Φονικές μηχανές του ζωικού βασιλείου… οι γάτες

118311-orange_cat_chillaxing_by_gogogodzirraΣτο ζωικό βασίλειο οι κατά τα άλλα χαριτωμένες και γλυκύτατες ψιψίνες είναι φονικές μηχανές που εξοντώνουν δισεκατομμύρια άλλα ζωάκια κάθε χρόνο, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Σκοτ Λος του Ινστιτούτου Βιολογίας Σμιθσόνιαν της Ουάσιγκτον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Communications», σύμφωνα με το BBC, υπολόγισαν ότι μόνο στις ΗΠΑ οι γάτες –  κατοικίδιες και ελεύθερους – σκοτώνουν έως 3,7 δισεκατομμύρια πουλιά και έως 20,7 δισεκατομμύρια ποντίκια, αρουραίους και άλλα μικρά θηλαστικά ετησίως.

Όπως παραδέχτηκαν οι ερευνητές, υπάρχει σημαντικό περιθώριο στατιστικού λάθους, αλλά τόνισαν ότι στην καλύτερη περίπτωση (δηλαδή με βάση το κατώτερο όριο των εκτιμήσεων) οι γάτες στις ΗΠΑ σκοτώνουν 1,4 δισεκατομμύρια πουλιά και 6,9 δισεκατομμύρια θηλαστικά το χρόνο, αριθμοί που κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητοι είναι. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Μάθετέ τους να διαχειρίζονται την απογοήτευση

shutterstock_93816364.limghandlerΓιατί η ζωή είναι ωραία, αλλά και άδικη…

Η καθημερινότητα είναι γεμάτη με ανατροπές, δυσκολίες και αντιφατικά συναισθήματα.

Καταστάσεις που μας γεμίζουν με απογοήτευση συμβαίνουν συχνά σε όλους μας -στο σχολείο, στην εργασία, στις φιλίες, στο γάμο ή στη συμβίωση με το σύντροφό μας, ακόμη και στη σχέση μας με τον εαυτό μας.

Η απογοήτευση είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι της ζωής, αλλά θα πρέπει να είμαστε σε θέση να την αποδεχτούμε και να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά, αν θέλουμε να έχουμε μια επιτυχημένη και ικανοποιητική ζωή.

Ένα μικρό παιδί δεν μπορεί να εκλογικεύσει δυσάρεστες καταστάσεις και να χειρίζεται το άγχος και την απογοήτευση.

Αποκτά αυτή την ικανότητα με την πάροδο του χρόνου, και με τη σωστή καθοδήγηση θα την αναπτύσσει από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Βοηθήστε τα παιδιά σας να αποδεχτούν τα αναπόφευκτα «πάνω» και «κάτω» της.

Μερικοί τρόποι για να το καταφέρετε είναι οι εξής:

Μάθετε ποιο είναι το παιδί σας.

Υπάρχουν νήπια που μπορούν να καθίσουν ήσυχα για ώρες σε ένα τραπεζάκι φτιάχνοντας πύργους από κυβάκια, και άλλα που μόλις το πρώτο κυβάκι κουμπώσει στραβά και ο πύργος αρχίζει να γέρνει παθαίνουν υστερία. Γνωρίζοντας σε ποια κατηγορία ανήκει το δικό σας, θα είναι πιο εύκολο να αναγνωρίσετε τη στιγμή που θα πρέπει να παρέμβετε.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Προστατεύστε τον καρπό σας στον υπολογιστή

11331120 Πονάει ή μουδιάζει το χέρι σας; Ίσως πρόκειται για το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα, που μπορεί να προκληθεί αν γράφετε πολύ συχνά στον υπολογιστή.

Διαβάστε πώς θα προλάβετε ή αν χρειαστεί πως θα αντιμετωπίσετε το σύνδρομο αυτό.

 

Τοποθετείτε τα χέρια σας στη σωστή θέση, όταν γράφετε στον υπολογιστή.

Ο αγκώνας σας με το αντιβράχιο θα πρέπει να σχηματίζουν ορθή γωνία, με το αντιβράχιο να ακουμπά στο γραφείο σας.

Κάνετε συχνά διαλείμματα, περίπου 5 με 10 λεπτά ανά μία ώρα.

Αποφύγετε να λυγίζετε τον καρπό σας όταν γράφετε στον υπολογιστή.

Υπάρχουν επίσης ειδικά μαξιλαράκια καρπου, που τα τοποθετείτε πάνω στο γραφείο σας και ακουμπάτε σε αυτά το χέρι σας ώστε να κρατούν σταθερούς τους καρπούς. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Η Γριά και ο Γιατρός Οι μύθοι του Αισώπου

Σύμφωνα με τον Πλούταρχο, ο Αίσωπος ήτανε ταπεινής καταγωγής και πραγματικό τέρας ασχήμιας: μαυριδερός, καμπούρης, τραυλός, κοντόλαιμος, στραβοπόδης με μύτη πλακουτσωτή και κεφάλι τριγωνικό, αλλά παράλληλα ήταν ευφυέστατος. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

10 συμβουλές για τη χρήση του πλυντηρίου σας

10_sumvoules_gia_thn_xrhsh_tous_plhnthriou_sas_300Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Οι λευκές συσκευές χρησιμοποιούνται καθημερινά σε όλα τα νοικοκυριά του κόσμου. Πολλές φορές μάλιστα μαθαίνουμε από μικρή ηλικία πώς να τα ενεργοποιούμαι και πώς να τα κλείνουμε. Πόσοι όμως γνωρίζουν πραγματικά πώς να χρησιμοποιούν σωστά συσκευές όπως το πλυντήριο ρούχων; Ας δούμε ορισμένες χρήσιμες βασικές συμβουλές, για να χρησιμοποιείτε σωστά το πλυντήριό σας.

Διαβάστε οδηγίες

Ως λαός δεν είμαστε υπομονετικοί. Προτιμούμε να πετάμε τα συνοδευτικά βιβλιαράκια με τις οδηγίες και να βασιζόμαστε στις δικές μας «γνώσεις». Για τη σωστή χρήση του πλυντηρίου εκτός από τις οδηγίες λειτουργίας του, οφείλετε να διαβάζετε και τις οδηγίες στις ετικέτες των ρούχων. Ο βαθμός πλύσης παίζει σημαντικό ρόλο για την καθαριότητα και τη φροντίδα του ρούχου. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Φωτογραφίες 100 ετών!!! Του φιλέλληνα φωτογράφου των αρχών του 20ου αιώνα Φρεντ Μπουασονά, μέρος 5ο από 12

Δείτε φωτογραφίες απ’ όλη την Ελλάδα, που μπορέσαμε να συλλέξουμε και να σας παρουσιάσουμε

Λιμάνι Ηρακλείου Κρήτης, 1911

Λιμάνι Ηρακλείου Κρήτης, 1911

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Επτά λόγοι για να αγαπήσετε τα βατόμουρα

βατόμουρα 1Σε …βασιλιά των «superfruits», των φρούτων με ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητες, αναδεικνύει τα ταπεινά βατόμουρα μια νέα μελέτη. Σύμφωνα με αυτήν, τα βατόμουρα δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά περιέχουν και θρεπτικά στοιχεία που παρέχουν ένα πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων. Ιδού ορισμένα από αυτά:

1. Έχουν πολλή βιταμίνη C

Αρχικά, αποτελούν μια πηγή πλούσια σε βιταμίνη C με διπλάσια περιεκτικότητα από το μύρτιλο. Όπως λέει η διατροφολόγος Ούρσουλα Άρενς, «η βιταμίνη C έχει πολλές σημαντικές λειτουργίες για το σώμα. Είναι ζωτικής σημασίας για το ανοσοποιητικό μας σύστημα και την καρδιαγγειακή υγεία, συμβάλλοντας στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον, βοηθά στη βελτίωση της απορρόφησης του σιδήρου από άλλα τρόφιμα που καταναλώνονται την ίδια στιγμή, με αποτέλεσμα να μειώνει τον κίνδυνο αναιμίας».

2. Πλούσια σε φυτικές ίνες

Η Άρενς κάνει λόγο και για το πεπτικό σύστημα λέγοντας ότι «τα βατόμουρα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες σε σύγκριση με τα περισσότερα άλλα φρούτα. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στη σωστή λειτουργία του εντέρου και στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερίνης». Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Kαθαριστικά της μιας πεντάρας

1 (5) Δεν χρειάζεστε απαραίτητα τη χλωρίνη…

Οι προσπάθειες που κάνουν οι χημικές βιομηχανίες ώστε να δίνουν υλικά για το καθημερινό καθάρισμα είναι ανάλογες της τεράστιας αγοράς που απλώνεται μπροστά τους.
Αλλάζουν, προσθέτουν, βελτιώνουν. Ρούχα, νεροχύτες, τζάμια, πλακάκια, νιπτήρες, λεκιασμένα τραπεζομάντιλα, παιδικά ρούχα περιμένουν τη θαυματουργή ουσία για να καθαρίσουν. «Γρήγορα και εύκολα» είναι το λειψό σύνθημα.
Και το αποκαλούν «λειψό» όσοι θέλουν να του προσθέσουν και ένα τρίτο συστατικό. Μη τοξικό. Διότι οι άνθρωποι άρχισαν να αισθάνονται ότι μερικά από τα καθαριστικά που προσφέρονται στο εμπόριο, όσο πιο δραστικά και πιο αποτελεσματικά γίνονται αρχίζουν να ενοχλούν το δέρμα, την αναπνοή, να φέρνουν πονοκεφάλους και στους πιο ευαίσθητους καταναλωτές ακόμη και εκζέματα.
Αναπτύσσεται λοιπόν παράλληλα ένα κίνημα για επιστροφή σε πιο απλές ουσίες, ίσως και λιγότερο αποτελεσματικές αλλά σίγουρα λιγότερο τοξικές. Θα δούμε λοιπόν μερικές από αυτές και θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να δράσουν, έχοντας σαφώς πολύ μικρότερο κόστος, σε διάφορες περιπτώσεις καθημερινής τρέλας για πάστρα και υγεία ταυτόχρονα. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

«Μίλα μου» – επεισόδιο 66

Milamou_ep66
H ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ WebTV παρουσιάζει τη διαδικτυακή μεταφορά της δημοφιλούς σειράς 142 επεισοδίων “ΜΙΛΑ ΜΟΥ” σε συνεργασία με το Kυπριακό τηλεοπτικό κανάλι SigmaTV.
Σήμερα το 66ο επεισόδιο.
για να δείτε το 66ο επεισόδιο μέρος α´ πατήστε εδώ
για να δείτε το 66ο επεισόδιο μέρος β´ πατήστε εδώ
για να δείτε το Ολόκληρο το 66ο επεισόδιο πατήστε εδώ

Υποδοχή της Εικόνας της Παναγίας Γλυκοφιλούσσης στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Χαλανδρίου (ΦΩΤΟ)

IMG_4231του Σπύρου Παπαγεωργίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη πραγματοποιήθηκε απόψε η υποδοχή της Ιεράς και Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Γλυκοφιλούσης στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χαλανδρίου.

Να αναφερθεί ότι η Περίπυστος Εικόνα της Παναγίας της Γλυκοφιλούσης, που φυλάσσεται στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, αποτελεί ιστορικό κειμήλιο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια.

Παραχωρήθηκε με την άδεια και σεπτή ευλογία του Σεβ.Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, ενόψει της εορτής του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους κατά την οποία πανηγυρίζει ο ανωτέρω Ναός.

Ο Θεοφ. Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, εκπροσωπώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, υποδέχθηκε την Αγία Εικόνα και χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Αντώνιος, ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Αλέξιο Πετρίδη για την πρόσκληση, αναφέρθηκε στην σημαντική προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια και τόνισε πως «εάν ζούσε σήμερα ο Καποδίστριας η πορεία της χώρας μας θα ήταν πολύ διαφορετική.» Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Πρώτος Επίσημος εορτασμός του Αγίου Παρθενίου στα Βριλήσσια

ag.Parthenios

Εορταστικές Εκδηλώσεις επι τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός
ημών Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου, θα πραγματοποιηθούν από την Κυριακή 3
Φεβρουαρίου εως και την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων
Βριλησσίων, όπου φυλάσσεται Ιερό Λείψανο του Αγίου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Το πάστωμα των ψαριών

5 (2)Το πάστωμα, είναι μία από τις παλαιότερες μεθόδους συντήρησης τροφίμων, είναι μια τέχνη, μια επιστήμη.

Η διαδικασία του παστώματος ψαριών επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες, το μέγεθος και τα είδη των ψαριών και την ποιότητα του αλατιού που χρησιμοποιείτε, για το λόγο αυτό, η εμπειρία είναι απαραίτητη για την προσαρμογή στη διαδικασία που περιγράφεται εδώ για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Ξεκινήστε με αλάτισμα μικρών και πολλών διαφορετικών ποικιλιών ψαριών. Με το αλάτισμα μικρών ποσοτήτων  ψαριών, θα μάθετε πόσος χρόνος απαιτείται για κάθε βήμα.

Τα παστά ψάρια, εάν είναι κατάλληλα συσκευασμένα για να  προστατευτούν από την υπερβολική υγρασία, δεν θα χαλάσουν.  Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Επίσκεψη εργασίας της Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου στην Ελβετία

Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΕΥΧΟΣ 24, 16 Ιανουαρίου 2013_2_page1_image1Η Υπουργός Εξωτερικών κα Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή πραγματοποίησε στις 11 Ιανουαρίου επίσκεψη εργασίας στη Βέρνη, της Ελβετίας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Βέρνη η κα Μαρκουλλή συναντήθηκε με τον ομόλογό της Υπουργό Εξωτερικών της Συνομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Ελβετίας δρα Didier Burkhalter.

Οι δύο Υπουργοί και οι αντιπροσωπείες τους παρακάθισαν σε γεύμα εργασίας και μετά ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες.

Στην ημερήσια διάταξη των αντιπροσωπειών βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Ελβετίας, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για εξόρυξη υδρογονανθράκων εντός της ΑΟΖ, η κρίση στην Ευρωζώνη και οι εξελίξεις στη Νότια Γειτονία. Οι σχέσεις ΕΕ-Ελβετίας αποτέλεσαν, επίσης, αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των δύο Υπουργών.

Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων επαναβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων Κύπρου- Ελβετίας ως επίσης και η στήριξη της Ελβετίας στην εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του κυπριακού προβλήματος.

Μετά το πέρας των διαβουλεύσεων οι δύο Υπουργοί υπέγραψαν Συμφωνία για την Εισαγωγή και τον Επαναπατρισμό των Πολιτιστικών Αγαθών. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »